Utorok 19. 3.
Jozef
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2014 12:00 | Správy | Domáce správy

Širokého impérium rastie: Stavia si na Bahamách súkromný raj?!

Nový Čas získal z bahamských zdrojov dokumenty, ktoré potvrdzujú, že podnikateľ vlastní na exotických Bahamách dva stavebné pozemky.

Podľa zmluvy mal Široký v novembri 2012 zaplatiť za pozemok číslo 6 a časť pozemku číslo 7 v časti Old Fort Bay 1,3 milióna amerických dolárov (950 000 eur). V prísne stráženej oblasti, do ktorej sa bežný smrteľník nedostane, mu robí spoločnosť aj herec Sean Connery.

Širokého prítomnosť na ostrove potvrdili viaceré zdroje z miestneho luxusného klubu, ktorý boháčom plní ich priania. Juraj Široký (60) vlastní podľa zdrojov z Bahám dva pozemky v najluxusnejšej časti súostrovia. O jeho aktivitách v exotike prvýkrát informoval bývalý spoločník Viktor Kožený v roku 2006. Kožený žije na Bahamách, kde sa vyhýba väzeniu za podvod, o ktorom rozhodol český súd. Široký si podľa dokumentov, ktoré má Nový Čas k dispozícii, zaobstaral na Bahamách pozemky. „Kúpil ich v novembri 2012. Teraz si tam buduje svoje sídlo,“ povedal zdroj.


Prominentní susedia
Podľa dokumentov sa pozemky nachádzajú blízko letiska a hlavného mesta Nassau v časti Old Fort Bay. Široký našiel prostredie ako v raji a nemusí mať obavy o bezpečnosť. „Bolo ťažké odfotografovať jeho pozemky, pretože strážcovia oblasti sú prísni a na jeho pozemkoch sa v tom čase nachádzali robotníci. Je to dobre chránená komunita. Kontrolovali ma až trikrát počas jazdy autom,“ opísal zdroj, s ktorým Nový Čas overoval dokumenty a komunikoval niekoľko mesiacov.

Slovenský podnikateľ sa podľa bahamského zdroja mal stať majiteľom pozemkov v novembri 2012. Ich výmera je 2 606 m². Vo vychytenej lokalite býva aj herec Sean Connery.

Pravosť podpisu potvrdil právnik
Široký mal podľa zmlúv zaplatiť za dva pozemky 1,3 milióna dolárov (950-tisíc €) a poplatky vo výške 130 000 USD (95-tisíc €). Zmluva označuje za kupca človeka, ktorý pochádza z Bratislavy a volá sa Juraj Široký. Bolo by priam neuveriteľné, ak by išlo len o menovca slovenského veľkopodnikateľa. V materiáloch nechýbajú ani zoznam predošlých majiteľov pozemkov, ich označenie na mape, podpisy predajcu i kupcu. Pravosť Širokého podpisu potvrdila bahamská právnička Dana C. Wells.

 

Stavba vily s výhľadom na oceán
Presne oproti zadnej parcele, ktorá má podľa zdroja patriť Širokému, sa cez cestu nachádza ďalší, predný pozemok, ktorý nie je zapísaný pod jeho menom. Aktuálne na ňom prebieha výstavba luxusnej vily a robotníci parkujú svoje stavebné vozidlá práve na zadných pozemkoch. „V tomto rezorte sa predné a zadné pozemky predávajú vždy spolu. Logicky, v tejto komunite nemôžete parkovať stavebné vozidlá a mať sklad vecí na pozemku iného majiteľa. Aj keď vila vo výstavbe nie je písaná na Širokého, môže mu patriť, len je pre nejaký dôvod registrovaná na firmu, a nie konkrétnu osobu,“ povedal zdroj Nového Času, podľa ktorého nie je vylúčené, že Širokému patria nielen dva zadné pozemky, kde sú momentálne iba robotníci, ale aj predný, na ktorom tí istí robotníci stavajú vilu. Dve zahraničné stavebné firmy dokonca uvádzajú vo svojich portfóliách, že v minulosti pracovali na dvoch pozemkoch a sídle osoby s menom Široký na Bahamách.



Súkromie si chráni
Široký Old Fort Bay na Bahamách podľa našich informácií osobne navštívil. „Áno, videl som tu pána Širokého,“ povedal zdroj z luxusného klubu boháčov. Oficiálna webová stránka klubu nešetrí chválou na adresu rezortu Old Fort Bay. „Okolitá scenéria malebných útesov a jaskýň, biely piesok ako mäkký prášok a voda taká zelená a modrá, že je to až ťažké opísať,“ píše sa na webe.

Nový Čas zaujímalo aj to, ako často plánuje Široký cestovať do rezortu a či to neovplyvní jeho podnikateľské aktivity na Slovensku. Na zaslané otázky vôbec nereagoval

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Elon Musk
Elon Musk opäť perlil: Obhajoval užívanie drogy, obavy investorov zmietol zo stola!
Silhouettes of soldiers during Military Mission at dusk
Hranice zažívali boje znepriatelených skupín: Nálety a ťažké zbrane! Aká je situácia?
Juraj Bača bol celý týždeň na antibiotikách.
Foto
Zdravie Juraja Baču v ohrození: Skončil v rukách zdravotníkov, infúzie počas Let's Dance!
Withdraw cash from an ATM.
Technická porucha: Z bankomatov sa ťahali obrovské množstvá peňazí! Spoločnosť ich zúfalo žiada späť
Konstantin a Aryna prežíval radostné spoločné chvíle.
Foto
Obrovský smútok svetovej dvojky: Prišla o životnú lásku († 42), zomrel hokejový reprezentant
ilustračné foto
Napätie na mori narastá: USA však nepoľavuje, svojho spojenca bude brániť!
Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na sériu palebných cvičení delostreleckých jednotiek.
Foto
Kim Čong-un sa zúčastnil veľkého cvičenia: Svetu zovrie krv v žilách! Hrozivé manévre
Foto
Bývalí tréneri o Čavričovom odmietnutí repre: Nech si uvedomí, prečo dostal občianstvo!
(ilustračná foto)
Slováci, chcete si zaobstarať hlasovací preukaz? Ponáhľajte sa, čas sa kráti!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Daň za nedostatok pediatrov: Množstvo detských pohotovostí zanikne! Hľadá Dolinková riešenia?
Horehronské múzeum v Brezne.
Váš Tip
Sviatky jari v Horehronskom múzeu naladia ľudí na veľkonočnú atmosféru: Toto návštevníkov na podujatí čaká!
Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a český prezident Petr Pavel
Čaputová po schôdzke s českým prezidentom: Dôležitý odkaz oboch hláv štátu!