Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2022 08:00 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2022
Foto

Barbora Žiačiková z RTVS sa chce trénerke Cambellovej ospravedlniť: Čaká ju trest pre sexistické otázky?

Ďalšie medzinárodné podujatie a opäť mediálna kauza slovenských športových redaktorov... Najnovšie sa o rozruch postarala Barbora Žiačiková (32) svojimi otázkami pre kanadskú asistentku trénera nemeckého tímu Jessicu Campbellovú (29). Kým RTVS hovorí o nedorozumení, zahraničné médiá označujú otázky redaktorky za sexistické a za čiarou. Ako na celú situáciu reaguje vedenie verejnej televízie a ako Žiačiková?

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V severských krajinách veľmi citlivo posudzujú otázky týkajúce sa sexuálnych narážok. Každé nevhodné slovíčko je okamžite predmetom verejnej diskusie či dokonca pohoršenia. Nečudo, že miestni novinári okamžite zdvihli obočie, keď sa slovenská redaktorka opýtala asistentky trénera Nemecka: „Aké je to byť v tíme, keď ste krásna žena a v tíme je plno pekných mužov? Možno sa vám niektorí muži páčia viac ako iní.“

Bývalá kanadská hokejová reprezentantka pôsobiaca teraz v Norimbergu zareagovala najskôr odmerane: „Prepáčte, nerozumiem, čo sa snažíte povedať.“ Po zopakovaní otázky odvetila dlhšie, ale rovnako rozpačito: „Toto je moja práca a moje povolanie. Hráči si robia svoju prácu. S hráčmi v hokeji máme silný vzťah. O nič iné nejde.“ Keď sa táto konverzácia dostala do fínskych médií, okamžite sa spustila vlna nevôle voči Slovenke. „Dajte tejto slovenskej redaktorke zákaz ísť na akýkoľvek šport a vyhoďte ju,” reagoval fínsky športový fotoreportér Juha Leskinen.

RTVS v stanovisku k incidentu zdôraznila, že reportáž sa pripravovala pre zábavnú lifestylovú reláciu Richarda Lintnera Citronáda. V rozhovore nešlo o akékoľvek narážky či útok. „Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa Jessice Campbellovej aj osobne,“ povedala Barbora Žiačiková a dodala, že si uvedomuje chybu a mrzí ju to.

Televízia je v kontakte s mediálnym manažérom nemeckej hokejovej reprezentácie a snaží sa sprostredkovať opätovné stretnutie Žiačikovej a Campbellovej, aby si mohli celú situáciu vykomunikovať a zo strany redaktorky sa aj ospravedlniť.

Redaktorke nateraz žiadne sankcie zo strany zamestnávateľa ani organizátora MS nehrozia. Na obrazovkách sa objavila aj v štvrtkovom prenose z Fínska.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: @Nový Čas, rk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
Streľba z kanóna Bohdana v ukrajinskom Ľvove 27.4.2024.
Hlavný veliteľ potvrdil to, čo sa už šuškalo: Ukrajina na tom nie je dobre! Sťahujú vojakov?
Ilustračné foto.
Predpoveď na LETO: Čakajú nás vlny horúčav? Meteorológovia prezradili, na čo sa máme pripraviť
(ilustračné foto)
Detektív prezradil najčastejšie výhovorky neverníkov: ODPADNETE! Také niečo len tak nevymyslíte