Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.12.2013 00:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Strávi Mojsejová Vianoce za mrežami?! Aj tieto celebrity majú rovnaký osud

Prominentná košická podnikateľka Nora Mojsejová (55) sa ešte stále nachádza za mrežami.

Ešte minulý týždeň doručil okresný súd rozhodnutie o jej prepustení druhostupňovému krajskému súdu, ktorý však zatiaľ nerozhodol. V prípade, že sudca rozhodne v jej neprospech, Mojsejová si vychutná vianočné menu vo väznici. Mojsejová je vo väzbe od 5. septembra tohto roka. Ako jedna z pätnástich obvinených v kauze daňových podvodov vo výške až dva milióny eur sedí v cele, aby neovplyvňovala svedkov.

Nedávne rozhodnutie Okresného súdu v Košiciach bolo síce v jej prospech a mali ju prepustiť z väzby, no prokurátor podal okamžite námietku. Podnikateľka tak ostala za mrežami. Práve minulú stredu Okresný súd doručil Krajskému druhostupňovému súdu v Košiciach písomné rozhodnutie o jej prepustení. Ten by mal už v najbližších dňoch rozhodnúť o tom, či Mojsejová zostane za mrežami, alebo pôjde domov v kauze daňových podvodov.

Okrem toho tento týždeň podal na podnikateľku obžalobu ďalší prokurátor v kauze Versače. „Vylákala finančnú hotovosť pod zámienkou, že ide o pôžičky, píše v obžalobe prokurátor. Mojsejová si mala totiž od Františka Kabrheľa požičať sumu až 850 000 eur, ktoré mu podľa jeho slov dlhuje už od 30. decembra 2009. Ak jej dokážu vinu aj v tomto prípade, hrozí jej až 15 rokov basy. Nora by tak strávila Vianoce po prvýkrát v živote vo väzení.

Aj týchto čakajú sviatky za mrežami

Dušan Cinkota (43)

Mal opletačky so zákonom už od roku 2007. Po tom, čo zmizol, keď mal nastúpiť do väzby za drogovú trestnú činnosť, o pol tretej ráno zo 16. na 17. decembra 2012 sa v Ústave na výkon trestu v Bratislave prihlásil sám. Dostal osem rokov natvrdo. Herec sa pred súdom snažil obhájiť faktom, že keď ho polícia chytila so šiestimi zatavenými striekačkami s pervitínom, spolupracoval s políciou. Nákup drog mal byť len súčasťou jeho akcie. To sa mu však nepodarilo pred súdom dokázať a momentálne si odpykáva svoj trest v ružomberskej väznici.

Eva Rezešová (36)

Košická boháčka bude tohtoročné Vianoce prežívať zrejme veľmi ťažko. Budú to totiž jej prvé sviatky bez rodiny a strávi ich za mrežami maďarskej väznice. Za minuloročnú autonehodu na diaľnici M3, pri ktorej zomreli štyri osoby, si musí odpykať šesťročný trest. Aj keď to najskôr vyzeralo, že Rezešová zostane v domácom väzení v luxusnom obytnom rezorte Prestige Towers, maďarský prokurátor jej plány prekazil. Na základe jeho odvolania druhostupňový súd rozhodol o jej návrate do väzenskej cely, kde pobudne až do ďalšieho pojednávania, ktoré môže byť najskôr na jar.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!