Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2013 08:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Polícia o vražde Čongiho († 36): Bratislavského bosa popravili muži zo severu!

Za objednávateľa vraždy jedného zo sýkorovských šéfov Petra Čongrádyho († 36) policajti podľa najnovšej verzie považujú muža s ruským pôvodom.

Ten na špinavú robotu do hlavného mesta objednal chlapov zo severného Slovenska. Informácie získali od nového svedka, ktorý tvrdí, že bol pri poprave. Prokurátor žiada pre štyroch obvinených v kauze väzbu. Sergej M. prišiel na Slovensko z Ruska, doviedol ho sem bos mafie Miroslav Sýkora († 33), ktorý v Moskve študoval diplomaciu. Mal na starosti všetkých Rusov v Bratislave,“ povedal zdroj Nového Času. V minulosti aj so Sýkorom podnikal.

Vyšetrovateľ pracuje s najnovšou verziou, že si u Ivana B. zo Žiliny objednal likvidáciu Čongiho, a ten zabezpečil autá, komunikačnú techniku a zbrane. Podľa polície si najal na spoluprácu ďalších mužov zo severu Slovenska - Petra K. a Vladimíra S. Ivan B. v minulosti pôsobil v elitnom vojenskom útvare - pluku špeciálneho určenia v Žiline. „Partia najskôr sledovala Čongiho zvyky a nakrúcala si jeho pohyb po hlavnom meste na kameru. Vraždu chceli urobiť už skôr, ale vyšlo im to asi na tretí pokus,“ uviedol zdroj. Motívom likvidácie boli obchodné nezhody.

Policajti Sergeja M. zadržali v stredu v Bratislave, ostatných v okolí Žiliny. Počas akcie zaistili rôzne záznamové zariadenia, pamäťové nosiče a listiny súvisiace s trestným činom. Prokurátor dal návrh na väzobné stíhanie obvinených. Sudca bude o ňom rozhodovať v nedeľu. Viliama Mišenku a spol., ktorí boli v prípade obvinení od vlaňajšieho mája, už za popravu Čongiho nestíhajú. Partiu usvedčoval Ján K., ktorý tvrdil, že po vražde viezol strelcov z Bratislavy. Policajti na základe jeho výpovedí pracovali s verziou, že motívom bola krádež peňazí z nitrianskej banky z januára 1996. Mišenka je na základe tvrdení Jána K. obvinený aj v ďalších prípadoch.

 

Exprokurátor už nie je obvinený z korupcie

V auguste obvinili bývalého nitrianskeho prokurátora Jozefa Mamráka z korupcie na základe kompromitujúcich nahrávok. Osoba vystupujúca na záznamoch ako exprokurátor sa na nich korupčne správa. Policajtom ich dal na začiatku roka Ján K. - kľúčový svedok z káuz Viliama Mišenku. Expertíza však ukázala, že na záznamoch nie je Marákov hlas a Ján K. sa priznal, že ich vyrobil. V polovici novembra ho obvinili z marenia spravodlivosti. Mamrákovi prokurátor zrušil obvinenie z korupcie.

Trestné stíhanie bývalého prokurátora Jozefa MAMRÁKA bolo právoplatne zastavené, pretože skutok sa nestal. Nahrávky, ktoré ho mali usvedčovať, sa ukázali ako falošné (podvrh). Preukázal to okrem iného znalecký posudok. Svedok J. KRAJČÍK, ktorý proti nemu vypovedal, bol právoplatne odsúdený za trestný čin marenia spravodlivosti, krivú výpoveď a krivú prísahu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlia s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?