Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2013 08:00 | Správy | Domáce správy

Hasič, ktorý po bitke ležal v kóme, sa opäť usmieva: Daniel sa postavil na nohy!

Malý zázrak! Dobrovoľný hasič Daniel Vyslúžil (34) zo Šale, ktorého ubil opitý násilník, bol pred pár mesiacmi ležiacim pacientom v bdelej kóme.

Dnes sa usmieva, všetkému rozumie, vie podať ruku a to najdôležitejšie, vie sa postaviť na nohy. Vďaka rehabilitáciám a silnej vôli sa chce vrátiť späť do normálneho života. Daniela Vyslúžila (34) už pozná celé Slovensko. Nový Čas ako prvý informoval o jeho bezdôvodnom napadnutí opitým Romanom, ktorý mu zasadil takú ranu, že spadol na zem a utrpel masívne krvácanie do mozgu. Nepomohli operácie, zostal ležať v bdelej kóme. Rodina sa však nevzdávala a snažila sa pomáhať, ako len vedela. Danielovi kolegovia hasiči nafotili kalendár a výťažok z neho venovali Danymu na liečenie. Danielovi vysnívali tiež hasiči rehabilitačný pobyt v Piešťanoch, kde sa stal zázrak.


Po namáhavom cvičení sa Daniel postavil na nohy. „Sme nesmierne šťastní, že Dany stojí. Verili sme, že to zvládne. Je na tom oveľa lepšie, ako bol pred pár mesiacmi. Rozumie nám, už nám niečo aj povie, podá nám ruku a teší sa s nami. Dokonca si sám pochutnal už aj na kuracom stehienku,“ hovorí Danielov otec. Daniel dokonca vníma i to, že mu ľudia pomáhajú. „Áno, vie všetko, aj to, že sa hasičky pre neho vyzliekli, aj to, že mu ľudia pomáhajú. Všetko vníma. Sme nesmierne vďační Novému Času, Markíze, nemocniciam v Galante i v Nitre a celému Slovensku za to, že nám pomáhajú a podporujú nás. Len ťažko by sme to všetko zvládli sami,“ hovorí dojatý otec Ján (72).

Útočník na slobode

Útočník, ktorý Danymu zapríčinil ťažké zdravotné problémy, je stále na slobode, lebo polícia incident stále vyšetruje. Roman sa k celej záležitosti vyjadrovať nechce. Napísal len moderátorovi Modrého z neba Vilovi Rozborilovi esemesku: „Danielovho stavu mi je ľúto, ale vzhľadom na to, že vo veci prebieha vyšetrovanie, nepokladám za vhodné sa akokoľvek mediálne vyjadrovať. Ešte raz ľutujem, ale toto je moje stanovisko aj po porade s mojím právnym zástupcom,“ napísal. Dany je momentálne v nemocnici v Nitre a o pár dní bude doma. „Bude to ešte chcieť veľa času a cvičenia, ktoré Danyho vrátia do života, ale veríme, že sa to podarí aj vďaka dobrým ľuďom,“ dodal otec Ján (72).

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia