Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2022 09:04 | Šport | Hokej

Divoký výsledok Stavjaňu netešil, Oremus sa o góloch nechcel baviť

Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom domácom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad Nitrou 6:5 a stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 1:1.

V nedeľnom stretnutí dvakrát prehrávali (0:1 a 2:3), no duel dotiahli do víťazného konca, keď šiesty gól dokázali streliť v presilovke v tretej tretine a v závere ustáli hru bez brankára v podaní súpera.

"Nechcem sa baviť o počte gólov, ale o výsledku. Pre nás je tento bod veľmi dôležitý, že sme vyrovnali sériu na 1:1. Zápasy boli od začiatku sezóny s Nitrou vyrovnané, to sa potvrdzuje aj teraz. Rozhoduje každá maličkosť. Na mojich chlapcoch bola badateľná od prvej minúty túžba po víťazstve a napokon ho dosiahli. Góly padali na jednej i druhej strane, strelcov bolo viac než dosť, asi by to tak nemalo byť v týchto zápasoch, ale počíta sa víťazstvo," hodnotil tréner Zvolena Peter Oremus, ktorý musel v druhom dejstve za stavu 2:3 siahnuť po oddychovom čase, čo vysvetlil pragmaticky:

"Mňa góly neznervózňovali, znervózňovalo ma v druhej tretine to, že sa hralo hore-dole. Takto sa predsa nemôže hrať, aby tu ľudia šaleli na jednej i druhej strane. Na našej strane môžu, ale na druhej strane nie, aby mal súper také veľké šance."

Zvolenčanom sa zranil už v prvej tretine obranca Samuel Hain. Potom prišla séria chýb v defenzíve majstra. "Nie je dobré, že sme vzadu robili také chyby, ale máme dva dni voľna na to, aby sa to už neopakovalo. Ak Samo Hain nebude môcť hrať, v defenzíve máme náhradu, o to až taký strach nemám," dodal Oremus na margo možnej aktivácie obrancov Hraška a Sládka.

Spokojný po nedeľnej prehre nebol nitriansky tréner Antonín Stavjaňa. Na pozápasovom brífingu uviedol: "Skončilo sa to 6:5, padlo jedenásť gólov, nuž v zápase play off je to veľmi divoký výsledok, nemiluje ho žiadny tréner. Po sobotňajšej prehre boli domáci nervózni. Išli sme do vedenia 1:0, len škoda, že sme to nevyužili v náš prospech. Musím uznať, že Zvolen má vysokú kvalitu v útoku a že v tomto zápase to potvrdil. Boli tam na oboch stranách chyby, frustrácia, ale aj výborní strelci, slabší brankári, zo všetkého niečo. Zvolen má kvalitných hráčov, raz musel prísť z ich strany aj gól v presilovke."

Aj Stavjaňa si zobral v nedeľnom stretnutí oddychový čas. A to hneď v prvej tretine, keď majster otočil stav z 0:1 na 2:1. "Hrali sme hokej hore-dole, to sa dá v posledných minútach, keď sa prehráva o gól, ale zápas bol iba na začiatku, takže situáciu bolo treba stabilizovať," okomentoval tento okamih český kouč Nitranov.
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo