Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2013 12:00 | Správy | Domáce správy

Transparentná politika v deň regionálnych volieb: Beňovej bola blúzka priúzka

V sobotu sa konalo druhé kolo volieb do VÚC. Niektorí kandidáti sa postarali o zaujímavé momenty.

Kým pred dvomi týždňami odhady predpokladali nízku volebnú účasť, včerajšie prvé odhady predpovedali ešte menší počet voličov, ktorí sa rozhodli ísť voliť. Nádejní župani rozdávali profesionálne úsmevy na všetky strany, no napriek tomu nebola núdza o zaujímavé momenty. O ten najzaujímavejší sa postarala Monika Flašíková-Beňová, ktorá vo volebnej miestnosti poodhalila viac, než chcela.

 

S Fedorom a úzkou blúzkou

Kandidátka na županku Monika Flašíková-Beňová hodila lístok do urny včera ráno o 08:30 hod. Do volebnej miestnosti prišla aj s Fedorom Flašíkom. Europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová si dala módno-volebný reparát. Kým v prvom kole outfitom neoslnila, včera si dala na svojom zovňajšku záležať oveľa viac. Sýtomodré džínsy, čierne sako a biela blúzka. Práve tá však zaujala prítomných najviac. Na političkinom tele bola vypasovanejšia viac, než zrejme jej majiteľka chcela. A tak sa prítomní mohli pokochať netradičným pohľadom. Navyše volebnú komisiu pobavila hneď po vstupe do miestnosti. „Zabudla som si okuliare,“ priznala politička, ktorá za úspech považuje aj postup do druhého kola. „Monika krúžkuj,“ odvetil jej na to Flašík.

Kupoval videohru

Pavol Frešo dorazil k volebnej urne na bratislavskej Základnej škole na Jelenej ulici krátko po 10.15 hod. Rovnako ako v prvom kole župných volieb ho sprevádzal syn Oskar (11). Po tom, ako si splnil povinnosť, zamierili do nákupného centra na kávu, obed a menšie nákupy. „Synovi som za trpezlivosť počas volebnej kampane kúpil za odmenu počítačovú hru,“ prezradil Frešo, ktorý s ním neskôr zamieril na obed. Chlapec mal z nečakaného darčeka obrovskú radosť. „Hneď ako prídem domov, si ju nainštalujem a budem sa hrať,“ priznal školák Oskar, ktorý chcel s otcom počkať na výsledky. Úradujúci bratislavský župan prezradil, že až do vyhlásenia výsledkov chce svoj čas venovať najmä rodine a aktívnemu oddychu pri behaní či bicyklovaní na stacionárnom bicykli.

Fico si dal na čas

Kým pred dvomi týždňami odvolil šéf vládneho kabinetu Robert Fico na bratislavskom sídlisku medzi prvými, včera si dal na čas. Svoj hlas prišiel odovzdať až popoludní. Spoločnosť mu robila manželka Svetlana. „Predseda vlády SR Robert Fico dnes z dôvodu pracovnej vyťaženosti o 12.30 hod. narýchlo odvolil na tradičnom mieste,“ uviedla Ľubica Končálová zo straníckeho tlačového odboru.

Chystal sa na knihy

Kandidát na košického župana Rudolf Bauer prišiel voliť s manželkou na Základnú školu na Kežmarskej ulici v Košiciach v dobrej nálade. „Som rád, že je v Košickom kraji druhé kolo volieb a som zvedavý na účasť,“ uviedol po odvolení Rudolf Bauer. Čakanie na výsledky strávi s rodinou. „Budem odpočívať a mám pripravené knihy, ktoré nestíham čítať,“ doplnil Bauer.

S mamou a so ženou

Košický župan Zdenko Trebuľa prišiel do volebnej miestnosti do priestorov Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach s manželkou a mamou. „Myslím si, že volič mal možnosť posúdiť kvalitu kandidátov. Záležať bude len na účasti, je to druhé kolo, ľudia sú už aj unavení,“ uviedol Zdenko Trebuľa. Sobotu si naplánoval ako oddychovú. „Nemusím sa už venovať kampani, pôjdeme niekde na obed, oddýchnem si doma, budem čítať časopisy a knihy a relaxovať,“ dodal Trebuľa.

Z karate na voľby

Kandidát a zároveň stále aktuálny banskobystrický župan Vladimír Maňka prišiel voliť krátko po 18.30 hod. spolu s manželkou Vierou vo Zvolene. Okrem volieb nezabudol Maňka ani na svoje povinnosti. Už ráno bol vo Veľkom Krtíši na súťaži v karate, kde sa stretol so svojím bývalým trénerom. Maňka totiž tiež niekedy cvičil tento šport. Následne doma opravil bránu, pretože sa pokazila. Po odovzdaní hlasu plánoval výlet do Detvy, kde oslavovali 40. výročie gymnastického krúžku. Víťaza volieb sa tipovať neodvážil. „Dôležité je, aby ľudia hlavne prišli voliť,“ dodal Maňka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je