Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2013 13:00 | Správy | Domáce správy

Mladému hokejistovi sa zrútil svet: Môj život sa končí! Má poslednú možnosť na záchranu

Svet sa mu zrútil ako domček z karát! František Koleno (21), talentovaný hokejista, je ešte na slobode.

František Koleno, talentovaný hokejista, ktorý vyfasoval v utorok od Krajského súdu v Trenčíne osemročný trest za to, že kopol policajtku do kolena a vážne ju zranil, je ešte na slobode. Nový Čas ho v stredu zastihol v bare v Považskej Bystrici, ktorý patrí jeho rodičom. František prezradil, že počíta hodiny, keď sa sám prihlási do väznice, aj to, že jeho život sa skončil.

„Užívam si posledné chvíle normálneho života. Chcem si to užiť, pretože onedlho sa sám pôjdem prihlásiť do väzenia, aby som si odpykal trest. Môj život sa tým skončil,“ povedal mladík so slzami v očiach a po chvíli pokračuje. „Pre mňa je to poprava. Chcel som žiť normálny život, pracovať, aby som mohol čo najrýchlejšie splatiť podlžnosti, čo sa týka tohto prípadu. Moje plány sa však zrútili ako domček z karát,“ vraví František. Na sociálnej sieti ďakuje kamarátom, ktorí pri ňom stáli.

Rozhodnutie súdu rodinu zničilo

„Chcem povedať len jedno: Dávajte si na seba pozor, môže sa stať niečo podobné každému jednému z vás. Ja som tiež nikdy neveril tomu, že raz budem čeliť niečomu podobnému. Nič zámerné a úmyselné som nespravil a o to viac ma všetko mrzí,“ píše mladý hokejista. Spolu s ním trpí aj jeho ťažko skúšaná rodina. „Rozhodnutie súdu nás všetkých zničilo. Manželka sa psychicky zrútila, nezvládla to, trpíme všetci,“ povedal pre Nový Čas jeho otec.

František, ktorý už mal prichystanú zmluvu s profesionálnym hokejovým klubom vo Švajčiarsku, má sedieť za mrežami dlhých 8 rokov. Netuší, ako teraz splatí to, čo od neho chce policajtka Katarína Ž. ako odškodné. Ide o sumu 3 268 eur. „Chcel som pracovať, chcel som jej to všetko dať. Teraz, keď budem sedieť, to však tak ľahko nepôjde,“ myslí si František.

Súd o definitívnom treste pre mladíka rozhodol včera. Okresný súd mu pôvodne naparil až 11 rokov a 7 mesiacov, Krajský súd rozsudok znížil na 8 rokov.

 

K prezidentovi smeruje žiadosť o milosť

Proti výške trestu sa zdvihla vlna protestov aj na sociálnej sieti. Za pár hodín sa pod petíciu za zníženie trestu podpísalo vyše 7,5-tisíca ľudí, petícia však nemá žiadny právny význam. Františkov obhajca Marcel Péli potvrdil, že chcú žiadať milosť u prezidenta. „Riadny opravný prostriedok tam už nie je možný, tak sa pokúsime podať mimoriadny opravný prostriedok, čo je dovolanie. Chceme využiť aj tú inštitúciu, akou je milosť prezidenta republiky. Prezident nemusí len udeľovať milosť ako takú, ale aj zmierňovať tresty a aj toto chcem využiť,“ povedal obhajca.

A aké má žiadosť o milosť šance u Ivana Gašparoviča? „Ak pán Koleno podá žiadosť o individuálnu milosť, prezident sa tým bude určite zaoberať. Najprv prípad bude posudzovať ministerstvo spravodlivosti, to vydá stanovisko. Potom ako ono prípad prešetrí a vydá stanovisko, ktoré môže, ale nemusí mať odporúčací charakter, prezident pristúpi k rozhodnutiu. Celý proces trvá niekoľko týždňov aj mesiacov. Je to zdĺhavý proces, kde sa úrady dopytujú medzi školou, zamestnávateľom... posudzuje sa komplexne tá osoba,“ povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.

V minulosti poznáme prípad, keď Rudolf Schuster dal takúto milosť Michalovi Martikánovi, ktorý spôsobil nehodu. Bola to milosť za trestný čin usmrtenia. V tom prípade tento čin z nedbanlivosti vyvážila mnohoročná reprezentácia Slovenska a úspechy športovca.

Policajtke zlomil koleno

K incidentu došlo koncom decembra 2011. František sa v bare opil a pobil. Keď sa ho štátna policajtka snažila spacifikovať, kopol ju podľa jej slov do kolena, čím jej ho zlomil a spôsobil vážne zranenie. Liečila sa 4 mesiace a nie je vylúčené, že bude mať trvalé následky.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc
(ilustračné foto)
Tínedžerka na východe mala chlapcovi zaplatiť za sex: Láska za 3 eurá so šokujúcim záverom!
Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto).
Špecializovaný trestný v kauze Rapid Life: Oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho?
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o novom riaditeľovi ÚIS: Táto vec mu od jeho nástupu robí radosť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka pri príležitosti Dňa narcisov: Dobrovoľníkom a podporovateľom vyjadrila vďaku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol