Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2013 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Aká je pravda o návrate Susedov? Otvorená spoveď Petra Marcina!

Susedia sú späť! Prekvapujúca správa prehrmela v uplynulých dňoch médiami.

Potešili sa najmä tí, ktorí dodnes radi spomínajú na markizácky sitkom, v ktorom excelovala dvojica Peter MarcinAndy Kraus. Lenže aká je pravda? Naozaj sa chystá návrat Susedov na obrazovky?

 

Sitkom začala Markíza vysielať v roku 2006, na obrazovkách sa však neohrial ani dva roky. Údajne aj pre nezhody hlavných protagonistov. Kraus prešiel do Jojky, kde vyrába napríklad populárny Panelák, Marcin mal vlastné projekty na Markíze či na STV. Vzhľadom na úspech pôvodného seriálu sa nemožno čudovať, že je o jeho návrat záujem. Noví Susedia by sa mali podľa najnovších informácií vysielať v televízii JOJ. Má ísť o pokračovanie s tým istým hereckým obsadením, ale zrejme s inými menami, keďže výsostné právo si na nich uzurpuje televízia Markíza. „Vždy som hovoril, že si viem predstaviť, že by sa Susedia po desiatich rokoch vrátili na obrazovky, ale už by riešili úplne iné situácie ako to, že Ildikó nevie variť,“ vysvetľuje Peter Marcin.

To však ešte nič neznamená, pretože na tému Susedia sa hercovi vôbec nechce hovoriť. Nakoniec však mlčanie predsa len prelomí.

„Ponuka na Susedov prichádza z televízie JOJ dosť často. Bavíme sa o tom s pánom riaditeľom Borovským pri kávičke, ale to je celé,“ priznáva Marcin. K posunu však v tejto veci podľa neho zatiaľ nedošlo. A momentálne rieši s Jojkou iné projekty, má si zahrať v obnovených Profesionáloch.

Nestretli sa

Okrem toho celé pokračovanie Susedov má ešte jeden háčik. Ak by sa schyľovalo k nakrúcaniu, protagonisti by sa stretli a Marcin s Krausom by museli zakopať vojnovú sekeru. A to je, zdá sa, nateraz tvrdý oriešok. „S Andym som sa nestretol odvtedy, ako sa seriál skončil,“ tvrdí Marcin a nekontaktoval sa ani s ostatnými. Ani po šiestich rokoch však herec nechce objasniť dôvod, prečo sa s Krausom rozišli v zlom. „Nikdy som to nekomentoval a ani nebudem, pretože som chlap na správnom mieste a nikdy nebudem riešiť svoj problém cez médiá,“ vraví. „Toto je pre mňa uzavretá kapitola a informácie typu, že ja som si žiadal poza Andyho chrbát vyšší honorár u Markízy za Susedov, sú nehoráznosť,“ hovorí pobúrene.

V Česku

Susedia sú teda, aspoň pre Marcina, neaktuálna téma. A na taľafatky a klebety času nemá. Okrem iného chodí často do Prahy. „Nedávno som tam nakrúcal film o roku 1968, kde som si zahral Vasila Biľaka. Teraz v Českej televízii spolupracujem na Silvestri. Podieľam sa na scenári a budem v ňom aj účinkovať,“ vysvetľuje Marcin a možné je, že program preberie aj RTVS. Zákazku dostal režisér Peter Núňez, a ten následne oslovil Marcina. Nečudo, veď za sebou majú viacero úspešných projektov, napríklad aj program Športovec roka, ktorý pripravujú spoločne už po tretí raz. „S priateľom Matejom Mináčom zase píšeme film, ktorý by sa mal realizovať na budúci rok,“ vraví Peter Marcin, ale nechce to zakríknuť a tak viac neprezradí.

Štandard

Okrem týchto aktivít má Marcin radosť, že česká televízia Prima kúpila jeho sitkom Hlavne, že sa máme radi. Vysielať ho začala na konci októbra pod názvom Drahá tchýně, a to v hlavnom vysielacom čase. „Som šťastný, že ho Prima kúpila. Aj to o niečom svedčí...“ Slovenská televízia odvysielala 20 dielov seriálu a fámy o tom, že by bol na Slovensku neúspešný, Marcin odmieta. „Mali sme naň príjemné ohlasy a mám z neho veľmi dobrý pocit. Odviedli sme slušnú prácu, čo sa týka hereckých výkonov i réžie,“ objasňuje herec, ktorý je aj autorom námetu. „Sitkom je mimoriadne ťažká disciplína a v našich podmienkach je o to náročnejšia, že nie je naň čas. V Amerike sa jeden diel sitkomu vyrába týždeň, u nás jeden deň. Myslím si však, že štandard sme udržali. A čo sa týka sledovanosti, seriál mal presne takú sledovanosť ako druhá séria kvalitného českého se­riálu Sanitka, ktorá ide teraz v tom istom čase na Jednotke.“

Nehanbí sa

Marcin úspech svojich projektov teda vidí pozitívne. „Mám smolu, že odo mňa sa vždy očakáva len rekordne vysoká sledovanosť. A ak neurobím nadpriemerný divácky výsledok, tak sa na to pozerá ako na neúspech, čo ma trošku mrzí a je to na psychiku dosť náročné,“ priznáva Marcin.

Aj Minitalent šou, ktorú som robil, bola v čase vysielania najsledovanejšou reláciou Slovenskej televízie, tolkšou Chodili sme spolu tiež. Veď ju reprízovali sedemkrát, takže ja sa naozaj nemám za čo hanbiť,“ hovorí Marcin, ktorý sa okrem televízie venuje aj divadlu. V SND hrá v operete Netopier a veľkú hereckú príležitosť dostal aj v Divadle Andreja Bagara v Nitre v predstavení Korepetítor. „Ide o úspešné predstavenie, ktoré je stále vypredané. Hráme ho druhú sezónu a je dosť náročné. Šesťdesiat strán textu a hrajú ho len dvaja herci. Je to tragikomédia a tento žáner mám najradšej,“ vyznáva sa Marcin.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu