Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.02.2022 13:35 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vulgárny Merčiak na uniknutej nahrávke: Trpká reakcia človeka z televízie, postihne komentátora trest za nadávky kolegom?

Po Tokiu si zavaril aj v Pekingu! Komentátorovi Marcelovi Merčiakovi (46) tentoraz rupli nervy po chybe, ktorá nastala počas komentovania ZOH v Pekingu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Po skončení živého vstupu mimoriadne  vulgárnym spôsobom vynadal vlastným kolegom a tiež podriadeným! Televízia už rieši, ako mohla nahrávka rozhovoru s kolegami uniknúť na verejnosť. Časť odborníkov sa Merčiaka zastáva, ďalšia však kladie závažné otázky o atmosfére v športovej redakcii RTVS či schopnosti komentátora ovládať svoje neurotické stavy.

V štúdiu lietali z úst viacnásobného víťaza ankety OTO vulgárne nadávky po tom, ako od kolegov nedostal požadovanú informáciu a divákom pri televíznych obrazovkách neohlásil správny čas. Merčiak chytil priam amok v čase, keď sa konal zjazd mužov, a na svojich kolegoch nenechal nitku suchú! Zakrátko sa už uniknutá nahrávka začala bleskovo šíriť medzi mobilmi Slovákov...

„Marcel je profesionál a rovnaký prístup očakáva i od svojho okolia. Preto mám pochopenie pre jeho reakciu na vzniknutú situáciu. Skôr som šokovaný z toho, že nejaký zakomplexovaný pracovník z Mlynskej doliny pustí internú komunikáciu do online priestoru so zámerom poškodiť Merčiakovi i vysielateľovi. Únik nahrávky, ako aj komunikáciu medzi zamestnancami budeme riešiť interne,“ uviedol pre Nový Čas predseda Rady RTVS Igor Gallo.

Nejde mu karta

„Celá situácia ma ľudsky veľmi mrzí, pod tlakom emócií som reagoval nevhodne. Momentálne sa však musím viac sústrediť na prácu. Vo vypätých situáciách vznikajú aj problémy. Verím, že si ich v pokoji vykomunikujeme,“ zareagoval Merčiak. Len pred pol rokom žehlil iný škandál, keď po rozbití dverí v tokijskom hoteli pod vplyvom alkoholu prišiel o akreditáciu, hoci sa hotelu ospravedlnil a škodu uhradil. Vysvetľoval to ťažkým obdobím po smrti mamy.

Kým časť kolegov sa Merčiaka zastáva, existujú aj takí, ktorí hovoria o opakovaných excesoch. Upozorňujú na fakt, že už nejde len o komentátora, ale aj dlhoročnú reprezentatívnu tvár RTVS a od decembra je navyše poverený programovým vedením novej stanice Šport! „Taký skúsený manažér by sa mal vedieť ovládať. Zatiaľ ho však všetci kryjú a jeho kiksy namiesto potrestania bagatelizujú,“ povedal nám človek z televízneho prostredia, ktorý si neželá zverejniť meno.

Pravdepodobne má Merčiak medzi kolegami kopec nepriateľov. Tip na kauzu musel dať médiám niekto z nich a nahrávku pustil na verejnosť niekto, koho Marcel asi osobne pozná!

„RTVS už začala interne vyšetrovať, na ktorom z uzlov prišlo k úniku tej nahrávky,“ dozvedeli sme sa z prostredia verejnoprávneho tele-rozhlasu. RTVS na naše otázky o vyšetrovaní incidentu a prípadnom treste pre autora nahrávky či komentátora za vulgarizmy adresované kolegom nereagovala. V nedeľňajšom stanovisku hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová uviedla, že išlo o nedorozumenie zapríčinené vysokým pracovným nasadením vo vypätých podmienkach.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka