Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2013 16:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mrazivá spoveď exmanželky Eda Diniča († 34): Aký bol život po boku mafiána?

Počítal s tým, že zomrie. Tvrdí Gabriela (46) zo Zvolena, ktorá bola roky vydatá za vplyvného muža slovenského podsvetia Eduarda Diniča († 34).

Pre Nový Čas prvýkrát prehovorila o živote s ním. Šéfa jednej z najsilnejších skupín podsvetia tzv. diničovcov zabil nástražný výbušný systém v roku 1998. Podľa vdovy sa Edo neustále bál o svoj život a často jej hovorieval, že akou zbraňou bojuješ, takou aj zomrieš. „Chalani ho neustále strážili, štartovali mu auto a jedlo zjedol iba od môjho brata, ktorý robil šéfkuchára v jeho reštaurácii,“ spomína na roky s mafiánom Gabriela.

„Zoznámili sme sa na vysokej škole a 7. mája 1988 sme sa zobrali. Paradoxné je, že bol zavraždený 9. mája 1998,“ hovorí Gabriela, podľa ktorej bol jej manžel výborný karatista, ktorý sa dokonca stal majstrom republiky. Edo Dinič začal svoju mafiánsku kariéru ako vyhadzovač v bratislavských kluboch. „Začínal podnikať s Romanom Deákom. Nakúpil niekoľko podnikov. V jednom z nich som mu robila prevádzkarku. Neskôr sa rozhodol, že bude lepšie, keď budem žiť mimo Bratislavy. Mal obavu, že niekto unesie mňa alebo moju dcéru a bude žiadať výkupné. Povedal, že výkupné by nezaplatil,“ smutno podotkla Gabriela.

Vyhrážky manželke i právničke

„Tušila som, čo robí, ale nikdy som ho neotravovala, aby mi dával peniaze. Keď som sa totiž ozvala, povedal, že môžem skončiť ako krmivo pre rybičky v Gabčíkove,“ spomenula si Gabriela na vyhrážky manžela Eda Diniča. „Neskôr som si najala právničku kvôli podielu z jednej budovy v Bratislave, na ktorú sme si zobrali spoločnú pôžičku 18 miliónov korún. Právnička mi však neskôr povedala, že sa prípadu vzdáva, lebo mala návštevu. Odkaz bol jasný, ak sa v tom bude vŕtať, niečo sa jej môže stať. Nebol to zlý človek, ale ak išlo o peniaze, bol hrozný. Začiatkom roku 1997 sme sa rozviedli a ja som z manželstva nedostala ani korunu,“ vysvetľuje Gabriela s tým, že po rozvode sa Edo u nej občas zastavil, keď chodil na rokovania s Mikulášom Černákom do Banskej Bystrice.

Kamarátil sa s politikmi

O atentáte na Eda sa Gabriela dozvedela od bratranca, ktorý jej to zatelefonoval. „Vedel, že ho to čaká. Bola to vysoká hra. Stýkal sa s politikmi. S tými najvplyvnejšími si aj tykal. Ja som presvedčená, že ho dala odstrániť tajná služba. Išlo o vysokú hru,“ zopakovala Gabriela, ktorú prekvapila informácia, že polícia z jeho zabitia obvinila konkurenčnú skupinu sýkorovcov.

Z vraždy obvinili sýkorovcov

Vyšetrovateľ tento týždeň z vraždy Diničovcov obvinili šéfa sýkorovcov Róberta Lališa alias Kýbla, ktorý je na úteku. Stalo sa tak po pätnástich rokoch od brutálnych popráv Eda († 34) a Róberta († 31) Diničovcov z roku 1998. Na úteku je aj ďalší obvinený Martin Bihari, prezývaný Rus. Vo väzbe pre vraždu Romana Deáka sedia Martin Kováč, ktorého volajú Rybička, Ivan Cupper prezývaný Vincko a Jurij Fejer alias Malý Rus. Tí sú tiež obvinení z účasti na vražde Diničovcov. Partia si podľa polície na pomoc zavolala aj Jozefa Roháča alias Potkana prezývaného aj Čapica. Vyšetrovateľ tvrdí, že motívom vraždy Diničovcov boli konkurenčné spory.

Majetky popravených diničovcov získali iní

Bratia Diničovci mali obrovský majetok. Po ich smrti ich však získali aj iní  ľudia ako dediči. O niektoré sa aj viedli dlhodobé spory. Petra Krištúfková ako zákonná zástupkyňa svojej dcéry, ktorej otcom bol zavraždený Róbert Dinič, v roku 2000 predala lukratívnu budovu istej spoločnosti na  Kollárovom námestí v Bratislave, ktorej šestinový podiel po Diničovi zdedila jej dcéra.
Krištúfkovú spod obžaloby z podvodu súd oslobodil. Krištúfková tvrdí, že budovu predala neznámej osobe pod nátlakom svojho vtedajšieho priateľa Petra Havašiho († 32 ) alias Havla. Toho podľa prokuratúry zlikvidovali muži patriaci k silnej skupine - takáčovcom. Podľa obchodného registra vo firme Espada sú aj ďalšie dcéry Róberta Diniča, ktoré mal s inou ženou.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke