Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2013 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Policajti odhaľujú vraždy šéfov podsvetia: Už vedia, kto popravil mafiánov Diničovcov!

Sýkorovci, ktorí sedia vo väzbe, začali rozprávať.

Zdroj Nového Času z tohto prostredia tvrdí, že policajti vďaka ich výpovediam objasňujú popravy mafiánskych bosov, bratov Eda († 34) a Róberta († 31) Diničovcov. Na stopu páchateľov ich priviedli informácie, ktoré získali pri vyšetrovaní vraždy Romana Deáka († 37), ktorý k nim mal blízko. V kauze obvinili šéfa sýkorovcov Róberta Lališa alias Kýbla a jeho ľudí. Stalo sa tak po pätnástich rokoch od brutálnych popráv Diničovcov.

Do partie bratov Diničovcov patril aj Roman Deák († 37), ktorého zastrelili v októbri 1999. Z jeho popravy sú od vlaňajšieho septembra obvinení šéf partie Róbert Lališ alias Kýbel, ktorý je na úteku, a ďalší sýkorovci. Na úteku je aj Martin Bihári prezývaný Rus.

Vo väzbe sedia Martin Kováč, ktorého volajú Rybička, Ivan Cupper prezývaný Vincko a Jurij Fejer alias Malý Rus. Popravu Deáka si podľa polície objednal podnikateľ Marek Trajter. Doteraz polícia v kauze pracovala s dvoma svedkami. „Počas vyšetrovania prípadu vraždy Deáka sa policajtom podarilo získať informácie, ktoré pomáhajú objasniť ďalšie popravy v podsvetí, ako sú aj vraždy bratov Diničovcov,“ povedal zdroj Nového Času s tým, že skupinu začal usvedčovať už aj Malý Rus. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, vyšetrovateľ obvinil šéfa Kýbla ako organizátora týchto popráv a spolu s ním aj jeho kumpánov. „Okrem toho je obvinený aj Jozef Roháč, ktorého si skupina zavolala na pomoc,“ uviedol zdroj.

Bratia Diničovci a členovia ich skupiny rozbehli obchody krátko po revolúcii. Pri dražbách inkasovali  od záujemcov výpalné za neprihadzovanie do vysokých súm, alebo našli biele kone na fingovaný záujem na holandských dražbách. Patril im disko klub, bordel, hotel a poskytovali aj ochranu v podnikoch. Diničovci mali obrovské majetky. Tie sa však po smrti najsilnejších mužov tejto skupiny dostali aj do rúk iných ľudí ako len dedičov. O majetky sa takmer dodnes vedú spory. „Policajti pracujú s verziou, že motívom likvidácie Diničovcov boli konkuren­čné spory so sýkorovcami,“ dodal zdroj Nového Času. Policajti získali poznatky aj o poprave Ukrajinca Dalera Hlavačku z 21. mája 1999. Patril ku skupine diničovcov a mal blízko k šéfovi ukrajinskej mafie Ivanovi Ivanovičovi Miškovi. Nie je vylúčené, že Hlavačka sa v januári 1999 podieľal na vražde exministra hospodárstva Jána Duckého.

Edo Dinič († 34): Zomrel pri výbuchu

Tušil, že mu konkurencia ide po krku. Viacerí mu radili, aby majetky prepísal na iných a čo najrýchlejšie zo Slovenska zmizol. Krátko pred definitívnym odchodom do Francúzska ešte prijal pozvanie na tenis. To sa mu stalo osudným. Odchádzal  z tenisových kurtov na bratislavských Zlatých pieskoch. Pod dlaždicami, po ktorých kráčal, vybuchlo najmenej päť kíl trhaviny.

Róbert Dinič († 31): Zastrelili ho pod oknami domu exmanželky

Zastrelili ho na Pribišovej ulici na bratislavskom sídlisku Dlhé diely. Výstrely zazneli krátko po tom, ako autom odviezol k exmanželke dve dcérky. Polícia na mieste činu našla zbrane a neskôr v lese pri obci Jablonové (okres Malacky) obhorené audi, ktorým strelci z miesta činu ušli.

Obvinení sýkorovci:

Róbert Lališ alias Kýbel, na úteku

ďalšie obvinenia:

- vražda Eda Diniča

- vražda Róberta Diniča

- vražda Dalera Hlavačku

Jurij Fejer alias Malý Rus, vo väzbe

ďalšie obvinenia:

- vražda Eda Diniča

- vražda Róberta Diniča

Ivan Cupper alias Vincko, vo väzbe

ďalšie obvinenia:

- vražda Róberta Diniča

Martin Bihári alias Rus, na úteku

ďalšie obvinenie:

- vražda Dalera Hlavačku

Najatý „odborník“

Jozef Roháč alias Potkan alebo Čapica, vo väzbe v Maďarsku

ďalšie obvinenia:

- vražda Eda Diniča

- vražda Róberta Diniča

- vražda Dalera Hlavačku

Likvidácie najväčších bosov

Peter Čongrády († 36)
Zastrelili ho pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke 9. septembra 2004. Z vraždy obvinili Viliama Mišenku, Rolanda Zdichavského, Karola Mella a Štefana Borka.

Miroslav Sýkora († 33),
Jedného z najsilnejších mužov slovenského podsvetia zavraždili 6. februára 1997. Z jeho popravy obvinili Ľuboša Ferusa, Marka Ľuptáka, Richarda Benčiča a Milana Majtána.

Róbert Holub († 28)
Zastrelili ho 4. októbra 1997 v bratislavskej nemocnici na Kramároch po dvoch neúspešných atentátoch. Holub bol šéfom košického podsvetia. Z vraždy obvinili Mikuláša Černáka, Ladislava Bodóa, Alexandra Horvátha, Alojza Kromku, Róberta Lališa, Jurija Fejera, Martina Biháriho a Jozefa Roháča.

Milan Holáň († 35)
Muža prezývaného Gorila zabili 25. novembra 1997 v bare hotela Astoria v Žiline spolu s jeho s ochrancom. Vyšetrovatelia z jeho vraždy obvinili Alojza Kromku, prezývaného Lojzík alebo Čistič. Vrah dostal doživotie.

Tibor Pápay († 35)
Zastrelili ho 25. marca 1999 v reštaurácii
Fontána v Dunajskej Strede spolu s jeho kumpánmi. Prípad nie je dodnes ukončený, väčšina podozrivých je už mŕtva, alebo sú hľadaní.

Ján Takáč († 37)
Šéfa jednej zo skupín bratislavskej mafie zastrelili 30. júla 2003 na bratislavských Kramároch. Prípad nie je dodnes objasnený.

Jozef Svoboda († 48)
Zastrelili ho 28. júna 2004 na bratislavskom sídlisku Medzijarkami. Tri rany smerovali do hlavy, viaceré do chrbta. Prípad nie je dodnes objasnený.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily