Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.10.2013 08:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Súťaž so slovenským filmom Kandidát: Vyhrajte lákavé ceny i večeru s Majeským!

Čo z toho je fikcia a čo realita? Nový slovenský film Kandidát zaujímavo odzrkadľuje to, čo sa v našej krajine deje, alebo sa veľmi ľahko udiať môže.

Zmanipulovať spoločnosť pre bohatých a mocných je skrátka hračka.

Slovenská premiéra: 10. októbra 2013

Žáner: cynický triler

Koho uvidíte: Marka Majeského (Búrlivé víno), Moniku Hilmerovú (Bathory), Michala Kubovčíka (Haló), Romana Luknára (Pokoj v duši)

O čo ide: Na Slovensku prebieha kampaň na prezidenta republiky. Adam Lambert, reklamný mág a bonviván, je prinútený silnou finančno-politickou skupinou urobiť kampaň na nezávislého kandidáta z ľudu Petra Potôňa. Jeho nervy sú však po zvláštnom rozchode s manželkou, ktorý si Lambert nechce stále priznať, v dezolátnom stave a na stretnutí šéfov agentúr v reklamnom klube sa staví o celý svoj majetok, že z neznámeho Petra Potôňa urobí prezidenta. Čo je ochotný pre túto stávku urobiť?

Zo zákulisia: Zaujímavé je, že tvár Petra Potôňa, kandidáta na prezidenta, vo filme diváci neuvidia. Tvorcovia sa tak  mohli hrať so stieraním reality a fikcie. A tejto možnosti sa chytili a začali vydávať Potôňa za reálneho človeka s vlastnou minulosťou a komplexným charakterom. Vytvorili mu dokonca účet na sociálnej sieti, kde pravidelne uverejňoval svoje názory a komentáre k súčasnému politickému a spoločenskému dianiu. Aktuálne má vyše tisíc ,,priateľov“, pričom niektorí si skutočne myslia, že je kandidátom na prezidenta Slovenskej republiky. Blahoželajú mu k narodeninám, pozývajú ho na spoločenské podujatia, komentujú mu statusy, píšu mu podporné alebo kritické správy a považujú ho za skutočnú osobu.

V rámci reklamnej kampane istý čas tvorcovia pracovali aj s myšlienkou vytvoriť Potôňovi bilbordy a verejne z neho urobiť kandidáta na prezidenta. Rátalo sa aj s obstarávaním dostatku hlasov, prieskumami, anketami, rozhlasovými diskusiami a rôznymi podpornými aktivitami, ktoré by upevnili reálnosť jeho osoby. Nakoniec sa však tieto plány neuskutočnili.
Film je nakrútený na motívy knihy Kandidát – Denníky z odpočúvania od Maroša Hečka a Michala Havrana, pričom štáb nakrúcal v roku 2012 prevažne v Bratislave, ale niekoľko exteriérových záberov vzniklo aj v Prahe. Nechýbajú ani veľké masové scény, na ktoré sa využili zábery z osláv zisku strieborných medailí slovenských hokejistov na MS v Helsinkách 2012. V uliciach bratislavského Starého Mesta vznikala aj anketa, ktorá sa bude tiahnuť celým filmovým dejom a zároveň slúžiť na posilnenie pocitu autenticity a realistickosti. Zúčastnili sa jej aj známe tváre spoločenského alebo kultúrneho života. Všetci odpovedali na otázky týkajúce sa blížiacich sa prezidentských volieb, niektorí dokonca lobovali za fiktívneho filmového kandidáta Petra Potôňa.

Vyhrajte večeru s Markom Majeským!

Hrajte s nami pri príležitosti premiéry filmu Kadidát o víkendový pobyt pre 2 osoby v 5* Albrecht hotel Bratislava, spojený s večerou s hlavnou hviezdou filmu Markom Majeským, ktorú vám navarí šéfkuchár Jaroslav Žídek. Cenou pre výhercu je zároveň exkluzívny pánsky oblek z dielne Marco Mirelli z kolekcie Kandidát, ktorý má na fotke Marek Majeský.

Stačí, ak do piatka 18. októbra pošlete SMS v tvare NCV (medzera) SUTAZ (medzera) FILM (medzera) kontaktné údaje na číslo 6664. Maximálna cena SMS je 0,50 €.

Súhlas so spracovaním údajov: Odoslaním SMS súhlasím so spracovaním osobných údajov zaslaných prostredníctvom SMS (meno, adresa, email, tel. číslo) na dobu neurčitú spoločnosťou Ringier Axel Springer Slovakia, a. s., výhradne na účely marketingu. Tento súhlas možno kedykoľvek písomne odvolať.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život