Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2013 13:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Podnikateľ Trajter obvinený z likvidácie Romana Deáka: Zo Seychel posielal odkazy matke zavraždeného!

Podnikateľ Marek Trajter niekoľko dní po tom, ako ho v apríli obvinili z objednávky likvidácie Romana Deáka († 37), poslal svoju bývalú partnerku za matkou zavraždeného.

Žena najskôr Deákovej matke zatelefonovala a požiadala ju o stretnutie. Na schôdzke jej oznámila, že ju posiela Trajter s tým, že ho chcú obviniť z vraždy jej syna v súvislosti s budovou na „Kollárku“ (budova na Kollárovom námestí v Bratislave). Trajterova expartnerka neustále prízvukovala, že „Marek je nevinný“.

Deákova matka sa zaujímala, odkiaľ má Trajter informácie a jeho bývalá frajerka odvetila, že z „vlastných zdrojov“. Tiež tvrdila, že Trajter je doma na Slovensku, no v skutočnosti sa už ukrýval na Seychelách. Matka zavraždeného Deáka po stretnutí s Trajterovou bývalou družkou kontaktovala políciu. Vyplýva to z policjaných záznamov. To však nie je všetko! Keď už bolo známe, že sa Trajter ukrýva na Seychelách, policajti zistili, že jeho expartnerka a kamarát komunikovali o obvinení. „Trajterova bývalá partnerka sa opäť stretla s Deákovou matkou a znova ju ovplyvňovala v tom zmysle, že je nevinný,“ píše sa v záznamoch.

„Keď žila s Trajterom, viedla Deákovi účtovníctvo. Oni dvaja mali spoločné podnikateľské aktivity. Teraz robí účtovníctvo pre Trajterove firmy a jeho troch kamarátov, ktorí boli na polícii a prokuratúre vypovedať v jeho prospech,“ uviedol zdroj Nového Času blízky obvinenému podnikateľovi. Vyšetrovateľ tvrdí, že Trajter si objednal likvidáciu Deáka a zaplatil za ňu šéfovi sýkorovcov Róbertovi Lališovi alias Kýblovi. Podľa polície partia sýkorovcov na Kýblov pokyn Deáka zavraždila v októbri 1999. Trajter mal so sýkorovcami dobré vzťahy, stýkal sa najmä s dnes už nebohým Petrom Havašim alias Havlom. Podľa zdroja Nového Času z prokuratúry existujú indície, že Trajter mal informátora na polícii a dostával správy o priebehu vyšetrovania.

Čachre s firmamiTrajter figuruje v piatich spoločnostiach. V júli a auguste, keď sa ukrýval na Seychelách, v nich došlo k zmenám. V troch firmách vystupuje ako spoločníčka a konateľka Trajterova súčasná družka, pričom v dvoch bola konateľkou len mesiac, kým sa opäť stal konateľom a spoločníkom Trajter. V jednej zo spoločností je jeho vklad takmer 15 miliónov eur.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente