Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2013 15:30 | Prominenti | Domáci Prominenti

Otec koktavého speváka Sýkoru prehovoril: Prečo nekomunikujem so synom

Spevák Miro Sýkora (25) z Česko Slovensko má talent to v živote nemá ľahké.

Už ako šesťmesačný zostal bez otca Petra, ktorý žije v Česku. Práve on mal byť podľa spevákových slov dôvodom, prečo má dodnes problém s rečou a zajakáva sa. Otca aj po rozvode veľmi ľúbil a lipol na ňom. Keď mal päť rokov, psychicky neuniesol rozlúčku s ním, utrpel nervový šok, ktorého následky si so sebou nesie celý život. Jeho otec tvrdí, že od rodiny nechcel nikdy odísť, no jeho manželka mu nedala na výber.



Talentovaný Miro Sýkora sa postavil pred porotu súťaže ČSMT minulú nedeľu a všetkým svojím spevom vyrazil dych. Za silným hlasom sa však skrýva aj silný príbeh jeho rodiny, ktorý podľa jeho slov na ňom zanechal celoživotné následky. Miro je totiž balbutik - zajakáva sa. Pred celým národom vyrozprával príbeh, ako ho opustil otec a práve to bol ten moment, ktorý mu zmenil život. „Nemohol som s ním ísť, tak veľmi som plakal, že som na ústach zmodral a nenabral dych,“ povedal pred porotou mladý spevák.

Pozrite si výkon koktavého speváka Sýkoru v Talente

Ale bola to jeho matka, ktorá už šesť mesiacov po jeho narodení podala žiadosť o rozvod. „Ja som neodišiel. Ona sa nasťahovala k rodičom a prihlásila si trvalé bydlisko s tým, že tam zostane a už sa ku mne nechce vrátiť. Miro ešte nebol na svete. Mali sme spolu byt, ja som bol vtedy vojak. Keď sa narodil, už sme spolu nežili. Podal som si aj žiadosť o preloženie na Slovensko, ale nepustili ma,“ vyrozprával smutný príbeh Mirov otec Peter.

Chcel ísť so mnouNa osudnú návštevu päťročného syna Mirka si dodnes dobre spomína. „Boli sme u nich na návšteve aj s mojimi rodičmi a hovoril som, že by som si ho niekedy zobral k sebe, ale matka s tým nesúhlasila. Vtedy veľmi plakal, chcel ísť so mnou. Ja neviem, či toto bol dôvod, prečo sa teraz zajakáva. Vôbec mi ho však nechcela dať, žiadal som, aby som ho mohol mať aspoň cez prázdniny, alebo ho zobrať na dovolenku,“ povedal otec nadaného speváka.

Keď som odchádzal, tak veľmi plakal

„Je možné, že aj ja som na vine, ale nie preto, že som odišiel a nechcel ho. Je možné, že tá situácia to mohla ovplyvniť, on sa na mňa naviazal, a keď som odchádzal, tak veľmi plakal. Na vine je to, že sme sa rozviedli, lebo ja som s ním chcel byť a chcel som tam s nimi žiť. Jeho matka sa však chcela rozviesť. Tá situácia mohla byť pre neho kritická, vtedy sa trošku začal zajakávať, ale musel som odísť. Nemohol som u nich zostať,“ pokračoval v rozprávaní Sýkora starší, ktorého táto situácia veľmi mrzela.

Dnes žije v Česku so svojou novou rodinou a s Mirom si len sporadicky napíšu. „Za celý život som ho videl možno 30 dní. Bol som za ním, ale on za mnou nikdy. Stále však na neho platím, keďže ešte študuje,“ dodal na záver Peter, ktorý hviezdne chvíle svojho syna v televízii nevidel.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia