Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2013 12:00 | Správy | Domáce správy

Z denníka traumatizovanej školáčky: Toto všetko s ňou mal robiť kňaz!

Škandál v cirkvi stále neutícha! Od prevalenia prípadu, v ktorom mal po­dľa polície kňaz Pavol K. (47) zneužívať školáčku (12), prešlo niekoľko dní.

Existuje nový dôkaz, ktorý môže farárovi z Nevidzian (okr. Zlaté Moravce) ešte viac priťažiť. Dievča si totiž písalo denník, v ktorom okrem iného presne opisuje aj chvíle strávené s farárom. Napriek tomu, sú veriaci aj obyvatelia dediny, z ktorej kňaz pochádza, na jeho strane.

Cirkevný škandál, v ktorom je podľa polície namočený kňaz Pavol K. (47), sa poriadne zamotáva. Muža obvinili zo zneužívania školáčky. Podľa informácií Nového Času je farár podozrivý, že dievča na fare a v sakristii bozkával, obchytkával za boky a prsia. Viac svetla do prípadu vnieslo práve to, že dievča si po celú dobu viedlo denníček! Písať si ho začalo pred dvomi rokmi, keď sa k nej duchovný začal správať prívetivo.

Spočiatku sú v denníku o kňazovi zaznamenané nevinné poznámky, avšak po niekoľkých mesiacoch sa obsah textu rapídne zmenil. Dievča si poznamenalo, že farár ho bozkával, pokúšal sa vyzliecť, chytal ho za prsia, bozkával na ústa francúzskymi bozkami. Tieto poznámky v denníku spolu s ďalšími podrobnosťami, ktoré tínedžerka vyrozprávala, by mohli byť veľmi silným dôkazom. Aj znalkyňa z odboru detskej psychológie uviedla, že výpoveď dievčatka je vierohodná a vylúčila možnosť, že bola vopred pripravená.

Farára po vypuknutí aféry suspendovali a pozastavili mu činnosť až do právoplatného rozhodnutia. „Stále platí prezumpcia neviny. Pán farár už na fare nie je, s tými ľuďmi sa už nestretáva a počkáme si na právoplatné rozhodnutie súdu,“ povedal hovorca nitrianskej arcidiecézy Miroslav Lyko. Obvinený farár Pavol pred časom priznal, že dievčatku písal esemesky a mal k nemu bližší vzťah. „Chcel som jej byť ako otec, ale nič viac som tým nemyslel,“ povedal tesne po prevalení škandálu. Nové skutočnosti týkajúce sa denníka už komentovať vôbec nechcel. „Nebudem sa už k ničomu vyjadrovať,“ uzavrel rázne kňaz.

Psychológ: Hrozí jej doživotná trauma

Podľa psychológa Karola Kleinmanna je sexuálne zneužívanie detí v ranom veku katastrofou. „Dievčatá si formujú otázky v romantickej rovine, nie sexuálnej,“ povedal Kleinmann. Denník, ktorý si podľa informácií Nového Času viedla školáčka, sa stáva miestom spovedí. V niektorých prípadoch nemusí byť pravdivý. „Dieťa môže mať v takomto veku fantáziu, čo musí preveriť súdny znalec,“ povedal psychológ. Ak sa obťažovanie preukáže, obete sa následkom nevyhnú. „Buď sa nevydajú, alebo budú žiť v strachu, napätí a úzkosti,“ dodal. Sociologička Zuzana Kusá tvrdí, že tendenciu útočiť klamstvami majú skupinky detí, nie jednotlivci.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi
Americký prezident Joe Biden.
Američania to spravili a nik si to ani nevšimol: Skladujú to v Poľsku a v Nemecku
Bez výskumu bývalej profesorky z Newnham College Sally Waughovej by bol prínos študentiek zabudnutý.
Zistenie prepíše učebnice dejepisu: Takáto je PRAVDA o prelomení Enigmy!
Železničná výpravkyňa si zarobila na problém.
Kupujete si lístok na vlak cez internet? Poponáhľajte sa! V tieto dni to nepôjde
Legendárneho Vémolu stopli zdravotné komplikácie.
Karlos Vémola lieta v problémoch: Je to vážne, rieši to polícia!
Radoslava obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy vlastného syna.
Foto
Radoslav obvinený z vraždy syna Samuela († 19): Tri dni triezvel a na súde stratil reč
Putin s portrétom otca počas pochodu v roku 2016.
Pochod, ktorého sa zúčastnil aj Putin, tento rok nebude: Narástli obavy!