Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.09.2013 15:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ťapáková priznala ťažké chvíle v Markíze! Hrozí odchod Rozborila a koniec Modrého z neba?

Odchod Zuzany Ťapákovej (51) z Markízy zrejme neskončí bez dohry.

Ťapákovú už v Záhorskej Bystrici nahradil nový riaditeľ, Rakúšan Matthias Settele. Po troch rokoch sa tak mení šéfovská stolička a exriaditeľka opúšťa Markízu, kde strávila dlhých 17 rokov.

Veľký otáznik však visí nad pôsobením jej partnera Vila Rozborila. Práve on sa totiž túto nedeľu v rozhovore pre Nový Čas vyjadril, že pokiaľ sa dvere za jeho partnerkou v Markíze zatvoria, aj jeho účinkovanie bude ohrozené.

Ak sa to zmení, veľmi otvorene, viem si predstaviť také personálne nastavenie - lebo človek počúva všelijaké nočné mory - kvôli ktorému by som s Markízou, ktorú, mimochodom, stále ľúbim, nechcel mať nič spoločné. Byť konkrétnejším by, uznajte, bolo predčasné,“ priznal v rozhovore otvorene moderátor.

Otázkou teda zostáva, či sa jeho slová naplnia. „Modré z neba v tejto chvíli pokračuje podľa zmluvných nastavení. Za čiernu moru som v danom rozhovore označil príchod chlapca z inej krajiny, o ktorom ste písali aj vy. Je fajn, že sa nepokračuje v „balkanizácii“ televízie. Určite je dobré, že toto Zuzana zvrátila. Človek z Rakúska je nepochybne lepším riešením. Aj keď na slovenskom trhu to nebude mať ľahké,“ napísal v esemeske svoje stanovisko Rozboril.

To, či zamýšľa odchod, však len vtipne okomentoval: „Predpokladám, že na takéto otázky odpoveď ani neočakávate:).“ Neskôr sa však k danej veci vyjadril presnejšie. „Jasne som povedal, že v Markíze pracujem podľa zmluvy. Dokedy je zmluva aktuálna, to, prepáčte, nemôžem povedať. Zaväzuje ma mlčanlivosťou," povedal moderátor. Na margo nového šéfa sa mu podľa jeho slov neprináleží vyjadrovať, keďže ho nepozná a prišiel niekto iný, než kto bol avizovaný. "Stále som presvedčený, že odchod Zuzany z Markízy bude skôr stratou pre televíziu, než pre ňu. Všetko ostatné sa ukáže v priebehu ďalších týždňov a mesiacov," dodal na záver Rozboril. Jeho odchod tak zostáva záhadou a všetko sa rozhodne až v momente, keď zmluva s Markízou Rozborilovi vyprší.

Puškárová prelomila mlčanie ako prvá

Nový Čas kontaktoval aj markizácke tváre, čo hovoria na odchod ich šéfky Ťapákovej a na príchod nového riaditeľa Matthiasa Setteleho. Rozhovorila sa len jediná Zlatica Puškárová. „K personálnym rozhodnutiam sa nebudem vyjadrovať. Zuzana ale formovala Markízu a je ľudské sa jej aj touto cestou poďakovať za to, že sme mohli slobodne a tvorivo pracovať. Markíza sa v týchto mesiacoch teší z výbornej sledovanosti a to je určite pre všetkých televíznych tvorcov veľká satisfakcia,“ povedala Zlatica. Jej kolegovia však svorne držia bobríka mlčania. „Nebudem sa k tejto otázke vyjadrovať,“ povedal Jaroslav Zápala a iné vyjadrenie nebolo ani v prípade jeho kolegu Patrika Švajdu: „K tejto situácii sa nebudem vyjadrovať.“ Mária Pietrová, Kveta Horváthová či dokonca šéf spravodajstva Henrich Krejča pre zmenu ani nezdvihli telefón.

Konkurencia spoluprácu s Vilom nevylúčilaV prípade, ak by sa Rozboril predsa len rozhodol, že zo Záhorskej Bystrice zdvihne kotvy, zdá sa, že u konkurencie nemá dvere zatvorené. "Pán Rozboril je v súčasnosti tvárou TV Markíza, preto je predčasné hovoriť o prípadnej spolupráci," povedal PR manažér Jojky Michal Pilip. Inak to nie je ani v prípade RTVS. "Vysielacia štruktúra programových služieb RTVS je pevne daná do konca roka. Zaraďovanie nových vysielacích formátov v budúcom roku závisí predovšetkým od rozpočtu, ktorým bude verejnoprávna RTVS disponovať," povedala PR manažérka RTVS Dominika Šulková.

Ťapáková: Priznala ťažké chvíle v Markíze! Ako hodnotíte svoje pôsobenie v televízii?

- Aj napriek ťažkým chvíľam ako jednu z najkrajších a najplodnejších v mojom živote. Odchádzam spokojná, Markíza je opäť v plnej sile.

Aké sú vaše najbližšie plány, bude to oddych, alebo sa vrhnete hneď do práce?

- Najskôr sa dám do poriadku zdravotne a kondične, a potom sa budem rozhodovať, čo ďalej.

Aké bude vaše ďalšie profesijné smerovanie? Hodláte ostať v médiách, alebo to bude iný smer - politika, biznis?

- Z vami uvedených možností nevylučujem ani jednu. Určite nie som typ človeka, ktorý by odišiel na odpočinok.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia