Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2013 00:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Trajter obvinený z vraždy Deáka († 34) opäť zadržaný: Zo Seychel smeruje na Slovensko

Marka Trajtera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy, znova zadržali. Stalo sa tak tento týždeň v stredu na Seychelách.

Informáciu potvrdil zdroj Nového Času. Na oficiálnej webovej stránke tamojších úradov je zverejnené rozhodnutie súdu, podľa ktorého Trajterovi odobrali miestne občianstvo. Prestala ho tak chrániť seychelská ústava. Naše justičné orgány tak očakávajú, že ho vydajú na Slovensko.

Vyšetrovateľ Marka Trajtera v apríli obvinil po vyše 13 rokoch od vraždy Romana Deáka. Keď ho policajti doma v luxusnej vile pri bratislavskom Slavíne nenašli, sudca na neho vydal zatykač. O pár dní nato Trajtera dolapili na Seychelách. Z krajiny ho chceli najskôr vyhostiť. Trajtera naložili do lietadla. Na palube však povedal kapitánovi, že nemá kúpenú letenku a nepozná ľudí, ktorí ho sprevádzajú. Kapitán lietadla nechcel vzlietnuť, miestni policajti ho vysadili a zadržali na základe medzinárodného zatykača. Napokon však Trajtera prepustili na slobodu. Mal seychelské občianstvo, ministerstvo vnútra a dopravy mu ho však začiatkom mája vo verejnom záujme zrušilo. Dôvodom je, že poskytol nepravdivé údaje. Trajter napadol rozhodnutie na súde. Odvolací súd ešte na konci augusta rozhodol, že odobratie občianstva úradmi je nespochybniteľné. Vyplýva to z dokumentu, ktorý včera zverejnili seychelské úrady na oficiálnej webovej stránke.

Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, Trajtera ešte v stredu na Seychelách zadržali. Tamojšie úrady ho chcú vydať na Slovensko, prestala ho totiž chrániť seychelská ústava.

Policajný prezident Tibor Gašpar im iformácie komentovať nechcel. „Slovensko zneužíva vlastné zákony. Maďarským Slovákom občianstvo odoberá, ak získajú maďarské občianstvo a môjmu klientovi, ktorý získal druhé občianstvo, to slovenské neodobrali, aj keď sa od seychelských úradov dozvedeli, že má občianstvo ich krajiny,“ povedal Trajterov obhajca Peter Agalarev.

Trajter: Neušiel som!Trajter tvrdí, že na Seychely neušiel, ale 6. apríla 2013 odcestoval, aby zložil prísahu na imigračnom úrade v hlavnom meste Mahe a získal tak občianstvo. Podnikateľ oň mal požiadať preto, že na ostrovoch podniká a vlastní nehnuteľnosti. Sponzoroval obnovu ostrova po prírodnej katastrofe, peniaze daroval aj miestnej škole. Trajter sa odvoláva aj na to, že jeden zo svedkov ho v súvislosti s vraždou spomenul vo výpovedi až 10. apríla 2013, keď už bol na Seychelách. Súd vydal zatykač až 23. apríla 2013. Tým sa bráni, že nemal ako vedieť o trestnom stíhaní.

Vyšetrovateľ: "Popravu si objednal u sýkoriek"Vyšetrovateľ tvrdí, že Trajter si objednal likvidáciu Romana Deáka († 34) a zaplatil za ňu Róbertovi Lališovi alias Kýblovi, šéfovi skupiny sýkorovcov. Deáka zavraždili v októbri 1999. Trajtera usvedčujú dvaja svedkovia, ktorí si však protirečia. Napríklad jeden zo svedkov tvrdí, že peniaze za likvidáciu Deáka boli Kýblom vyplatené až v roku 2006. Druhý svedok uvádza, že odmenu dostal hneď. V kauze sú obvinení Martin Kováč prezývaný Rybička, Ivan Cupper alias Vincko a Jurij Fejer prezývaný Malý Rus. Tí sedia vo väzbe. Ďalší dvaja, Martin Bihári alias Rus a Kýbel sú na úteku.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle