Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2013 15:05 | Šport | Hokej

Stanley Cup pre Handzuša dorazil pod Urpín! Pridajte sa k oslave!

Vrtuľník s najslávnejšou hokejovou trofejou pristál krátko pred treťou podľa plánu na trávnatej ploche vedľa hotela Lux v srdci Banskej Bystrice.

Dorazil spoza rieky Moravy, kde si ho ako prví v Európe užívali dvaja českí hokejisti z Chicaga Blackhawks.

V utorok sa oňho staral Handzušov spoluhráč Michael Frolík v Kladne. Predstavil ho v záhrade miestneho zámku, kde mali ľudia možnosť zabaviť a získať autogram aj fotografie.

O deň neskôr už bol s Michalom Rozsívalom vo Vlašime, okrem iného sa v programe predstavil aj Michal David a skupina Keks. Dnes sa oslavy so Stanleyho pohárom po prvý raz v histórii uskutočnia v Banskej Bystrici!

Za plejádu všetkých skvelých hokejistov, ktorí pod Urpínom vyrástli, vybojoval slávnu trofej hráč Chicaga Blackhawks Michal Handzuš (36). Jeho príbeh sledoval celý hokejový svet a dnes sa o radosť podelí so svojimi rodákmi. Ak sa chcete pridať, tu je hlavný program osláv, na ktoré všetkých fanúšikov pozýva Michal Handzuš.

Mimika Michala Handzuša pripomínajúca pokrového hráča sa nezmenila, ani keď s pohárom pózoval, alebo dohliadal na jeho bezpečné 'vylodenie' z vrtulníka. "Netlačte sa, uvoľnite priestor," len pri tomto upozornení trochu zvýšil hlas.

"Nie som nervózny zo samotných akcií. Obával som sa iba toho, ako a kedy pohár príde a ako to všetko zorganizujem. Teraz mám iba obavy, či budú ľudia spokojní. Je to veľký deň pre mňa i moju rodinu a chcem, aby každý z mojich najbližších dostal pomyselný kúsok Stanleyho pohára. Na každého to asi nevyjde a to je to najsmutnejšie. Bohužiaľ, inak sa nedá. Pohár mám iba 24 hodín," uviedol Michal Handzuš.

Pred príchodom Stanleyho pohára do Banskej Bystrice slovenský hokejový reprezentant komunikoval so spoluhráčom z Čiech Michalom Rozsívalom, ktorý si trofej vychutnával od stredy. Obaja hokejisti Chicaga spolu telefonovali.

"Volali sme si dnes ráno. Popísal mi svoje pocity, hovoril mi, že je to super a mám si to s pohárom užiť. Je to však veľmi rýchle, ako šprint. Napriek tomu je to paráda a verím, že podobné pocity budem mať aj ja," dodal Handzuš.

Program na Námestí SNP

16.00 hod.: vystúpenie skupiny Družina - dražba Michalovho dresu z HC´05, presnej repliky jeho dresu Blackhawks z finále Stanley Cupu a tiež hokejky z finálovej série

18.00 hod.: slávnostný príchod Michala Handzuša s fanklubom HC´05 a jazda s pohárom k pódiu - odovzdanie výťažku z charitatívnej dražby

18.40 hod.: prípitok šampusom z pohára

19.00 hod.: odchod hlavného aktéra osláv

19:10 hod.: vystúpenie skupiny Hex

Stanleyho pohár budú obdivovať mladí hokejsiti

Stanleyho pohár budú môcť naživo obdivovať aj mladí adepti hokeja z Banskej Bystrice a Spiša. Aréna Barani na sídlisku Uhlisko bude v piatok od 14.30 h dejiskom hokejbalového zápasu medzi domácimi žiakmi 3. a 4. ročníka Základnej školy Golianova a hosťami zo Základnej školy Komenského v Spišskej Novej Vsi.

Stretnutie odohrajú na 3x10 min hrubého času a divákom ho priblíži naživo známy športový komentátor Marcel Merčiak. Pätnásť minút po tretej hodine prekvapí chlapcov Michal Handzuš so Stanleyho pohárom. Vzácna návšteva sa zdrží približne polhodinku a chlapci budú mať možno pocit, že hrajú rozhodujúci súboj o cennú trofej. Po skončení zápasu sa jeho aktéri budú môcť odfotiť s Handzušom a Stanleyho pohárom priamo v Aréne Barani. Pozvané sú všetky deti z Banskej Bystrice aj okolia.

 

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Rekreačné poukazy sú stále výhodným benefitom pre oddych
Aj tento rok možno požiadať o príspevok na oddych: Budú rekreačné poukazy prenosné na rodičov?
Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!