Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2013 14:00 | Šport | Hokej

Golonkovi vykradli chatu: Zlodeji odniesli aj posteľ, stopy zahladili korením!

Hokejová legenda Jozef Golonka (75) chcel stráviť leto vo svojej obľúbenej chate, ktorú má už dlhých 35 rokov.

Do malebnej dedinky na strednom Slovensku však musel vycestovať o čosi skôr, ako plánoval. Kým si užíval chvíle so svojím desaťtýždňovým vnukom Marcusom v Bratislave, jeho chatu v Krpáčove vykradli a kompletne zničili interiér. Keď na miesto dorazil samotný Golonka, bolo mu do plaču. „Je to strašné, všetko znehodnotili, nechali mi tam jeden uterák. Som zničený a nechcem sa tam už nikdy vrátiť,“ povedal Novému Času rozčúlený Golonka.


Keďže Golonka nemá v obľube more, pravidelne trávil čas na svojej chate v Krpáčove. Chystal sa tam s rodinou aj toto leto, no to, čo sa stalo, mu nadobro skrížilo plány. O jedenástej predpoludním mi zavolala moja suseda, že máme vykradnutú našu chatu. Tak som hneď išiel zisťovať, čo sa stalo a to, čo ma tam čakalo, to bol vrchol,“ začal svoje rozprávanie Golonka. Keď zistil, v akom stave je jeho chata, zavolal políciu a tí potvrdili jeho najhoršie obavy.

„Všetko posypali škoricou, červenou paprikou a korením, aby sa na nič neprišlo. Boli tu experti a nenašli ani jeden odtlačok. Nikde ani stopy. Nechali tam jeden uterák, všetko ukradli. Ja mám normálne kŕče, som frustrovaný, keď toto vidím, do p..., tak sa na to môžem rovno vy.....!“ povedal rozhorčený Golonka.


Zlodeji podľa neho vylomili dvere, išli najprv spodkom. Tam zrejme nič nenašli a tak vybehli na balkón a vylomili ďalšie dvoje dvere. „Zobrali všetok alkohol, ktorý tam bol, a toho bolo naozaj požehnane - 3 kartóny sektu, dva kartóny vína, 40 pív. Všetko komplet porozhadzovali, svietili si sviečkou, zničili veľmi drahú bundu. Mal som tam veľkú dubovú posteľ, ťažkú, ktorú mi doviezol nákladiak z Oravy. Tú ukradli aj s nočnými stolíkmi, nechápem ako... Povytrhávali všetko, keď hľadali. Zničili koberce, všetko rozsekali, zašpinili. Povyťahovali posteľnú bielizeň, ktorú moja žena prala, a zničili ju,“ dodáva Golonka. Ten ešte nedávno do chaty investoval a menil kúrenie.


Škodu odhaduje zatiaľ len od oka. „Tak tritisíc eur, zatiaľ. A to nehovorím, že som sem musel vyše dvesto kilometrov cestovať. Mám tú chatu 35 rokov, bol som tu ako doma, teraz už nie som! Myslím si, že to boli miestni, alebo niekto dostal tip. Ešte sme sa bavili, že tú susedu vykradli už dvakrát predtým, že je rad na nás, zo srandy. No ale toto už sranda nebola, keď mi to zavolala. Neviem, čo mám na to povedať. Som hotový,“ uzatvára rozhorčene.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!