Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2013 14:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Súd so šéfkou bytového gangu: Ide do väzenia na 16 rokov!

Znamenáková, považovaná za šéfku skupiny bytového gangu, na odvolacom súde v Bratislave dostala trest 16 rokov!

Odvolací bratislavský krajský súd poslal šéfku jednej skupiny bytového gangu Zuzanu Znamenákovú (50) do väzenia na 16 rokov. "Trestný senát odsúdenú poslal do väzenia s maximálnym stupňom stráženia," uviedol hovorca bratislavského súdu Pavol Adamčiak. Rozsudok je právoplatný.

Obhajca obžalovanej aj Znamenáková počas procesu viackrát označili obžalobu za nezákonnú. Znamenáková sa do rúk slovenských justičných orgánov dostala po zatknutí v Rakúsku v decembri 2009. V kauze boli okrem Znamenákovej obžalovaní aj ďalší piati ľudia Traja svoju vinu na súde priznali a už boli odsúdení. Ďalší dvaja - Katol Patasy a Zlatica Masarovičová - dostali trojročné podmienečné tresty so skúšobnou dobou päť rokov. 

Polícia vyčíslila škodu na 200-tisíc eur

Prokuratúra tvrdí, že celková škoda je takmer 200-tisíc eur. Znamenáková a jej kumpáni si našli najmä starších a osamelo žijúcich. Vo viacerých prípadoch angažovali "hercov", ktorí pred notárom vystupovali ako vlastníci nehnuteľností. Viacerí mali falošné doklady. 

2003 - Znamenáková manželom z Devínskej Novej Vsi sľúbila, že im nájde byt v okolí Figara. Vzala viac záloh, spolu vyše 28-tisíc eur a zaviazala sa vybaviť  papiere na katastri. Nič však nevybavila a peniaze nevrátila.

2003  - Znamenáková sľúbila bratislavskému lekárovi, že mu sprostredkuje  výmenu bytu. Vzala zálohu takmer 15-tisíc eur. K výmene nedošlo a peniaze  nevrátila.

2005 - Znamenáková našla „herca“, ktorý pred notárom vystupoval ako vlastník bytu v bratislavskom Novom Meste. Zabezpečila mu falošné doklady. Byt si kúpil za takmer 40-tisíc eur záujemca zo Šúroviec, ale skutočný vlastník nedostal ani cent. Kataster vklad stačil zastaviť.

2005 - Znamenáková sa dohodla s mužom z Dúbravky, že mu nájde byt po neplatičoch. Dúbravčan však nemal peniaze a tak si ich požičal od muža z Devínskej Novej Vsi. Ten však žiadal za pôžičku ručenie. Vtedy do hry vstúpil Znamenákovej kumpán, ktorý tvrdil, že ručiť sa bude bytom jeho svokry v Petržalke. Tá však o ničom netušila. Pred notárom si ju „zahrala“ Ildikó. Znamenáková jej zabezpečila falošné doklady. Dúbravčan vzal od chlapa z Devínskej Novej Vsi pôžičku a dal zálohu na byt Znamenákovej. Kataster však vklad nepovolil, lebo záložná zmluva bola neplatná. Muž z Devínskej Novej Vsi však svoje peniaze už nevidel.

2006 - Invalidná dôchodkyňa bez nôh chcela jednoizbový byt v bratislavskom  Novom Meste predať za takmer 50-tisíc eur a kúpiť si garsónku. Známa jej na  sprostredkovanie predaja a kúpy ďalšej nehnuteľnosti odporučila partiu, v ktorej sa pohybovala Znamenáková a Zlatica M. Stále však predaj a kúpu naťahovali, raz žene na invalidnom vozíku ukázali jednu garsónku, ale v nej bývala žena s dieťaťom. Invalidná dôchodkyňa napokon zistila, že jej byt už patrí niekomu inému, podpísala totiž nejaké papiere, ale nevie aké. Byt získal Znamenákovej blízky, ktorý žije v Rakúsku.

2006 - Znamenáková „dohodila“ byt v Ružinove. Vlastníkom bytu dôchodkyne sa stal muž za takmer 70-tisíc eur. Peniaze jej však nedal a  podľa prokurátora mal sfalšovať potvrdenie o tom, že si ich prevzala. Nehnuteľnosť predal ďalej. Dôchodkyňa trpela Alzheimerovou chorobou a žila sama. Starenka napokon skončila v ústave, kde aj zomrela. 

Obvinená aj z návodu na vraždu

Znamenáková má na krku aj návod na úkladnú vraždu Viliama Andrášika († 47), prezývaného Motýľ  z Bratislavy. V prípade dokázania viny na súde Znamenákovej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Starý mládenec Andrášik zmizol 31. marca 2007 a jeho rodinný dom na Kľukatej ulici v bratislavskom Prievoze získal nový majiteľ. Telo Andrášika našli kriminalisti v decembri 2009 vo vodnej nádrži pri Bytči. Vyšetrovateľ v máji 2010 z jeho zavraždenia obvinil Juraja Minárika, Radoslava Štefánka  a Miloša Švaňu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí