Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.06.2013 20:15 | Šport | Futbal

Griga: Musíme od úvodu drieť na gól, Hipp varuje pred Wieserom

Slovenskí futbalisti si v piatkovom zápase G-skupiny kvalifikácie MS 2014 na pôde Lichtenštajnska celkom prirodzene nepripúšťajú iné ako víťazné vyvrcholenie.

V slovenskom tábore stále veria, že šanca postúpiť na budúcoročný finálový turnaj existuje - tŕnistá cesta do Brazílie sa však začína trojbodovým záberom z Vaduzu.

"Šanca na postup tu je stále, všetko máme v našich rukách. Prvým cieľom je zajtra vyhrať a potom sa budeme sústrediť na septembrový dvojzápas s Bosnou a Hercegovinou," povedal Michal Hipp na predzápasovej tlačovej konferencii v útrobách vaduzského štadióna Rheinpark. Jeho trénerský partner na lavičke slovenskej reprezentácie Stanislav Griga načrtol plán, s akým Slováci v piatok proti 168. tímu rebríčka FIFA nastúpia. "Je to pre hráčov posledný zápas v tejto sezóne a verím, že bude trojbodový. Chceme mať hernú prevahu počas celého zápasu, z nej si vytvoriť gólové príležitosti a čo bude najdôležitejšie - byť efektívni. Verím, že hráči si na krásnom trávniku, ktorý tu majú, schuti zahrajú a my povezieme domov tri body."


Ideálnym scenárom je zlomiť odpor súpera rýchlym gólom. Ak by sa to náhodou nepodarilo, majú slovenskí tréneri náhradný plán: "Máme dostatok schopností a skúseností na to, aby sme zmenili herný systém v prípade, že bude dlhšie bezgólový stav. Jedno je ale jasné - musíme na gól pracovať od začiatku zápasu," pridal návod na súpera Griga a následne informoval o zdravotnom stave kádra - všetci hráči sú v poriadku a pripravení nastúpiť. "Počas týždňa si schuti zatrénovali, krátka prestávka niektorým pomohla. Na tréningu mužstvo vyzeralo dobre pripravené, ale musí to zajtra potvrdiť na ihrisku. Zostavu máme jasnú, hráči sa ju dozvedia na taktickej príprave. Jedenástku teda vieme, zasiahnuť do nej môže už len vyššia moc, to znamená eventuálne zranenie," pokračoval Griga, ktorý bol osobne sledovať utorkový prípravný zápas Lichtenštajnska v Krakove s domácim Poľskom (0:2). Outsider v ňom statočne vzdoroval, "orlica" zlomila jeho odpor až po zmene strán dvoma gólmi. "Potvrdili to, čo sme o nich vedeli. Poznáme ich herný štýl. Poliaci s nimi mali najmä v prvom polčase problémy, do gólových príležitostí sa síce dostávali, ale neboli to vyložené tutovky. Po prestriedaní ten zápas vyhrali 2:0, ale Lichtenštajnci boli nepríjemní," zanalyzoval Griga poznatky o reprezentačnom tíme malého alpského štátu.


Hipp ho o chvíľu fundovane doplnil konštatovaním, že gro mužstva rakúskeho kormidelníka Reneho Pauritscha je pohromade päť až sedem rokov a pôsobí zohratým dojmom. "Koncom októbra prišlo k trénerskej výmene, keď Hansa Zaugga vymenil rakúsky tréner Pauritsch, ktorý priniesol do mančaftu zmenu rozostavenia na 4-1-4-1. Spravil aj personálne hráčske zmeny, keď dlhoročného kapitána a ikonu domácich Maria Fricka presunul z hrotu útoku do stopérskej dvojice a tým sa podľa môjho názoru výrazne zlepšila organizácia hry nášho zajtrajšieho súpera. Do mužstva zabudoval najväčšiu nádej domáceho futbalu stredopoliara Sandra Wiesera z bundesligového Hoffenheimu, ktorý pri neúčasti Polverina bude pravdepodobne zakladateľom útočných akcií Lichtenštajnska. Vieme, že náš najbližší súper má na konte jeden bod, ktorý získalo po dobrom výkone v marcovom domácom zápase s Lotyšskom, ale to nič nemení na našich plánoch v piatok tu získať tri body," zopakoval Hipp slová Grigu o víťaznom imperatíve.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali