Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2013 09:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Podnikateľa obvinili z objednávky vraždy Deáka († 37): Chytili ho v raji na zemi!

Policajti v tichosti obvinili bratislavského zámožného podnikateľa M. T. (43). Tvrdia, že si v roku 1999 objednal vraždu Romana Deáka († 37).

Keďže ho doma v luxusnej vile na bratislavskom Slavíne nenašli a nevedeli ho zastihnúť ani na inej adrese, sudca na muža vydal zatykač. Na rozdiel od iných obvinených na úteku unikal len pár dní. Na jednom z ostrovov na Seychelách ho v nedeľu dolapili. Slovenská polícia o tom mlčí.

Bratislavský podnikateľ M. T. má viacero firiem a venuje sa najmä obchodu s realitami. Nový Čas získal informácie, že sa dozvedel o výpovediach svedkov, ktorí tvrdia, že by mohol mať niečo spoločné s likvidáciou Romana Deáka a odišiel na dovolenku. Vyšetrovateľ podnikateľa obvinil z objednávky vraždy a chcel ho vypočuť. Policajti však muža na bratislavskej adrese nenašli a nevedeli ho zastihnúť ani na iných miestach, kde sa zvykol zdržiavať. Sudca vydal európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz 23. apríla,“ uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Róbert Lališ alias Kýbel je obvinený zo zorganizovania vraždy

NA ÚTEKU

Jurij Fejer je obvinený za priame vykonanie vraždy

VO VÄZBE

Ivan Cupper je obvinený za priame vykonanie vraždy

VO VÄZBE

Martin Bihári alias Rus je obvinený za pomoc pri vražde

NA ÚTEKU

Martin Kováč je obvinený za pomoc pri vražde

VO VÄZBE

Kým jeho dvaja kumpáni - šéf skupiny podsvetia sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel a Martin Bihári alias Rus, ktorých obvinili z Deákovej vraždy ešte vlani v septembri, sú stále na úteku, podnikateľ si úkryt v raji na zemi neužíval dlho. Na jednom z ostrovov na Seychelách ho dolapili v nedeľu. Novému Času to potvrdili dva nezávislé zdroje. „Ide o osobu po ktorej je vyhlásené pátranie, z taktických dôvodov nie je možné poskytnúť žiadne informácie,“ povedala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Ďalší obvinení z Deákovej vraždy Ivan Cupper prezývaný Vincko, Jurij Fejer a Martin Kováč sú vo väzbe.

Všetkých obvinených vo výpovedi spomína svedok Daniel V., ktorý pracoval pre sýkorovcov. O udalosti spred rokov rozprával detailne. Vo výpovediach o podnikateľovi uvádza však iba jeho krstné meno a tiež tvrdí, že v čase prípravy Deákovej likvidácie jazdil na červenom aute.

Pred časom policajti získali ďalšieho svedka Juraja Bílika alias Čapatého, ktorý 13 rokov „slúžil“ Kýblovi. Aj Čapatý v súvislosti s Deákovou vraždou hovoril o podnikateľovi, uvádza jeho meno a spoznal ho aj vo fotoalbume, ktorý mu ukázali policajti. Vypovedá aj o iných prípadoch trestnej činnosti sýkorovcov.

M. T. je obvinený z objednávky vraždy

  • Dolapený na Seychelách
  • Vek: 43
  • Bydlisko: luxusná vila pri Slavíne v Bratislave
  • Povolanie: podnikateľ, venuje sa najmä obchodu s nehnuteľnosťami

Roman Deák († 37)

Zastrelili ho 20. októbra 1999 v Bratislave. Do tela mu vpálili 19 striel zo samopalu a  z  pištole. Jeho likvidácia bola jednou z prvých v bratislavskom podsvetí a spustila sériu ďalších vrážd v hlavnom meste.

Streľba pri Slavíne

Vlani decembri sa Richard K., správca luxusnej vily neďaleko bratislavského Slavína, ktorá patrí podnikateľovi M. T., sám od seba dostavil na policajné prezídium. Spolu s dvomi kamarátmi chceli po rokoch mlčania v strachu vyšetrovateľovi poskytnúť informácie o Deákovej vražde. Tvrdili, že za likvidáciou Deáka stojí svedok Daniel V. a dnes už mŕtvy niekdajší šéf sýkorovcov Peter Havaši alias Havel . Uviedli tiež, že M. T. mal Deáka pár dní pred smrťou varovať, že mu hrozí likvidácia. Od ich návštevy na polícii, kde robili alibi M. T., uplynulo niekoľko dní a na Richarda K. doteraz neznámy útočník vypálil štyri výstrely, ale netrafi l ho. Incident sa stal blízko vily, ktorú spravoval. „Po konzultácii s vyšetrovateľom nie je možné odpovedať na vaše otázky vzhľadom na prebiehajúce úkony,“ reagovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová, keď sa Nový Čas pýtal, v akom štádiu je vyšetrovanie.

Seychely

Seychelská republika leží v západnej časti Indického oceána južne od rovníka a zaberá rozlohu 455 km². Seychely tvorí 115 ostrovov. Hlavné mesto je Victoria. Majú približne 81-tisíc obyvateľov. Krajina je považovaná za daňový raj a skrýšu pre zločincov. V roku 2005 na Seychelách Interpol zatkol podnikateľa Radovana Krejčířa, ktorý ušiel pri policajnej razii v Česku. Ušiel aj z ostrovov na falošný pas do Juhoafrickej republiky, kde bol tiež podozrivý z trestnej činnosti, napokon ho tam však obvinení zbavili. V Česku ho však medzitým odsúdili a tamojšie justičné orgány sa márne snažia o jeho vydanie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť