Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2013 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nový seriál Zlodeji detí: V Jojke sa inšpirovali Boórovcami!

Príbeh Ivany Boórovej (37) a jej detí Martinka (4) a Samka (3) inšpiroval tvorcov k nakrúteniu nového seriálu.

Nový seriál sa už v polovici mája objaví na obrazovkách Jojky. V osemdielnom seriáli Zlodeji detí si zahrajú aj známi slovenskí herci Boris Farkaš (58) a Marta Sládečková (55), ktorú úloha starej mamy Eleonóry Študencovej chytila poriadne za srdce.

Čo na to Boórová?Skutočný príbeh Ivany Boórovej a jej detí Martinka a Samka chytil za srdce mnohých ľudí. Stal sa námetom na nový seriál, ktorý diváci budú môcť vidieť v ôsmich dieloch. Hoci práve Boórovci boli inšpiráciou, tvorcovia seriálu ich neoslovili. „Vedeli sme, že sa takýto seriál pripravuje, ale nikto nás neinformoval, že sa už začal natáčať. Režisér ani scenáristi s nami vôbec nehovorili, čo nie je úplne správne, lebo len my najlepšie vieme ako to bolo. Ak čerpajú z dokumentov, ktoré Jojka má, to môžu, pretože je to ich produkt. Čo však ide do scenára pravdivé, alebo nepravdivé nevieme,“ povedala babka detí Eleonóra Študencová.

V príbehu si zahrajú anglickí aj slovenskí herci. V úlohe šéfredaktora Zola sa objaví Boris Farkaš a herečka Marta Sládečková stvárni matku hlavnej postavy a tiež babku detí Kláru. „Je to úplne iný pocit hrať niečo, čo sa naozaj stalo. Veľmi ma to bavilo a hlavne moja postava. Tá pani musí byť výnimočná a mne sa ju veľmi dobre hralo. Bola to po dlhom čase pre mňa úplne iná postava,“ povedala Novému Času Sládečková, ktorá sa na obrazovke objaví po dlhšej odmlke.

Herečka, ktorá hrala aj v sitkomoch Susedia a Priateľky, teraz dostala zaujímavú príležitosť. „Dramatickú situáciu v rodine Boórovcov pomohli vyriešiť naši reportéri a je pochopiteľné, že takýto príbeh inšpiroval aj tvorcov k napísaniu a nakrúteniu seriálu na motív skutočnej udalosti,“ povedala PR manažérka TV JOJ Katarína Nosková.

Kauza BoórovciIvana Boórová a jej mama bojovali o deti Martinka a Samka vyše dvoch rokov. Všetko sa začalo v roku 2010 banálnou návštevou lekára v Británii, ktorý nesprávne vyhodnotil ochorenie Martinka ako zneužívanie, čo sa ďalším vyšetrovaním vôbec nepreukázalo. Prípad odkryl šokujúce praktiky britského sociálneho systému, ale aj obrovské chyby, ktoré urobili slovenské úrady. Pomoc prišla v hodine dvanástej, keď Martinko a Samko už boli určení na adopciu, po silnej medializácii prípadu televíziou JOJ, ku ktorej sa pridal i Nový Čas. Prípad však skončil šťastne a chlapci na Nový rok prileteli domov na Slovensko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž
Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?