Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2013 14:00 | Správy | Domáce správy

Tragédia pri Dunaji: Títo anjelikovia boli pre rodičov zmyslom života

Detské šantenie pri rieke sa zrejme skončilo hroznou tragédiou, rodičia prežívajú najhoršie chvíle života.

Keď sa chlapci k večeru nevrátili domov, rodičia sa spolu s policajtmi, záchranármi a obyvateľmi obce pustili do ich hľadania. Bezvýsledne. Všetko nasvedčuje tomu, že sa utopili v kanáli Dunaja. Ich telíčka však dodnes nenašli. Rodičia chlapčekov znášajú tragickú smrť svojich synčekov veľmi ťažko. So slzami v očiach chodili po brehu rieky nielen v utorok večer, ale aj nasledujúci deň, pričom neustále upierali zrak na hladinu Dunaja. Akoby prosili, aby im rieka vydala milovaných synčekov. Márne.

Súrodenci Nikolaj (6) a Alexej (9) sa v utorok išli bezstarostne hrať von. Keď sa do večera nevrátili domov, ich mama Katarína sa ich vybrala hľadať. Pri brehu rieky našla bicykel, ktorý patril jednému z nich. V zlej predtuche začala od zúfalstva plakať, kričať a prosiť o pomoc. Okolo siedmej hodiny večer už bola na nohách celá obec, susedia z okolia aj záchranárske jednotky. Po chlapcoch pátrali doslova všetci, čo mali ruky a nohy. „Nepoznáme ich, ale chceme pomôcť, tak hľadáme tiež,“ týmito slovami reagovali mnohí ľudia, ktorí prečesávali uprostred noci okolie a snažili sa nešťastným rodičom pomôcť.

Voda vyplavila oblečenie

Záchranári našli na mieste činu tričko a o niekoľko kilometrov ďalej po prúde rieky aj topánky, ktoré patrili chlapcom. Všetky dôkazy nasvedčujú, že chlapci sa utopili. Dunaj má v tejto oblasti veľmi silný prúd, podľa slov záchranárov by vo vode nemali šancu na prežitie. S touto skutočnosťou sa s veľkou bolesťou v srdci zmieruje aj ich milujúci otec Peter Poláček. Spolu s manželkou Katarínou mali len ich. Boli zmyslom ich života. Boli to najlepší chlapci na svete, milovali jeden druhého,hovorí o Nikolajovi a Alexejovi ich užialený otec.

Porušili otcov zákaz

Mali zákaz chodiť k vode, prvýkrát sa stalo, že neposlúchli. Ja som nebol doma, bol som v práci. Nevieme si vysvetliť, prečo to urobili, prečo išli až hore na hrádzu,“ nechápe počínanie svojich synčekov zarmútený otec, ktorý sa snaží sám sebe objasniť, ako je možné, že sa jeho chlapci dostali tak blízko k vode. „Nikolaj si veľmi vážil veci, ktoré dostal. Mal nové šľapky, pravdepodobne mu jedna spadla do vody a snažil sa ju vyloviť. Alexej kričal o pomoc, lebo som ich to tak učil. Vravel som im, nech si vždy pomáhajú. Ale ak sa náhodou jeden z nich bude topiť, že nemajú šancu sami si pomôcť, preto musia zavolať dospelého, stále som im to opakoval. Alexej sa pomoci zrejme nedočkal a tak skočil do vody, aj keď vedel, že Nikolaja nezachráni a bude ho to stáť život. Zomreli spolu, poslednú vetu dokončil otec chlapcov so slzami v očiach. Jeho slová potvrdzujú aj doteraz získané dôkazy. Je pravdepodobné, že jeden z chlapcov skočil za druhým...

Mamu kriesili lekári

Peter Poláček svojich synov nadovšetko miloval. Ich strata je preňho i jeho manželku strašným úderom. Mamu chlapčekov museli dokonca ratovať lekári. Otec vidí Alexeja a Nikolaja všade, kam sa pozrie. Všetko mu ich pripomína. „Veľmi často sme chodili na výlety do prírody, spávať pod širákom. Na našom vzťahu som si vážil, že nie som len ich otec, ale najmä priateľ - bol som ich najlepší kamarát. Každý deň sme sa hrali pexeso alebo karty. Alexej mal vynikajúci prospech a Nikolaj mal v septembri nastúpiť do školy. Vždy si vedeli spoločnými silami poradiť, až na včerajšok,“ dodal na záver nešťastný otec a rozplakal sa.

Telíčka chlapčekov zatiaľ nenašli

V utorok v noci bolo pátranie po Alexejovi a Nikolajovi prerušené pre tmu, ktorá zabraňovala efektívnej činnosti záchranných jednotiek. Potápači prečesali niekoľkokilometrové okolie. Pokračovalo sa v stredu už od siedmej hodiny ráno. Telíčka chlapčekov sa zatiaľ nenašli. Podľa slov záchranárov ich mohlo počas noci odplaviť až do Maďarska.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dusno na súde medzi Kollárom a Richterovou.
Foto
Dusno na súde! Kollár a Richterová po takmer 4 hodinách na pojednávaní: Prečo odchádzala s úsmevom?
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Dobré správy z vesmíru: Modul na Mesiaci sa podarilo aktivovať! Aký je jeho význam?
Ilustračné foto
Rusko a KĽDR pritvrdzujú: Stretli sa a... Strasie vás, keď zistíte, o čom diskutovali!
Nehoda autobusu na diaľnici A9 v Nemecku
Foto
Prevrátený autobus na diaľnici: Počet obetí sa zmenil! Niekoľko ľudí bojuje o život
ilustračné foto
Foto
Najdivokejšie predpovede brazílskeho Nostradama pre rok 2024: 3. svetová, nový kráľ a... Jedna sa už mala naplniť!
(ilustračné foto)
Francúzsko je zdesené: Riaditeľovi školy sa vyhrážajú smrťou po hádke o hidžábe!
Foto
Černák prepisoval klubové štatistiky: TOTO dokázal iba ako štvrtý hráč Tampy
Foto
Kapitán hokejovej repre sa zranil: Je ohrozená jeho účasť na MS?!
Pád mosta v americkom Baltimore
Foto
Najhoršie správy sa potvrdili: Tragická dohra zrúteného mosta! Z vody vytiahli...
Potápači majú za úlohu nájsť telá nezvestných robotníkov
Foto
Novinky o páde mosta v Baltimore: Odvolali záchrannú akciu! Hrozivý dôvod
Mojsej sa bál o strechu nad hlavou.
Foto
Braňo Mojsej v strachu o apartmán v Tatrách: POŽIAR budovy! Všade bol dym a plamene
Február 2024. Benova brada bola jeho poznávacím znamením.
Foto
Šokujúca PREMENA amerického herca: Omladol najmenej o 10 rokov! Spoznali by ste ho?