Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.04.2013 11:00 | Správy | Domáce správy

Ficovi rekonštruujú vilu: Objednali mu luxusnú vírivku za 8 890 eur!

Ten si ale dopraje! Premiérska vila Kamzík vo Vysokých Tatrách sa mení na honosné sídlo.

Denník Nový Čas objavil objednávky, podľa ktorých sa v objekte rekonštruujú wellness priestory. Kancelária premiéra si zrejme nevšimla ekonomickú krízu a objednala jacuzzi vaňu aj nový bazén za desaťtisíce eur! O premiéra Roberta Fica je dobre postarané. V Bratislave býva vo vychytenom vilovom dome Bonaparte, kde za nájom veľkometrážneho bytu platí nájomné 2 650 eur mesačne.

Vo Vysokých Tatrách má zase k dispozícii vilu Kamzík. Toto účelové zariadenie spadá pod jeho kanceláriu, teda premiér rozhoduje, kto a kedy si dopraje čas v tejto vile. Potvrdila to aj expremiérka Iveta Radičová.

Účelové zariadenie Kamzík v Starom Smokovci zabezpečuje požiadavky Kancelárie predsedu vlády SR, uvádza aj už zrušená Správa zariadení Úradu vlády na internete. Kým bývalá premiérka v zariadení občas prespala na služobnej ceste po východnom Slovensku, Robert Fico má s vilou iné plány. Jeho kancelária do vily objednala hydromasážnu vírivú vaňu za 8 890 eur, ďalších 446 eur podľa objednávky Úradu vlády zaplatia daňoví poplatníci za dovoz jacuzzi do vily. Okrem toho 3 628 eur bude stáť úprava povrchu pod vaňou. Masážne vírivé vane v kúpeľňových štúdiách pritom stoja od 1 300 eur.

Expremiérka Radičová už v roku 2011 redukovala počet zariadení, ktoré Úrad vlády spravoval.Do zariadenia Kamzík sme robili malé investície. Dala som vytrhať staré koberce z drevených podláh a pamätám si, že sa pokazilo kúrenie, tak som odsúhlasila uvoľnenie peňazí na jeho rekonštrukciu, keďže ide o kultúrnu pamiatku,povedala Radičová.

Úrad vlády tvrdí, že Fico sa do Kamzíka nechodí rekreovať. „Kamzík je národnou kultúrnou pamiatkou, ktorá je v havarijnom stave. Jeho celková rekonštrukcia si vyžaduje sumu 560-tisíc eur, čo je v súčasnosti z hľadiska rozpočtu problém. Peniaze na čiastočné úpravy, na ktoré sa pýtate, boli vyčlenené úradom ešte počas predchádzajúcej vlády Ivety Radičovej, takže sa na ne musíte opýtať bývalej premiérky. Toto zariadenie navštevujú zamestnanci úradu,“ povedala Ficova hovorkyňa Beatrice Hudáková.

Na otázky, čo všetko sa už vo vile zrekonštruovalo, neodpovedala. Vedúci úradu z Radičovej čias Viktor Nižňanský popiera, že by objednávali luxusné vybavenie, ako je masážna vaňa. „Odkedy padla vláda v októbri 2011, už sme žiadne investície nerobili. Ak sú objednávky s dátumom o rok neskôr v roku 2012, objednávalo to už nové vedenie úradu. My sme maximálne šetrili a ušetrené peniaze išli na záchranu statiky Rusovského kaštieľa. Riešili sa nanajvýš havarijné situácie a rekonštrukcia sa nepripravovala,“ povedal.

Honosná vila premiéra sa už rekonštruovala

Aj obrovská vila na Mudroňovej ulici v Bratislave sa počas prvej Ficovej vlády rozsiahlo rekonštruovala za viac ako 4 milióny eur. Honosné sídlo budovala v čase krízy, bez toho, aby o tom verejnosť vedela. Objekt nad Bratislavským hradom, ktorý sa mal stať podľa dokumentov sídlom premiéra, dnes slúži ako veľvyslanectvo irackej vlády. Luxusná vila má tiež veľkú jacuzzi masážnu vaňu aj bazén s protiprúdom. Po tom, čo sa škandál s vilou prevalil na verejnosť v roku 2010, Fico ako opozičný politik odmietol, že by si mal vilu pripravovať pre seba. Úrad vlády podľa dokumentov však potvrdil, že vila sa
mala rekonštruovať, aby sa stala sídlom predsedu vlády.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Rusko zdvihlo varovný prst pre Francúzsko: Ak vyšlete svojich vojakov na Ukrajinu, budeme na vás cieliť!
Podvod
Vietnam čelí obrovskému problému: Niekoľko ľudí bolo zatknutých pre nelegálne ovládanie účtov na Facebooku!
Korunná princezná Amalia, dedička holandského trónu.
Princezná Amalia si zabezpečuje miliónovú apanáž: Chce si z nich platiť svoje ... Má na to vôbec právo?!
Adela Vinczeová (43) moderátorka
Foto
Viktor si z Adely poriadne vystrelil: Záber z LATRÍNY a... Jej slová vás dostanú do kolien!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Katar bije na poplach: Verejná výzva na urýchlenie prijatia opatrení! Na Rafah sa plánuje niečo hrozné
(ilustračná foto)
USA pozastavili dodávku bômb pre Izrael: Majú strach z následkov plánovej invázie?
(ilustračné foto)
Nezastavia sa za žiadnych okolností: Rusko masívne zaútočilo na Ukrajinu pred výročím víťazstva nad fašizmom!
Kim Ki-nam bol jedným z mála severokórejských predstaviteľov, ktorí vo výkone funkcie navštívili Južnú Kóreu.
Severná Kórea je v slzách: Zomrel bývalý šéf propagandistického oddelenia Kim Ki-nam († 94)
(ilustračné foto)
Rodina miliardárov šokovala: TAKTO chce pomôcť stovkám domácností! Padne vám sánka, čo idú urobiť
Ilustračné foto
Na verejnosti sa stal terčom útoku ďalší politik: Udieranie do hlavy a krku ťažkým predmetom?!
Foto
Šatan prehovoril o nominácii: Najťažšie rozhodnutie v repre! Kto ide na MS?