Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2013 12:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Kuly odhalil súkromie rodiny: Som taký otec, ako mi dovoľuje čas!

Kuly (41) prežíva veľmi šťastné obdobie. S priateľkou Luciou Novákovou tvorí harmonický pár už päť rokov.

Keď sa povie meno Kuly (41), väčšine z nás sa vybaví charizmatický spevák skupiny Desmod s nezameniteľným hlbokým hlasom. Jeho kapela patrí už dlhé roky k najúspešnejším a aj v súkromí prežíva veľmi šťastné obdobie. Aký je Kuly otec a prečo sa bojí budúcej svokry, to sa dozviete v nasledujúcom rozhovore, ktorý vznikal v spevákovej rodnej Nitre.

 

Skupina Desmod je na scéne už vyše dvadsať rokov. Nemali ste ešte ponorkovú chorobu?

 

Je to sínusoida – tak ako v každej kapele, len málokto to priznáva. Sme často spolu, potom prídu nejaké problémy, rozhádame sa a sme radi, keď sa nevidíme, nanajvýš na koncertoch. To zlé obdobie však vždy trvá kratšie. Teraz práve prechádzame tým dobrým, keď to kapelu spolu strašne baví. Zase je tam obrovská chuť niečo tvoriť, všetci chytáme druhý dych.

 

O vašich dobrých vzťahoch svedčí aj to, že ste si postavili vedľa seba aj domy. Navštevujete sa teda často aj v súkromí?

 

Každý si myslel, že keď vedľa seba postavíme, budeme si liezť na nervy. My sa však nevidíme, ako je týždeň dlhý. Akurát je to výhoda v tom, že keď sa dohodneme, ideme spolu jedným autom na koncert. Cez dvor si zakývame, ale každý má svoj súkromný život.

 

Takže povestné muzikantské žúry sa nekonajú?

 

V lete určite áno. Je tam dobrá susedská atmosféra a naozaj to tam fičí.

 

Nedávno ste absolvovali veľmi úspešné turné s kapelou Cigánski diabli. Naučili ste sa niečo po rómsky?

 

Iba texty, aj to nie všetky. Niektoré som stále čítal. Je to pre mňa predsa len cudzí jazyk, ale texty mi prekladali, aby som vedel, o čom spievam a boli veľmi citlivé.

 

Vaše spoločné koncerty boli všade vypredané. Natíska sa teda otázka, či neplánujete vydať aj spoločné CD.

 

Dobre sa pýtate. Už je niečo dokonca hotové. Vydáme to úplne surové, tak ako to na koncertoch znelo ľuďom. Nebudeme tam robiť žiadne štúdiové úpravy, ako býva zvykom. Bude to spomienka na toto úžasné turné, ktoré malo všade standing ovation.

 

Váš ostatný album Javorový list bol zaujímavý najmä hosťami, ktorých ste si pozvali, aby si s vami zaspievali. Podľa čoho ste ich vyberali?

 

Podľa osobnej obľúbenosti. Povedali sme si, že urobíme album, kde vytiahneme skladby, za ktorými nám bolo ľúto, pretože sa nezviditeľnili. Dali sme ich do nového šatu a pozvali hostí. Poprosili sme Ivana Táslera, aby nám to celé produkoval a zaranžoval. Spieva tam napríklad Marie Rottrová, na ktorú nedám dopustiť. Je to podľa mňa pani speváčka. Marta Jandová je moja krvná skupina, tiež úžasná speváčka. Miro Šmajda – veľký talent a nedocenený človek. Ešte budeme podľa mňa veľa o ňom počuť, len sa potrebuje nájsť.

 

V televízii ste sa viackrát objavili ako komik a s veľkým úspechom. Netúžite si zahrať v nejakej dobrej komédii?

 

Neviem, či by som dokázal hrať aj vo filme. Som k sebe dosť kritický. Keby bola ponuka, tak asi áno. Ale nejde mi to veľmi dokopy s muzikou, ktorú hráme. Sme taká sentimentálnejšia kapela a máme radi smútok a melanchóliu. Vo Vesničkostředisková 2 by som si však zahral. (smiech)

 

O mužoch po štyridsiatke sa hovorí, že sú už vyzretí a vedia, čo od života chcú. Cítite sa tak aj vy?

 

Rozum mi káže povedať, že áno, ale niekedy nado mnou žasne aj moja priateľka, že som hrozné decko. Ale ja sa teším, že som taký.

 

So svojou exmanželkou Dankou máte 11-ročného syna Majka. Myslíte si, že po vás zdedil hudobný talent?

 

Myslím si, že áno. Má prirodzený cit pre rytmus a chodí na bicie do základnej umeleckej školy. Pekne spieva, ale hanbí sa. Zobral som ho dokonca k mojej profesorke spevu a tá odhalila, že intonuje a ladí. Má vysoký hlas, ale pozor, práve začal mutovať. To je veľká sranda. (smiech)

 

Neplánujete si s ním zahrať na vašom koncerte?

 

Takýto nápad už bol, ale čakám, kým bude väčší. Vysoký a veľký už je, ale musí byť trošku profesionálnejší a potom to určite „spáchame“, ak ho ešte bicie budú držať.

 

Aký ste otec? Predsa len váš syn je práve v pubertálnom veku...

 

Som taký otec, ako mi dovoľuje čas. Nie je to ideálne ani dokonalé, lebo som stále niekde preč. Ale ak máme na seba chvíľku, je to super. Som inak dosť prísny a náročný a všetko ohľadne Majka komunikujem s exmanželkou, čo si môžem a nemôžem dovoliť, čo ho urazí a čo nie. Teraz som v tej úlohe decka ja. Skôr si zvykám na syna ja, ako on na mňa.

 

Žijete v partnerskom vzťahu s priateľkou Luciou. Čomu sa momentálne venuje?

 

Absolútne sa venuje škole. Totálne sa do nej zaľúbila. Študuje pedagogickú fakultu v Nitre, odbor elementárna pedagogika. Stále stresuje, keď sa učí, pritom by som povedal, že je to totálna bifľoška, lebo nosí samé áčka. Už teraz je však nešťastná z budúcnosti, keď vidí, koľko u nás zarábajú učitelia.

 

Zoznámili ste sa vlastne pri spievaní a občas je vás vidieť v televízii pri spoločných vystúpeniach. Nechce sa uberať týmto smerom?

 

Spievame spolu stále, naposledy dnes ráno pesničku z muzikálu Rock of Age, ktorú chceme zaradiť na koncertoch Desmodu. Ona ma učí správne spievať tie linky a slová. Od vlastnej speváckej kariéry ju odradili veci, ktoré sa o nás písali v novinách. Povedala, že toto už zažívať nechce. Spievať by chcela s klavíristom už zabehnuté piesne. To by ju bavilo.

 

Ste krstným otcom malých detí vášho manažéra Michala Kožucha aj basgitaristu Dušana Minku. Udržiavate sa na nich v kondícii vychovávateľa do budúcnosti?

 

Trénujem sa na nich, každé má iný vek a tak musím aj ja často prepnúť. Chodia k nám, spávajú u nás. Každé je veľmi zlaté.

 

Rozprávate sa s vašou partnerkou o spoločných deťoch?

 

Radšej nie, lebo keď niečo plánujete a veľmi sa tešíte, väčšinou to nevychádza. Nechávame to na život, ako to prinesie. Ale stále prízvukujem, že najdôležitejšia je Luciina škola, lebo inak by sa ten Damoklov meč v podobe Luckinej maminy, čo nadomnou visí, odtrhol a prepichol ma. (smiech) V budúcnosti by sme však dieťa určite chceli. Myslím si, že je to vyústenie každého vážneho vzťahu. Práve včera sme oslávili štyri spoločné oficiálne a päť neoficiálnych rokov. (smiech)

 

Čo od vás teda Lucia k výročiu dostala?

 

Dali sme si spoločnú večeru. Ale čo som ja dostal? Pochválim sa, že som celý deň pracoval a prišiel som domov, kde bolo nachystané dobré vínko, navarená večera a Lucka upiekla moju obľúbenú Pavolovu tortu. Tú milujem!

 

Takže Lucia je podľa vašich slov veľmi dobrá kuchárka...

 

Čuduj sa svete! Každý by si myslel, že to bude nejaká vysokoškolská pipenka, ale je to veľmi šikovné dievča a varenie jej ide od ruky. Navarí čokoľvek. Neviem, čím to je, ale asi to má po mamine.

 

Vás potešila výborná torta, čím potešíte v najbližšom období vy svojich fanúšikov?

 

Opäť to bude výberovka a dve nové piesne. Ukončujeme totiž spoluprácu s hudobným vydavateľstvom, pretože sme si založili svoje, tak sme mu to ešte dlžní. Zaujímavé na albume bude to, že dávame priestor mladým neznámym kapelám, aby urobili naše pesničky vo svojich verziách, a tie sa tam tiež objavia. Ak má teda niekto záujem, pokojne môže poslať svoju nahrávku na našu oficiálnu stránku.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!
(ilustračné foto)
Zamestnancom firmy pri Vranove nad Topľou chýba výplata: Odborári o pomoc prosia Fica
Americký prezident Joe Biden.
Uniklo, čo spravia USA pre Ukrajinu: To sa Putinovi nebude páčiť!
V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom!
V Istanbule opäť otvorili mešitu Kariye, bývalý byzantský chrám.
Foto
Starobylý byzantský chrám prerobili na mešitu: Prvé modlitby po ostrej kritike!
Šéf OSN António Guterres
Guterres varuje pred najhorším: Toto spôsobí humanitárnu katastrofu!
(ilustr. foto)
Robíte v sprche potajme túto nechutnosť? Mali by ste s tým okamžite prestať! Dôvod je prekvapivý
Demonštranti sa pokúsili vniknúť do areálu závodu Tesla pri Berlíne
Dráma v závode Tesly, zasahovať musí polícia: Prederie sa naštvaný dav do areálu?!
Herečka vyskúšala niečo nové.
Viki Ráková odhodila zábrany: Populárna procedúra dokazuje, že je pripravená na leto!
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pozor: Táto časť D2 bude celý víkend zatvorená