Na tatranských chatách sa kuchári pochlapili a pripravili skutočné pochúťky, ako sú nosičove parené buchty, slovenský zemiak s bryndzou alebo voňavá bravčová panenka. Nový Čas sa presvedčil, že skutočne je z čoho si vyberať, len sa tak slinky zbiehajú. Hlavné je, aby sa hostia v našich krásnych veľhorách cítili dobre a boli so službami a atrakciami Tatier spokojní.
Zamkovského chata (1 475 m. n. m.)
Cena: 5 €
Šéfkuchár Rasťo Goriščák: „Je to naša špecialita. Nie sú parené len nad parou, ale poriadne sa pri nich zaparil aj nosič, ktorý ich vyniesol,“ povedal. Turistka Lucia (26) sa buchtám potešila.
Skalnaté pleso (1 765 m. n. m)
Cena: 5 €
Šéfkuchár Ľubomír Gašpar: „Na našej špecialite si celkom iste pochutíte! V šupe uvarený zemiak zapečieme. Jarnú bryndzu rozšľaháme so smotanou, pridáme opečenú slaninu a čerstvú pažítku. Doplníme obložením z čerstvej zeleniny a podávame na terase pod Lomnickým štítom.“
Chata Sliezsky dom (1 670 m. n. m)
Cena: 14,30 €
Šéfkuchár Patrik Vojta: „Labužníci si u nás prídu na svoje. Bravčovú panenku opečieme a potom v rúre zapečieme. Ryžu uvaríme s vínom a s vývarom. Uvarený špenát rozmixujeme s cesnakom a zmiešame s ryžou. Omáčka je z omastku so smotanou a zeleným korením.“ Bravčovú panenku podávali v snehovom bare pod Gerlachom.