Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2013 17:05 | Správy | Domáce správy

Terminátor Fico: V kľukoch zdolal elitných žilinských výsadkárov!

Ten náš premiér sa nezdá! Počas návštevy v 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline Robert Fico v kondičke prekonal aj najlepšie trénovaných vojakov!

Na návšteve u výsadkárov premiér ukázal, že nie je žiadna padavka. Robert Fico pravidelne beháva po bratislavskej hrádzi a dokáže za jeden tréning urobiť aj 700 kľukov. Teraz si zmeral sily s tými najpovolanejšími – našimi najlepšie trénovanými vojakmi. A s prehľadom im to natrel! „Nápad vznikol spontánne. Kľuky robili vojaci aj premiér pol hodinu s menšími prestávkami. Za ten čas spravili vojaci 485 kľukov, premiér Robert Fico 1 001 kľukov,“ povedala jeho hovorkyňa Beatrice Hudáková.

„Bolo vidieť, že premiér má svoju techniku, že to má natrénované a vie si rozložiť sily. Takže bol na to dobre pripravený,“ zhodnotil jeden z vojakov.

„Počul som o chlapcoch, že trénujú kľuky a kľuky trénujem aj ja. Tak sme si dali takú polhodinovku, že koľko kto vydrží kľukov. A môj tréning sa mi oplatil. Dohodli sme sa na pravidlách, kto aké kliky bude robiť. Myslím, že akceptovali tento súboj,“ skonštatoval premiér po polhodinovom súboji. Na novinársku otázku, prečo je v takej dobrej kondícii odpovedal: „Lebo som predseda vlády“.

Fico: 5. pluk chvália aj v zahraničí

Vedenie pluku ho zoznámilo so súčasným pôsobením a úlohami vojakov v Afganistane. „Hovorili sme aj o medzinárodnej spolupráci, pretože slovenská armáda získava na kredite predovšetkým účasťou v medzinárodných operáciách. Špeciálny pluk má naozaj vysoké renomé a často, keď sa rozprávam s diplomatmi, tak ho spomínajú. Nedávno som mal stretnutie s americkým veľvyslancom, ktorý mimoriadne oceňoval prácu tohto pluku. Pochopiteľne ma zaujíma aj výstroj a výzbroj takéhoto špecializovaného pluku, pretože to nie sú štandardní vojaci. Sú to vojaci, ktorí sú pripravovaní na náročné úlohy v rôznych podmienkach,“ uviedol Fico.

Minister obrany SR informoval, že v stredu 27. februára chce predložiť do Bezpečnostnej rady a následne do vlády žiadosť o nový mandát na pôsobenie našich vojakov v Afganistane. „S pánom premiérom sme hovorili o misii SOTG. My sťahujeme strážne jednotky a sťahujeme naše počty. Ale sťahujeme ich preto, aby sme mohli nastúpiť v mentorských jednotkách, kde budeme cvičiť afganské bezpečnostné zložky. Ak bude mandát schválený, išlo by o prvý polrok 2014. S tým, že by to bolo do konca roku 2014, lebo zatiaľ je taký medzinárodný mandát pre NATO. Sú zadefinované základné počty a je to maximálne 150 príslušníkov,“ dodal Glváč.

Premiér zdôraznil, že jednou z úloh Ozbrojených síl SR ako členského štátu NATO je participovať na medzinárodných misiách. „Musíme však brať na zreteľ, že z Afganistanu sa postupne sťahujú vojenské jednotky. Samotná americká armáda znižuje svoju prítomnosť, naši odchádzajú, časť vojakov sa o chvíľu vracia na Slovensko. Preto rokujeme čo ďalej, čo sa od nás očakáva, aké úlohy by naši vojaci mohli plniť. A pokiaľ podmienky budú zodpovedať našim predstavám nevylučujem, že Národná rada SR bude opätovne rokovať a hlasovať o ďalšom mandáte vojakov SR v týchto misiách. Ale musí ísť vždy, to je naša podmienka, o misiu, ktorá sa opiera o medzinárodný mandát,“ uzatvoril Fico.

Dokážete prekonať Ficov výkon "1001 kľukov za pol hodiny"? Ozvite sa nám na tip@novycas.sk a my prídeme váš výkon zmerať!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!