Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2013 09:00 | Správy | Domáce správy

Mišenka zatiaľ vo väzbe: Rúcajú sa policajtom jeho obvinenia?!

Polícia okrem výpovede svedka na Mišenku veľa nemá a v kauzách sú viaceré pochybnosti.

Päť vrážd a vo všetkých prípadoch jeden kľúčový svedok. Muž, ktorý o sebe vyhlasuje, že bol dlhé roky pravou rukou Viliama Mišenku (56), podrobne opisuje jednotlivé skutky, z ktorých je Viliam Mišenka (56) obvinený. Viacerí znalci - psychológovia tvrdia, že nefabuluje a jeho výpovede sú dôveryhodné. Podľa informácií, ktoré získal Nový Čas, však policajti okrem jeho svedectiev na Mišenku veľa nemajú a v kauzách sú viaceré pochybnosti.

V auguste 2011 Viliama Mišenku a Slavomíra Selického obvinili z vraždy podnikateľa Jána Krišku († 38), ktorá sa stala na jeseň 2001 v Sládkovičove. Podnikateľa zavraždil strelec, ktorý prechádzal okolo na babete. Kľúčový svedok podrobne opísal, ako Mišenku vyhľadal istý Erik z Bratislavy a zháňal človeka na Kriškovu likvidáciu. Pri niektorých stretnutiach bol aj Selický, ktorého polícia považovala za strelca.

Niekoľko dní po stretnutiach u Mišenku som sa z médií dozvedel, že sa v Sládkovičove stala vražda,“ vypovedal svedok. Do spojitosti si to dal aj preto, že Selický mu raz pri inej príležitosti mal povedať: „Nie je problém niekoho zabiť. „Sadneš na motorku, j... a ideš do p...“ Ukázalo sa však, že Selický bol v čase vraždy hospitalizovaný v Chorvátsku, kde ho operovali, lebo si poranil nohu. Znalec potvrdil že jazva, ktorú má na nohe, vznikla v čase uvedenom v správe od chorvátskych lekárov.

Svedok mal na polícii z desiatok fotografií spoznať Erika, to sa mu však nepodarilo. Voči Selickému prokurátor stíhanie zastavil a z väzby sa dostal na slobodu. „Ide len o svedka z počutia, ktorý bol len pri častiach rozhovorov medzi Mišenkom a osobou vystupujúcou pod menom Erik a celkovo si niektoré závery svedok vyvodil sám,“ odôvodnil prokurátor. Mišenka je však v prípade stále obvinený.

V máji 2012 ho obvinili aj v prípade vraždy mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho († 36), ktorá sa stala v septembri 2004 v Bratislave. Podľa polície sa na tomto čine podieľal aj Karol Mello a Štefan Borko, Roland Zdichavský a Ľuboš Ferus. Vyšetrovateľ na základe výpovede toho istého kľúčového svedka pracuje s verziou, že Mišenka a Ferus zabezpečili peniaze na nákup zbraní a áut. Ferus podľa svedka priviezol 1,5 milióna korún (asi 50 000 €) v papierovej taške Mišenkovi do Topoľčian na bordovom porsche. Ich stretnutie videl z neďalekej reštaurácie.

Tiež uviedol, že Mišenka mu tašku ukázal a povedal mu, že je to na Čongrádyho. Ferusa však sudca do väzby nevzal. Obhajobe sa podarilo preukázať, že v tom čase bordové porsche nemal a ani nepoužíval. Strelcami boli podľa obvinenia Mello a Borko. Práve pre vraždu Čongrádyho je Mišenka, ktorého dolapili na úteku vo Venezuele, vo väzbe. Najvyšší súd jeho sťažnosti včera nevyhovel, a tak ostáva za mrežami.

Mišenku pred pár týždňami súd oslobodil v prípade vraždy jeho synovca Jozefa Mišenku († 33). Podľa utajeného svedka (iný ako v ostatných prípadoch, pozn. red.) poskytol na zavraždenie synovca 50 000 eur. Súdu to však na uznanie viny nestačilo, pretože svedok mal informácie iba sprostredkovane a žiadny iný dôkaz to nepotvrdzoval.

Ďalšie obvinenia Mišenku:

* Explózia v topoľčianskej firme z augusta 2009. Zomrel muž, ktorý nálož doniesol, ďalší ľudia boli zranení.

* Vražda Jozefa Gudábu († 46) z marca 2003. Skutok sa odohral v Bojnej (okr. Topoľčany). Jeho mŕtve telo vykopali kriminalisti vo februári pred dvoma rokmi. V prípade je obvinený aj Karol Mello.

* Vražda Františka Marka († 48) z októbra 1996. Zomrel pri požiari chatky v obci Nemečky, okres Topoľčany, kriminalisti jeho telo exhumovali a v jeho hrudi našli guľku. V prípade je obvinený aj Mello.

* Už roky sa ťahá na súde prípad krádeže 173 mil. korún (vyše 5 mil. eur) z bankového trezoru VÚB v Nitre z januára 1996.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť