Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2016 00:00 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Jasná Nízke Tatry: Zažite lyžovačku na svetovom Chopku

Lyžiarsky raj Jasná s prepojenými svahmi na južnej aj severnej strane Chopku vás pozýva na lyžovačku, do ktorej sa po uši zaľúbite.

Jasná Nízke Tatry je najvyhľadávanejším, najväčším a najmodernejším strediskom na Slovensku. 49 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek, z toho viac ako 19 kilometrov ľahkých širokých modrých tratí, sa tešia veľkej obľube. 30 lanoviek a vlekov, ski-in ski-out parkoviská a hotely, trendové športové obchody ako aj špičková gastronómia sú v stredisku na vysokej úrovni. Pre najmenších drobcov ponúka Jasná 3 samostatné lyžiarske arény Maxiland, ktoré sú ideálne na prvú výučbu malých lyžiarov.

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

Ohradená aréna s pohodlnými pásovými dopravníkmi ponúka bezpečnú lyžovačku bez kolízií s lyžiarmi na zjazdovke. Zatiaľ, čo si rodičia užívajú pohodovú lyžovačku na širokých a dokonale upravených zjazdovkách, o ich malé ratolesti je profesionálne postarané. Pre ranostajov a prvých lyžiarov je ideálnou voľbou skorý ranný Fresh Track, ktorý ponúka možnosť zalyžovať si na nedotknutom „menčestri“ ešte pred oficiálnym otvorením strediska. Tí, čo lyže nemajú príliš v láske, si v Jasnej vychutnajú blažený pocit priamo nad oblakmi. Vďaka moderným kabínkovým lanovkám dostane váš výlet nečakaný rozmer.

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

Z výšky 2 004 m n.m. sa pred vami otvorí nekonečný výhľad na malebné Horehronie, Chopok, Ďumbier, Západné Tatry či vodné dielo Liptovská Mara. Úžasnú okolitú scenériu budete môcť pozorovať aj z apartmánov najvyššie položeného Hotela Rotunda alebo panoramatickej reštaurácie, či Rum Baru s pohárikom kvalitného svetového rumu a dezertu. Milovníkov zážitkov zas pod Chopkom prekvapí Von Roll Restaurant v novom šate s a la carte ponukou, vysokou gastronómiou na horách a s jedinečným štýlovým interiérom. Počas zimnej sezóny si gurmánske podujatia vychutnajú aj labužníci, ktorým vychytené špeciality varia uznávaní šéfkuchári.

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

"Novinkou tejto zimy je mobilná aplikácia GOPASS, ktorá dorazila aj na tatranské lyžiarske svahy. Lyžiari môžu svoje smartphony či tablety vybaviť užitočnou aplikáciou, ktorá uľahčuje orientáciu v lyžiarskom stredisku, poskytuje informácie o aktuálnom stave zjazdoviek, lanoviek, počasí, prenosov zo živých webkamier atď. Hlavnou výhodou je intuitívny prístup, jednoduchý a bezpečný nákup skipasu, vstupu do aquaparku či prehľadu akciových produktov a ponuky reštauračných služieb. S mobilnou aplikáciou GOPASS lyžiarom nič neujde. Jednoduché ovládanie poskytuje rýchly prístup k vlastnému GOPASS účtu a vernostným bodom a všetky dôležité informácie. Elektronický pomocník na informácie z diania v lyžiarskom stredisku má jedinečnú výhodu, v prípade, že si lyžiari zabudli dobiť svoj skipas majú možnosť na poslednú chvíľu šikovne si ho kúpiť kdekoľvek sa nachádzajú. Skipas je nabitý do 5 sekúnd, maximálne do 15 minút,“ uviedla Zuzana Fabianová, hovorkyňa Tatry mountain resorts, a.s.

Lyžiarske stredisko Jasná Nízke Tatry získalo koncom novembra prestížnejšiu cenu alpských stredísk. Z rakúskeho Kitzbühellu si odnieslo významné ocenenie Word Ski Awards v kategórií najlepšie slovenské stredisko pre rok 2015. Vďaka najmodernejšej technológii dopravných systémov – unikátna lanovka funitel, v poradí 13. na svete a vďaka tomu, že sa Chopok vrátil na mapu svetového lyžovania sa zo slovenského Chopku stal svetový kopec!

Chopok dobijú najlepšie lyžiarky planéty

Je to už 32 rokov odkedy na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku Jasná Nízke Tatry naposledy hostili Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní. No túto zimu sa na Chopok opäť vrátia najlepšie lyžiarky planéty a priaznivci alpského lyžovania si užijú historický sviatok. Už 5. a 6. marca 2016 sa na Slovensku predstaví ženská lyžiarska špička v obrovskom slalome (GS) a špeciálnom slalome (SL). Preteky svetového formátu si na domácej pôde užijú i slovenské „želiezka v ohni“ Petra Vlhová a Veronika Velez – Zuzulová. AUDI FIS Ski World Cup v Jasnej je záverečným podujatím pred finále Svetového pohára, ktoré bude hostiť od 9.-13. marca švajčiarsky St. Moritz. Lyžiarske stredisko bude počas Svetového pohára žiť nielen pretekmi, ale aj bohatým sprievodným programom.

 

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

Ideálny oddych v tropickom raji

V najväčšom vodnom svete v Aquparku Tatralandia vzdialenom len 15 minút autom od najväčšieho lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry si vychutnáte skutočné leto počas celého roka. 6 celoročných toboganov, 10 bazénov s morskou, termálnou alebo čírou vodou, šnorchlovací bazén so živými rybičkami a množstvo atrakcií pre deti - to všetko v tropickej teplote 30 stupňov bez ohľadu na vonkajšie počasie. 19 parných, vodných a masážnych kúpeľov, sáun a procedúr, dokáže uvoľniť zmysly a naštartovať regeneráciu organizmu. Dokonalé osvieženie kúpajúcim prinášajú originálne nápoje podávané v mokrom karibskom bare. Kulinárske zážitky v podobe špecialít a nápojov v karibskom duchu sú doplnkovou službou v štýlovej samoobslužnej reštaurácie Paradiso. Voda v Tatralandii je výnimočná a jediná svojho druhu na Liptove, ktorá blahodarne pôsobí na pohybové a dýchacie ústrojenstvo. Tá je svojím zložením takmer identická s chorvátskym Jadranom. Slovenské more tak už konečne nie je v zahraničí, ale pod Tatrami v atraktívnom Tropical Paradise. Nepochybne neoceniteľnou výhodou pri rodinnej dovolenke je, že nevyužitý a nevylyžovaný deň viacdňových skipasov je možné v prípade nepriaznivého počasia alebo únavy využiť ako celodenný vstup do liptovských aquaparkov Tatralandia alebo Gino Paradise Bešeňová.

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

Jasná Nízke Tatry:

- 49 km zjazdoviek

- 30 vlekov a lanoviek z toho 3 najmodernejšie lanovky /funitel, twinliner a 15-miestna gondola/

- 43 zjazdoviek s traverzmi

- GOPASS e-shop

- 11 športových obchodov

- 8 požičovní lyží s lyžiarskou školou a servisom

- 15 aprés-ski barov a reštaurácií

- Vďaka technickému zasnežovaniu garancia snehu 5 mesiacov v roku

- možnosť nočnej lyžovačky, sánkovačky a snowtubingu

- profesionálna starostlivosť v lyžiarskej škole, požičovňa kvalitných lyží a výstroja

- skibus – regionálna doprava

- pobytové ski balíky so zľavami na skipasy

- viacdňové skipasy umožňujú nevylyžovaný deň využiť na kúpanie sa v Aquaparku Tatralandia

  

Vleky a lanovky

 

dĺžka  typ
2130 m  24-miestna kabínková lanovka Funitel (Priehyba-Chopok)
1960 m  8-miestna kabínková lanovka (Grand-Brhliská)
1433 m 15-miestna kabínková lanovka (Kosodrevina-Copok)
360 m  50-miestny výťah Twinliner (Jasná-Priehyba)

1879 m

1725 m

 6-sedačková lanovka (Lúčky-Vyhliadka)

4-sedačková lanovka (Otupné-Luková)

1720 m  6-sedačková lanovka (Záhradky-Rovná Hoľa)
1720 m  2-sedačková lanovka (Rovná Hoľa-Konský Grúň)
1285 m  6-sedačková lanovka (Záhradky-Priehyba)
1251 m  4-sedačková lanovka (Jasná-Luková)
1008 m  4-sedačková lanovka (Srdiečko-Kosodrevina)
816 m  4-sedačková lanovka (Biela Púť-Jasná)
1600 m  vlek (Zadné Dereše)
1100 m  vlek (Dereše)
908 m  vlek (Pekná vyhliadka)
989 m  vlek (Kosodrevina)
907 m  vlek (Predné Dereše)
750 m  vlek (Záhradky)
684 m  vlek (Jasná-Luková)
613 m  vlek (Otupné-Zrkadlo)
501 m  vlek (Chopok Juh)
490 m  vlek (Krupová II.)
472 m  vlek (Krupová I.)
450 m  vlek (Kosodrevina-Lúčka)
405 m  vlek (Otupné)
324 m  vlek (Brhliská)
296 m  vlek (Lúčky)
70 m  MAXIland
70 m  MAXIland
70 m  MAXIland

Aktuálny cenník skipasov

  dospelí juniori/seniori deti
od 13.00 hod 29 €  23 €  20 €
1 deň
38 €  31 €  27 €
2 dni
75 €  60 €  53 €
večerné (18.00 - 21.00) 15 €  12 €  11 €

Pozn.: Cenník je platný do 29. marca 2016. Deti do 6 rokov majú v sprievode dospelej osoby cestovné zdarma, detský lístok je pre deti narodené od 6 do 12 rokov, juniorsky pre osoby od 12 do 18 rokov a držiteľov preukazov Euro26, ISIC a ITIC a seniorsky pre osoby staršie ako 60 rokov a držiteľov preukazov ZŤP a ZŤPS.

Prevádzková doba

denne: 8.30 – 16.00 h

večerné lyžovanie: 18.00 – 21.00 h

Otvoriť galériu
jasna
Zdroj: jasna.sk

 

Najbližšie akcie a podujatia

do 10.2  BMW xDrive Aréna

21.2. a 12.3 Škoda Snow Show 2016

25. - 28.2 CGC Jasná Adrenalín

26. - 27.2 Jasná žije Freeridom

5. - 6.3 Audi FIS Ski World Cup Jasná

25. - 28.3 Kraslicou na Chopok

1. - 3.4 Šlusovka

9.4 Slovenský pohár v skialpizme

16.4 Liptov Ride

Náš tip na ubytovanie

Hotel Rotunda – dvojlôžková izba (pri obsadení 2 osobami) od 120 eur/osoba/noc (v cene raňajky, večera a skipass na 1 deň)

Hotel Grand Jasná – od 67 eur/cena na osobu a noc s raňajkami pri obsadení izby 2 osobami (hlavná sezóna)

Hotel Srdiečko - od 73 eur/noc/osoba

Chalets Jasná de Luxe - dvojlôžková izba (pri obsadení 2 osobami) od 65 eur/osoba/noc

Chaty Liptov a Chaty Trnovec - od 55 eur/4 osoby/noc, +421903/814241

Kontakty

infolinka, Biela Púť: +421 907 88 66 44

infolinka, Srdiečko: +421 911 85 63 91

e-mail: info@jasna.sk

web: www.jasna.sk

Súťaž

Chcete zažiť lyžovačku v stredisku Jasná Nizke Tatry s rodinou alebo partiou zdarma? Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku do pondelka 8. februára 2016. Jeden z vás získa 5 celodenných skipasov.

Päť celodenných skipasov do lyžiarskeho strediska Ružomberok - Malinô Brdo získali Dušan Filip a Jana Mašírová.

 

 

 

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: cas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Čínu zasiahlo tornádo: Katastrofa si vyžiadala si viacero obetí
Sun on blue sky with clouds
Máj už klope na dvere: Čo nás čaká? Najskôr bude teplo a potom... Na TOTO sa pripravte
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
FotoVáš Tip
Slovenská pošta vydáva známku Europa 2024: Fauna a flóra tatranských plies! Aha, takto vyzerá
Foto
OBAVY o zdravie Kim Kardashian: Fanúšikovia ostali z jej príspevku v šoku! Je v poriadku?
Military combat drone UAV
Rusi majú úspešnú protivzdušnú obranu: Zostreliť mali až 17 dronov
Občianski aktivisti bojujú za to, aby sa situácia prešetrila a vyriešila.
Foto
Dovolenkový raj Slovákov má problém! Obľúbená pláž je KONTAMINOVANÁ azbestom: Radšej si to rozmyslite
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Irak si schválil prísny zákon: Za toto v krajine hrozí 15 rokov väzenia!
Detailné 3D snímky vraku Titanicu.
V Británii vydražili cennosť z Titanicu: Neuveríte, koľko stála nového majiteľa!
GABIKU si ľudia pamätajú ako speváčku s obrovským hlasovým rozsahom.
Gunčíková sa po SuperStar dostala na svetové pódiá: Porazí Beyoncé aj Justina Timberlaka!
Váš horoskop od veštkyne a liečiteľky ZANY.
HOROSKOP prezradí, čo vás čaká: Problémy vo vzťahu i práci, veľké ZMENY, či lepší život? Na toto sa pripravte
Ilustračné foto
Žena († 50) tragicky zahynula pred očami manžela: Vtisne vám slzy do očí, čomu obetovala život
aerophobias concept. plane shakes during turbulence flying air hole. Blur image commercial plane moving fast downwards. Fear of flying. collapse slump, depression, downfall, debacle, subsidence, trip.
Foto
POSLEDNÉ zábery z lietadla pred katastrofou: Vpálilo do sopky, nikto neprežil! Detaily dodnes naháňajú hrôzu