Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2013 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Príbehy z Repete: Krajíček a Kolínska spolu až do konca života!

Repete. Pesničková relácia, ktorú v 90. rokoch pripravoval pre televíziu Ivan Krajíček (†57). 

Dodnes na ňu ľudia nezabudli a aj x-té reprízy majú stále dobrú sledovanosť. Krajíčkovi sa totiž podarilo dať dokopy ľudí, ktorí vdýchli starým šlágrom nový život. Pri tých piesňach ľudia radi spomínali na časy, keď boli mladí a neťažili ich existenčné problémy, akým čelili po roku 1989.

Okrem Krajíčka bola srdcom Repete aj jeho dlhoročná priateľka – herečka a speváčka Zora Kolínska (60). A nebol medzi nimi len pracovný vzťah. Ivan mal totiž Zoru veľmi rád a ich priateľstvo bolo úprimné. Vídali sa doma i na chate...

Herecká a spevácka profesia nie je najidylickejším prostredím na priateľstvá. Ako sa hovorí, konkurencia nespí a s ňou ruka v ruke kráča aj závisť. Sú však aj výnimky. Kolínska a Krajíček sa poznali roky a nikdy si nezávideli. „Možno preto, že on bol muž a nemusel na ňu žiarliť ako na konkurenciu. Spolupracovali a mali z toho osoh obaja,“ myslí si Kolínskej brat Ctibor a pokračuje: „Repete si vymyslel Krajíček a prizval k tomu aj Zoru, aby to bolo pestrejšie.“

Okrem moderovania naspievali spolu aj viaceré úspešné duety, hrávali vtipné scénky. „Ku koncu, keď bol Ivan už chorý a rakovina vysávala z neho život, Zora ho navštevovala aj doma,“ dodáva Zorin brat. „Spoločne si u nás v podkroví skúšali pieseň Cesta do neba. Zora bola jedna z mála ľudí, ktorých Ivan ku koncu života zniesol pri sebe. Posledné marcové Repete, ktoré robili, Ivan už iba sedel,“ hovorí vdova po Krajíčkovi, pani Mária. Zora chodila páliť sviečky aj na Ivanov hrob do Slávičieho údolia. To ešte netušila, že svojho kamaráta prežije len o päť rokov a poberie sa za ním cestou do neba.

Zodpovedná

Aj pani Krajíčková spomína na Zoru Kolínsku len v dobrom. „S Ivanom mali priateľský vzťah a radi spolupracovali, pretože Zora bola veľmi disciplinovaná. Vždy všetko chcela robiť na viac ako sto percent, a to sa Ivanovi páčilo,“ vraví. „Bola dríč. Keď robili ľadovú revue, chodievala pravidelne trénovať na ľad s pánom Land­lom. Všetko brala zodpovedne.“ Taká bola Kolínska doma, v práci i na chate v Senci. „Keď raz mala záhradu, musela byť najkrajšia s najkrajšími kvietkami. Vo všetkom bola perfekcionistka,“ upresňuje Mária.

Domased

Ivan rád robil s takými ľuďmi, ktorí boli prínosom a Zora ním bola. Ich rodiny sa navštevovali dokonca aj doma. „Boli sme rodinní priatelia, chodili sme na chaty a bolo to veľmi príjemné a úprimné.“ Zora častejšie chodila ku Krajíčkovcom, keď potrebovali niečo nacvičiť, lebo Ivan bol domased.

Aj keď Ivan so Zorou spolu dobre vychádzali, nevyhli sa ani vzájomnej kritike. No vždy si všetko vydiskutovali. Zora Ivanovi najčastejšie vyčítala to, že veľa fajčí a nevie oddychovať. „Dopĺňali sa či už v speve, alebo v divadle, keď Ivan režíroval komédie a vždy im to klaplo. Ivan sa neuspokojil s priemerom a Zora bola taká istá.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
ilustračné foto
Rusko tvrdo útočilo na Kyjev a ďalšie oblasti: Požiar obytných budov! To nevyzerá dobre
Britský premiér Rishi Sunak a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne slová britského premiéra: Ohrozená BEZPEČNOSŤ v Európe?! Putin sa podľa neho nezastaví
KĽDR počas cvičenia, na ktoré dohliadal Kim Čong-un.
Foto
Desivé správy z KĽDR: Prípravy na jadrový protiútok?! Prejde vám mráz po chrbte, čo sa tam deje
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?