Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2013 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Odhalenie Heleny Krajčiovej: Za Balážikovou je mi smutno

Herečke Helene Krajčiovej pristala nielen zelená uniforma, ale aj legendárna úloha policajnej hovorkyne v jojkárskom seriáli Profesionáli.

Skarlet Balážikovú však po troch rokoch zradila a prešla do konkurenčnej televízie, kde si zahrala Zitu na krku. Lenže tá sa neujala,
a tak Krajčiová zostala pol roka bez práce. Za ten čas cestovala po svete, aby sa vrátila ako Dorota v Búrlivom víne.

V Profesionáloch ste hviezdili ako policajná hovorkyňa Skarlet Balážiková. Ľudia si ju veľmi obľúbili. Nechýba vám?
Chýba, keby to bolo na mne, tak by som Profesionálov hneď obnovila. Na to obdobie mám veľmi dobré spomienky a so všetkými kolegami sa našťastie stretávame pri inej práci. Zostalo mi naozaj príjemne na duši, že sa nám to podarilo dobre urobiť. Začiatky boli totiž všelijaké... Tiež sme sa dlho hľadali, báli sme sa, že to nebude vtipné, ale nakoniec to dopadlo výborne.

Lenže ste prešli do konkurenčnej televízie a v Profesionáloch ste dostali za trest stopku. Nie je vám to ľúto?
To, čo som zažila a získala vďaka Profesionálom, mi nikto nevezme. Myslím si, že je ich škoda, podľa mňa sme odviedli dobrú robotu. Ale keďže sa už vôbec nevyrábajú, nemá asi zmysel špekulovať o mojom odchode či návrate. Keď prežívali svoj vrchol, bola som ich súčasťou. A ten pohár úspechu a radosti z dobrej roboty som vypila do dna.

Prečo ste sa teda vtedy rozhodli prijať ponuku od Markízy a išli do Zity na krku? Muselo vám byť jasné, že nemôžete byť naraz vo dvoch komediálnych postavách vo dvoch televíziách.
Profesionáli údajne akosi stagnovali, a tak ich výrobu televízia zastavila. Mala to byť pauza, aby sme si všetci oddýchli. Nevedeli sme kedy a či vôbec sa bude pokračovať v nakrúcaní. Takže, keď som sa s tvorcami začala rozprávať o Zite, zdalo sa nám spolu s Ľubošom Kostelným, že to môže byť príjemné, tešili sme sa na to a skúsili to. Mysleli sme si, že by to mohlo fungovať, no, žiaľ, nevyšlo to. Zita nemala takú sledovanosť, aby ju televízia poslala do druhej série.

Mrzelo vás, keď ste od Jojky dostali za Zitu stopku? Skončili ste nielen v Profesionáloch, ale aj v Paneláku, kde ste hrali barmanku.
Nerozišli sme sa v zlom, naša spolupráca sa jednoducho skončila.

Po neslávnom konci Zity ste sa akoby prepadli do zeme. Čo ste robili?
Potom som asi pol roka nenakrúcala. Chcela som tú slobodu čo najlepšie využiť, tak som odišla do Austrálie navštíviť moju najlepšiu kamarátku. No a keď som sa vrátila, pokračovala som vo svojej práci. Koncertovala som so skupinou Fragile, obnovili sme predstavenie Nevyliečiteľní v Štúdiu L+S a už vlastne osem mesiacov pracujem na Búrlivom víne.

Ako na vás Austrália zapôsobila?
Mala som šťastie. Bývala som v starom dome na pláži, ktorý som mala k dispozícii len pre seba. Boli v ňom klavír, veľa kníh a staré platne, ktoré som si púšťala. Bola som tam vo februári, keď vrcholilo leto. Každý deň som plávala v mori. Občas som mala šťastie a plávala som s delfínmi. Každý večer som behala na pláži a celkom pri brehu plávali raje. Krásne západy slnka, nové vône, oddych.

Na obrazovky ste sa vrátili v Búrlivom víne, kde hráte Dorotu Petránsku, skromné dievča, ktoré neprekypuje sexepílom, ale zato má dôvtip.
V prvom rade si o nej nemyslím, že nemá sexepíl. Páči sa mi, že je svojská a nejde takým trendovým spôsobom života. Je radšej out ako in, nesleduje módne trendy, nesnaží sa na nikoho podobať, a to mi je na nej sympatické. Je to jej hlavná črta, ktorá je sexi.

Sadla vám táto postava?
Myslím si, že áno. Skamarátili sme sa. Zo začiatku je to vždy také hľadanie, ale teraz som už pokojnejšia. Snažíme sa na tom stále pracovať a stále niečo vylepšovať.

Nájde sa aj niečo, čo s ňou máte spoločné?
Chceli sme, aby bola táto postava úprimná a v niektorých situáciách sa prejavila priamočiaro. Občas tým svoje okolie šokuje, inokedy urazí alebo rozosmeje. To sa niekedy pritrafí aj mne v reálnom živote. Veľakrát to veľmi zjednoduší sitáciu, a je to vlastne konštruktívne.

Ale predsa len, diváci si vás asi viac obľúbili v komediálnych žánroch. Búrlivé víno je vážnejší seriál, ktorý niektorí označujú za telenovelu.
Začína sa to tak, že každá z tých postáv má veľa ťažkostí, niekedy sú to aj vážne problémy, ale tie časti sa postupne menia, každá z tých postáv postupne nadobúda určitý humor. Som rada, keď hrám niečo vtipné, takéto situácie ešte len budú. Prídu aj ďalšie postavy, s ktorými sa moja Dorota dostáva do komických situácií. A tam už aj to nakrúcanie bolo veselšie.

Spomeniete si aj na nejaký konkrétny komický zážitok?
Mne je veľmi smiešny Vlado Černý, ktorý hrá urológa Buranovského. Hlavne v prvých dieloch, kde hral veľmi slizkého človeka a doteraz sa na ňom musím smiať. Spoločné a zaujímavé situácie tam však budeme mať i naďalej.

Nedávno vyplávala na povrch tienistá minulosť vášho seriálového brata, ktorého hrá mladý herec Jakub Lorencovič. Ten v minulosti nakrúcal gay porno. Poznačilo to nejako atmosféru počas nakrúcania seriálu?
V tom čase som bola mimo Slovenska a nenakrúcala som, takže neviem, aká tam bola atmosféra. A odvtedy sme spolu ešte nenakrúcali. Ale to sú také škandály, ktoré majú ľudia radi a radi sa o tom porozprávajú... Myslím si však, že zásadnejšie tá kauza atmosféru neovplyvnila.

 

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?