Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2013 19:02 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Poprava Jozefa Mišenku († 33): Jeho strýko Viliam je nevinný!

Najvyšší súd potvrdil tresty pre štyroch vrahov Jozefa Mišenku († 33).

Jeho strýka Viliama Mišenku (56) však spod obžaloby oslobodil. Igorovi Skalickému súd naparil doživotie. Milana Pauloviča , Róberta Trajkova, prezývaného Netvor, a Rolanda Mišecha súd odsúdil na 25 rokov do basy. Po vynesení rozsudku družka Netvora vynadala predsedovi senátu. Jej slová nenechali chladnú matku zavraždeného a v pojednávacej sieni sa strhla hádka.Proti Viliamovi Mišenkovi, ktorého zadržali 2 januára vo Venezuele, konali ako proti ušlému. Ivan Skalický požiadal o konanie v neprítomnosti. Trojicu Milan Pavlovič, Róbert Trajkov, prezývaný Netvor, Roland Mišech priviedla na pojednávanie eskorta. Proces sledovala asi dvadsiatka príbuzných obžalovaných a aj rodina zavraždeného. Rozhodovanie trvalo viac ako osem hodín. Najvyšší súd im potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu z júla 2012.  „Prvostupňový Špecializovaný trestný súd postupoval správne a v súlade so zákonom pri zisťovaní a ustálení skutkového stavu veci,“ uviedol predseda senátu Pavol Toman. Obžalovaní boli podľa neho usvedčení súborom priamych aj nepriamych dôkazov, predovšetkým trojicou kľúčových svedkov.

Po vyhlásení verdiktu pristúpila príbuzná Roberta Trajkova k predsedovi senátu Tomanovi a začala sa rozhorčovať: „Čo nevidíte tie dôkazy, tie pochybnosti?“ Sudca ostal pokojný a odporučil ju na obhajcu jej príbuzného. No mladá žena pokračovala ďalej: „To vám kázali nadriadení takto rozhodovať?“ Tieto slová nenechali chladnou Zuzanu Mišenkovú, matku zavraždeného. „Mne zabili syna!“ kričala. „Nech nájdu pravých vrahov,“ opätovala mladá žena. Obe nakoniec chlácholili ďalší príbuzní.

Podnikateľa Jozefa Mišenku zavraždili 20. júla 2010. Útočníci rozstrieľali mercedes, ktorý šoféroval. Pálili zo Škody Octavia, ktorú neskôr podpálili pri Duchonke. Vo vraku auta kriminalisti našli obhorené torzo samopalu vzor 58 s odstráneným výrobným číslom. Popravu si Pavlovič objednal u Skalického a Trajkova. Na čine sa podieľal aj Mišech, ktorý viedol auto so strelcom Goranom. Ide o občana Macedónska. Vedie sa proti nemu samostatné konanie, lebo je problém s jeho vydaním.

 

Policajti prišli podozrivým na stopu v októbri 2010. Keď chceli Viliama Mišenku zadržať v jeho dome, už ho nenašli. Mišenka totiž šípil, že sa schyľuje k jeho odhaleniu, urobil rozlúčkovú párty a zmizol.V apríli 2011 na neho súd vydal medzinárodný aj európsky zatykač.

Obhajoba žiadala, aby súd prvostupňový rozsudok zrušil a prípad vrátili na Špecializovaný trestný súd, aby vykonal ďalšie dôkazy. Advokát Ján Gereg si myslí, že ak Viliam Mišenka príde na Slovensko a bude vypovedať, „bude ešte dusno“. Prokurátor podal odvolanie tiež a žiadal pre Mišenku trest. Mišenka podľa utajeného svedka poskytol na zavraždenie synovca 50 000 eur. Najvyššiemu súdu to však na uznanie viny nestačilo, pretože svedok mal informácie iba sprostredkovane a žiadny iný dôkaz to nepotvrdzoval.

„Čo sa týka Viliama Mišenku, proti nemu sa vedú ešte ďalšie trestné stíhania, tam je dôkazná situácia iná, tak veríme, že tam to dopadne inak,“ povedal prokurátor zo špeciálnej prokuratúry. Mišenku sa snažia dostať naše úrady na Slovensko.
Menu pred rozsudkomTrojici obžalovaných včera cez obedňajšiu prestávku doviezli obed z väznice. Predtým, ako si vypočuli definitívny verdikt, dostali toto menu: špenátová polievka, mletý rezeň, varené zemiaky a šalát, alebo šetriace menu: rascová polievka, kurča na smotane a cestovina.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?