Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2013 06:00 | Správy | Domáce správy

Harabin po kolapse: Z bezvedomia ma prebral slovenský športovec!

Závrat, pád a bezvedomie! Tak sa na viedenskom letisku predčasne skončila pracovná cesta Harabina.

Máte viac informácií o kolapse Štefana Harabina? Boli ste svedkami udalosti? Poznáte športovca, ktorý sudcu oživoval? Ozvite sa nám!

Po prevoze záchrankou do nemocnice v Rakúsku ho ešte večer dopravili do Bratislavy. Novému Času včera z nemocničného lôžka opísal, čo sa vlastne pred nástupom do lietadla stalo.

Štefan Harabin chcel v utorok odletieť v spoločnosti sudkyne Jany Baricovej a svojej manželky na konferenciu do Čile. Pred nástupom do lietadla však odpadol a skončil v bezvedomí. „Na letisku som chcel rýchlo, ešte pred odletom, odísť na toaletu. Zrejme som sa dostal do stavu, že sa mi znížil tlak. Lekári mi to vysvetľovali, že keď sa rýchlo pohnete a utekáte, tak vtedy môže byť nízky tlak a môže prísť závrat. Dostal som taký závrat a spadol som na zem. Narazil som si rebro a tvár,“ povedal šéf justície Novému Času. Po prevoze do viedenskej nemocnice podstúpil niekoľko vyšetrení. Lekári infarkt vylúčili hneď. Maratón vyšetrení pokračoval aj včera. „Dnes (včera, pozn. red.) mi robili cétečko hlavy. Hlava je v poriadku, nemám tam nič, akurát, že mám tie nárazy,“ vysvetlil a ukázal na monokel pod okom.

Ako vlastne však k pádu došlo? „Dostanete taký chvíľkový závrat, zatočí sa vám v hlave, spadnete na zem...“ opísal Harabin sekundy pred kolapsom. „Potom ma tam oživovali. Však manželka tam bola a boli tam dvaja chlapci. Jeden Slovák - športovec. Manželka už nestihla ísť za ním a spýtať sa ho, ako sa volá, a druhý mal matku Slovenku. Ten športovec mi hneď vedel dať prvú pomoc, okamžite ma oživili, dávali mi studené obklady. Bol tam bufet na chladené malinovky, chladnička, a z nej povyťahovali fľaše a dávali mi to dozadu, a tak ma oživili. Bol skoro ako lekár, lebo mi svietil do zreničiek, čo si pamätám. Tí ma dali ,do laty‘ okamžite,“ povedal. Priznal, že manželku jeho pád a následné bezvedomie vyplašili.

Cestu do Čile pre Harabina a sudkyňu platila juhoamerická krajina, on však musel zaplatiť pobyt svojej žene. „Neviem, koľko to stálo, ale okolo 3-tisíc eur. My sme to na letisku hneď stornovali, ale určite nám z toho niečo zaplatia,“ dúfa šéf Najvyššieho súdu. Na stretnutí jeho kolegov z celej EÚ a juhoamerických krajín chceli v prvom rade dohodnúť podmienky na vydávanie zločincov, ktorí v Latinskej Amerike našli bezpečné útočisko.

Vo štvrtok ho pustia domovZdravotný stav predsedu Najvyššieho súdu a Súdnej rady SR Štefana Harabina je podľa TASR uspokojivý. Vyšetrenia nepreukázali žiadne vážne poranenia, vylúčili infarkt a ťažký otras mozgu.

"Štefan Harabin bude dnes v popoludňajších hodinách z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave prepustený do domáceho liečenia s odporúčaním niekoľkodňového režimu pokoja," uviedla hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena si kúpila DNA test, nasledovalo hrozivé zistenie: Život sa jej rozpadol na márne kúsky
Pápež František počas návštevy rímskej väznice Rebibbia.
Pápež umyl nohy väzenkyniam v rímskej väznici: Niektoré to nezvládli a rozplakali sa
Sam Bankman-Fried je zakladateľom burzy kryptomien FTX.
Zakladateľa kryptoburzy poslal súd na 25 rokov do väzenia: Sedem hriechov, za ktoré musí pykať
V Ríme sa vytvorila obrovská diera, ktorá pohltila autá.
Hrozivá situácia v Ríme: Na ulici sa objavila obrovská diera, pohltila niekoľko áut
(ilustračné foto)
Spánok je dôležitejší, ako ste si doteraz mysleli: Jeho nedostatok dokáže zapríčiniť... Pozor na vzťahy!
Na predmestí Moskvy ukončili záchranári pátranie po nezvestných vo vyhorenej a čiastočne zrútenej koncertnej budove.
Stojí za útokom v Moskve Ukrajina? Ostré vyjadrenie z Bieleho domu
Herečka Rebel Wilson
Foto
Prekvapivé priznanie známej herečky: Do svojich 35-tich rokov som bola PANNA!
Grandparents with grandchildren preparing traditional easter meals, baking cakes and sweets. Passing down family recipes, custom and stories. Concept of family easter holidays.
Koľko míňajú Slováci na veľkonočný nákup? Takýto je rozdiel medzi východom a západom!
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová
Šimkovičová po stretnutí s maďarským veľvyslancom: Zhodli sa na súčasnom probléme národnej identity
Hrad Modrý Kameň.
Hrad Modrý Kameň ožije veľkonočnou atmosférou: Zaujímavé aktivity pre návštevníkov!