Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.01.2013 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Žbirkova manželka Katka: Meky je akčný, sotva ho stíham

Mnohým ľuďom doprial minulý rok veľa dobrých vecí, osobitný bol však pre Mira Žbirku. A čo na neho prezradila manželka?

Slovenský Paul McCartney vstúpil 21. októbra do radov šesťdesiatnikov. Nahrával v slávnom londýnskom štúdiu Abbey Road, vydal Complete Box, ktorý ponúka 15 albumov z jeho muzikantskej dráhy, odohral dva skvelé narodeninové koncerty.

"Mne sa splnilo v roku 2012 tak veľa vecí, takže ja mám taký pocit, že teraz by som mal byť chvíľu skromnejší a nemyslieť na nič, čo sa mi ešte nesplnilo. Bol to skvelý rok, sú to úžasné zážitky, začalo sa to cez leto, keď sa uskutočnilo nahrávanie v štúdiu Abbey Road, urobili sme O2 arénu v Prahe, uzavreli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Malo to taký vzostupný trend. Neochorel som, nič sa mi nestalo, všeličo sa totiž môže prihodiť, s čím človek neráta", uviedol spevák pre TASR.

Mekyho blízkym spolupracovníkom až po jeho odchod do Prahy bol Laco Lučenič. Spolu to "ťahali" viac ako desať rokov. "Je to niečo, čo sa nedá obísť, dnes môžem povedať, že to je podstatná časť môjho života. Sú veľmi viditeľné tie obdobia z minulosti, ktoré majú v mnohých pohľadoch dosah až po dnešok. Ja som bol v tom období z istého pohľadu ako štúdiový maniak, pre mňa to bol predovšetkým zážitok, keď som robil nejaký album. Pri starších albumoch som sa stretával s istým typom nedôvery, niektoré veci sa mi ťažšie presadzovali. Niektoré albumy som ale produkoval úplne sám, čím som si pridal robotu. Z tohto pohľadu boli najprínosnejšie albumy Chlapec z ulice a Zlomky poznania", povedal pre TASR Lučenič.


Jedným z prvých Žbirkových spolupracovníkov po jeho presídlení do Prahy bol známy muzikant David Koller. "S Mekym som strávil niekoľko rokov, u nás v štúdiu nahrával s Ivanom Králom anglickú platňu pre deti, potom sme urobili spoločný album Meky. Bol som rád, že s ním môžem spolupracovať, on je totiž taký prirodzený talent", prezradil Koller.

Slovo najpovolanejšieho na záver patrí manželke Katke, s ktorou sa vzali . V prípade manželky je namieste otázka, aký je život po boku úspešného muzikanta. "Náročný, veľmi jednoduchá odpoveď. Meky je stále taký akčný, takže ho sotva stíham. Podpisy Beatles som pre neho vymyslela, Abbey Road som vymyslela, tak snáď možno ešte niečo v Amerike. Poznám sa už osobne so synom Georgea Martina (producent skupiny Beatles, poznámka tasr) Gilesom Martinom, povedala som mu, že v Čechách je vďaka Mekymu star, myslím si, že cez neho by možno ešte niečo šlo", prezradila Katarína.


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí