Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.01.2013 08:22 | Správy | Domáce správy

Bábätká Nového roka: Riško a Marko prišli na svet krátko po polnoci

Chlapček Richard sa narodil v prvej pol minúte Nového roka, Marko sa narodil presne o polnoci.

Prvým Bratislavčanom roku 2013 je chlapec Richard, ktorý sa narodil v prvej pol minúte Nového roka v petržalskej nemocnici na Antolskej. Richard váži 2900 gramov a meria 49 centimetrov. Hneď po ňom, v prvej minúte roka 2013 sa narodil i chlapec v pôrodnici na bratislavských Kramároch. Chlapec váži 2710 gramov a meria 46 centimetrov. 

Marko sa narodil presne o polnoci

Ako prvé dieťa v Košiciach v novom roku 2012 prišiel na svet chlapček Marko v Nemocnici Košice - Šaca. "Narodil sa presne o polnoci, išlo o spontánny pôrod," uviedla službukonajúca lekárka novorodeneckého oddelenia Iveta Kostelníková. Chlapček váži 4300 gramov a meria 53 centimetrov. Mamička dieťaťka je z obce Čečejovce v okrese Košice-okolie.

Prvým občanom Košíc narodeným v roku 2013 sa stalo dievčatko Ester, ktoré prišlo na svet dnes o 9.10 h v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej ulici. "Malá Ester je zdravá, váži 3360 gramov," uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová. Dodala, že mamičkou je 35-ročná prvorodička a išlo o fyziologický pôrod.

V Žiline sa narodila NinkaPrvým dieťaťom, ktoré sa v novom roku 2013 narodilo vo  Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline je dievčatko Nina. Na svet prišlo 1 hodinu a 45 minút po polnoci. „Dievčatko váži 3030 gramov a meria 49 centimetrov, matka je druhorodička," informovala hovorkyňa nemocnice Mária Koporecová.

V prvej sekunde roku 2013 sa dnes v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou v Trstenej narodilo dievčatko Alexandra. Podľa službukonajúcej lekárky Anny Kolejákovej dievčatko váži 3200 gramov a meria 47 centimetrov.

V Prešove prišla na svet PaťkaPrvým dieťaťom narodeným v novom roku 2013 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je dievčatko Patrícia. Na svet prišlo 45 minút po polnoci prirodzeným pôrodom. "Narodilo sa matke s trvalým pobytom v obci Lipany. Dievčatko váži 2280 gramov a meria 46 centimetrov," informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Ako dodala, matka je treťorodička.

V Trenčíne až štyri deti

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne sa v prvý deň tohto toku narodili už štyri deti, traja chlapci a jedno dievčatko. Prvým tohtoročným dieťaťom bol Samko, ktorý prišiel na svet o 1.14 hodine. Ako informovala zdravotná sestra novorodeneckého oddelenia Veronika Migašová, chlapček sa narodil mamičke z obce Selec, po narodení meral 51 centimetrov a jeho hmotnosť bola 3720 gramov.

V Žiari majú Dianku

Prvým novorodeniatkom v novom roku, ktoré sa narodilo vo Všeobecnej nemocnici v Žiari nad Hronom, je dievčatko Dianka. "Dianka sa narodila o 00:43 h, váži 3310g a meria 48cm," informovala Zuzana Ďurkechová z gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom.

Alexander sa narodil v NitreVo Fakultnej nemocnici v Nitre tri minúty po pol noci sa narodil chlapček menom Alexander. Podľa pôrodnej asistentky gynekologicko - pôrodníckej kliniky Ivety Tonkovej dieťa a mamička sú v poriadku. Alexander váži 2820 gramov a meria 49 centimetrov.

V Trnave majú TamarkuV Trnavskej fakultnej nemocnici čakali v tomto roku na prvé dieťa tri a pol hodiny, keď sa dievčatko Tamara Sára narodila. Váži 3240 gramov a meria taktiež 49 centimetrov. Ich zdravotný stav je tiež dobrý.

V Lučenci prišiel na svet chlapčekPrvým novorodencom vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci je chlapček. Chlapček sa narodil mamičke cisárskym rezom 20 minút po polnoci. Váži 2690 gramov a meria 49 centimetrov. TASR o tom informoval personál pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci.

Vo Zvolene čakali dlhoNa svoje prvé Novoročné bábätko si musela Zvolenská nemocnica počkať až do druhej hodiny a 35. minúty prvého dňa roku 2013. Malá Júlia vážila po pôrode 3660 gramov, merala 54 centimetrov a stala sa pre rodičov tým najkrajším novoročným darčekom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!