Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.12.2012 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Cinkota do basy ešte nenastúpil: Aký bude mať režim za mrežami?

Herec Dušan Cinkota (42) na výkon trestu za drogovú kauzu do basy zatiaľ nenastúpil.

Mobilný telefón, ktorý používal, je vypnutý, jeho manželka Zuzana si zobrala v práci dovolenku. Polícia Cinkiho zatiaľ v mieste trvalého bydliska v Banskej Bystrici nehľadá, keďže jej zatiaľ nebol doručený zo súdu príkaz na jeho zadržanie. Rodičia známeho herca tvrdia, že so synom nie sú v kontakte. Cinkota tesne po rozsudku Novému Času povedal, že ho do basy dostanú, iba ak ho zabijú, keďže trest sa mu zdá pritvrdý. Aj keby sekal dobrotu, spoza mreží vyjde až po päť a pol roku.

Videli ste Dušana Cinkotu, alebo máte informácie o tom, kde sa nachádza? Ozvite sa na tip@novycas.sk alebo na 0918 620 001!

1195108:gallery:false:false:false

Bratislavský krajský súd hneď po rozsudku, že Cinkota má ísť na osem rokov do basy, vydal príkaz na jeho zadržanie a dodanie do výkonu trestu. „Súd nariadil v zmysle trestného poriadku výkon trestu odňatia slobody, ktorý zaslal do príslušného ústavu na výkon trestu a súčasne vydal príkaz na zadržanie odsúdeného na účel jeho dodania do výkonu trestu, ktoré bolo zaslané poštou príslušnému policajnému oddeleniu podľa miesta trvalého pobytu,“ povedal hovorca súdu Pavol Adamčiak. Polícia v Banskej Bystrici, kde má Cinki trvalý pobyt, ho včera popoludní ešte nemala, takže po hercovi zatiaľ nepátra.


Cinki sa na výkon trestu môže prihlásiť aj sám, zatiaľ to však neurobil. Ak polícia dostane príkaz na jeho zadržanie, bude ho hľadať na adrese trvalého bydliska alebo známych miestach, kde sa zdržiaval. V prípade, že ho nikde nenájdu, oznámi to súdu a ten vydá na odsúdeného zatykač. „Ak niet obavy, že odsúdený, ktorý je na slobode, ujde, alebo sa bude skrývať, môže mu predseda senátu na nastúpenie do výkonu trestu poskytnúť primeranú lehotu, aby si mohol obstarať svoje záležitosti. Ak odsúdený nenastúpi do výkonu trestu v lehote, ktorú mu poskytne, alebo ak je obava, že ujde, alebo sa bude skrývať, nariadi predseda senátu, aby bol do výkonu trestu dodaný,“ povedal Adrián Baláž, vedúci sekretariátu generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže.


Cinkota krátko po vynesení rozsudku odpovedal Novému Času na niekoľko otázok. Potom si vypol mobilný telefón a ten je odvtedy nedostupný. Výška trestu sa mu zdala neprimeraná a na otázku, či nastúpi na výkon trestu, odpovedal: „Budú ma musieť zabiť.“ Podľa našich informácií si Cinkotova manželka Zuzka zobrala v práci dovolenku. Cinki nie je ani u svojich rodičov. Jeho mama Zdenka, ktorá žije v paneláku v Banskej Bystrici, s novinármi komunikovať odmietla. O svojom stratenom synovi nič nevie ani jeho otec. „Netuším, kde je Dušan a ani som nevedel, že niekam zmizol,“ zdôraznil Cinkota starší. So synom Dušanom nie je často v kontakte a ani netuší, kde by sa mohol skrývať. Trest, ktorý jeho syn za drogy dostal, nechcel komentovať.

Herca Dušana Cinkotu poslal v stredu Krajský súd v Bratislave za jeho druhú drogovú kazu do basy na osem rokov nepodmienečne. Keďže ide o obzvlášť závažný zločin, odsedieť si musí tri štvrtiny trestu. Keďže časť strávil vo väzbe, na slobodu sa môže najskôr dostať až po 5 rokoch a 6 mesiacoch, teda keď bude mať takmer 48 rokov.

Aký bude mať Cinki režimCinki si svoj trest musí „odkrútit“ v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. V rámci Zboru väzenskej a justičnej stráže je na Slovensku takto vyprofilovaných 5 takýchto ústavov (Košice, B. Bystrica-Kráľová, Leopoldov, Želiezovce, Ružomberok ). „Aktuálne v strednom stupni stráženia vykonáva trest odňatia slobody 3 819 osôb, z toho 3 667 mužov a 152 žien,“ povedal Adrián Baláž, vedúci sekretariátu generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

  • Miesto bude mať v ubytovni, nie v cele alebo izbe.
  • Mimo ubytovne sa bude pohybovať pod dohľadom bachára.
  • Môže byť zaradený do práce v ústave na výkon väzby alebo mimo neho.
  • Návštevy sú priamym kontaktom.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Céline roky tajila krutú chorobu.
Foto
Srdcervúca SPOVEĎ Céline Dion: Prečo roky TAJILA krutú chorobu?! Musela som...
Stallone je uznávaným zberateľom hodiniek už desiatky rokov.
Foto
Sylvester Stallone vydražil svoj najcennejší doplnok: Hodinky predali za... Uf, z tej sumy vás obleje pot!
Biden sa po verdikte zvítal na letisku so synom (vpravo), ktorý je od roku 2019 čistý.
Tvrdá RANA v rodine Bidena: Pomôže prezident synovi a omilostí ho? Neuveríte, čo povedal
Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Kde ukončí kariéru? Messi prehovoril o klube, v ktorom zavesí kopačky na klinec
Americký prezident Joe Biden a jeho ukrajinský náprotivok Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj a Biden podpíšu dôležitú dohodu: Jedna vec je istá, túto časť USA vynechali
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Lídri G7 sa dohodli: Ukrajina dostane obrovskú finančnú injekciu! Pozrite sa na tú sumu
Nad bratislavskou mestskou časťou Rača je vidieť dym.
FotoVáš Tip
Požiar v Bratislave! FOTO Nad mestskou časťou je vidieť čierny dym: Hasiči vyrazili na miesto
 Gabriela Gajanová oslavuje striebro vo finále žien na 800 metrov na majstrovstvách Európy v atletike v Ríme
Fantastická Gajanová získala striebro na ME: Stále som v šoku, neskutočne sa teším!
Desiatky ľudí sa zranili pri zásahu polície na protivládnom proteste v Arménsku.
Foto
Napäté chvíle na protivládnom proteste v Arménsku: Zasahovala polícia, zranili sa desiatky ľudí
Severokórejský vodca Kim Čong-un a ruský prezident Vladimir Putin.
Šepká sa, že Putin pôjde navštíviť Kim Čong-una: Stretnutie, ktoré bude sledovať celý svet
(Ilustračná foto).
Hrozné, aké zverstvá majú robiť Rusi ukrajinských deťom: Biely dom tvrdí, že má dôkazy
Ilustračné foto
Strana SNS chce posilniť transparentnosť médií: Novela sa dostala do druhého čítania! TOTO je priorita