Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2012 20:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herečka Diana Mórová otvorene: Strach z nového vzťahu

Patrí medzi najvychytenejšie slovenské herečky a momentálne je na roztrhanie.

V Národnom divadle má pred premiérou, na Kolibe stále nakrúca seriál Panelák, hosťuje v Čechách... Po rozchode s Jurajom Mokrým sa Diana Mórová sama stará o syna Quida (6) a robí aj všetky domáce práce. Chýbajú jej partnerská láska aj nežné objatia, ale jej podvedomie sa mužom akosi bráni. Prečo?

Baví vás postava Ivany Švehlovej v Paneláku ešte aj po štyroch rokoch?

Áno, keď má postava príbeh, ktorý sa vyvíja, vtedy sa dá posúvať a zahrať aj inak, sentimentálnejšie, vtipnejšie. Všetko je na scenáristovi, čo mi predostrie a ja už na základe toho viem, ako postavu farbiť. Navyše, autori nám píšu aj vtipné a šteklivé scénky.

Ivanu ste stvárnili tak presvedčivo, že mnohí uverili, že taká v skutočnosti ste. Máte niečo spoločné?

Každú ženu rozčúli, ak má doma spomaleného a nechápavého muža, akého som mala ja - Kubka. V skutočnosti tak nežijem, pretože nemám manžela a nemám dcéru. Každý, kto spozná, aká som v súkromí, sa čuduje, že som úplne iná. Ale veď ja tú postavu hrám! Kedysi mi veľmi prekážalo, keď si ľudia mysleli, že som taká ako Švehlová. Keď sa môj život v súkromí rozpadol, dávali mi totiž za vinu, že som taká nepríjemná ako v Paneláku. Dnes už ma ľudia berú inak.

1476827:fullwidth:true:true:trueOkrem Paneláka hráte aj v Národnom divadle, hosťujete v Čechách a na Slovensku s hrou Medzi nebom a ženou, staráte sa o syna Quida. Ako to zvládate?

Keď nehrám, som vždy doma a vtedy načerpám energiu. Musím navariť, oprať, poupratovať, ožehliť. Nemám upratovačku, robím to všetko sama. Ale to ma neunavuje, práve naopak. Ani na to nemyslím. Je to život, som na to sama a beriem to tak, že musím. Keď si potrebujem oddýchnuť, idem na masáž, do sauny, na kozmetiku...

V Národnom divadle hráte už 20 rokov. Neoľutovali ste niekedy, že ste sa stali herečkou?

Chcela som byť aj lekárkou, ale potom ma presvedčili, že mám byť herečka a v škole sa mi to veľmi zapáčilo. Na javisku som zistila, že som sa vybrala správnou cestou. To cítite, je to ako keď sa zaľúbite a niekde vnútri vám lietajú motýliky...

Našli ste si za tie roky medzi kolegyňami aj skutočnú kamarátku?

Určite, ale nie je to o tom, že by sme sa ešte aj navštevovali. Vieme sa porozprávať, keď skúšame, ideme spolu na obed, s niektorými si dokonca povieme aj intímne veci. Ale kamarátky, s ktorými sa stretávam vo voľnom čase, nie sú herečky. Ale dosť sa kamarátim s chlapmi.

A s kým si tak ľudsky sadnete zo svojich kolegov?

Také priateľstvá vznikajú spontánne. Človek vycíti, komu sa môže otvoriť, zdôveriť. A je to vzájomné.

S Mariánom Miezgom alias Michalom Bajzom ste si nedávno v Paneláku zahrali divoký sex. Vraj ste sa pri tom dosť zabávali...

Divoká scénka trvala asi päť sekúnd (smiech). Marián ma schmatol, posadil na okrúhly stôl, ktorý sa zrazu prevalil a my sme spadli na zem. Bolo to zaujímavé a režisér to tam aj nechal.

Ste aj v súkromí divoška?

Nemôžem to prezradiť, ale nemám rada takýto štýl, ani neviem, či to mám povedať, sexu... Človek tú situáciu musí zažiť. Keď sme boli mladí, boli sme spontánnejší a mali sme sex všelikde... Teraz, keď sme starší, je to iné a ja som sa tiež pýtala Andyho, prečo to máme robiť v kuchyni. No, ale mňa ako Dianu Mórovú sex na stole určite nebaví. (smiech)

Niekto zo štábu prezradil, že ste si s Miezgom dosť blízki. Iný zasa, že vám žiaria oči, keď rozprávate o českom kolegovi Martinovi Trnavskom. Tak ako to je? Všetci totiž chcú vedieť, s kým spávate...

Ja som naozaj úžasná herečka. (úsmev) Aj Andy Kraus mi povedal: „Didi, pri tebe každý chlap vyzerá sexi a tak, že ho naozaj chceš. To z teba vyžaruje.“ A tak s kým hrám, s tým ma spájajú. Ale veď to je na tom pekné, keď žena zahrá, že je muž žiaduci, aj keď by to mohlo byť opačne. Vždy som tak hrala, aj keď bol mojím partnerom Ďuro Mokrý alebo niekto iný. Tak neviem, prečo sa to ľuďom odrazu zdá zvláštne. S Majom si veľmi dobre rozumieme herecky, a preto som po rozchode s Kubkom chcela hrať s ním. Potom bol zasa mojím partnerom Martin Trnavský a všetci si začali myslieť, že spolu chodíme, lebo ja som tá, ktorá tých chlapov chce.

Ale také reči trúsia ľudia zo štábu...

Čo majú robiť? My sme na pľaci stále spolu a Majo je typ človeka, ktorý je k svojim kolegyniam pozorný, nenahnevá sa a pôsobí veľmi spokojne. A s Trnavským ma spájali, lebo je slobodný. Aj ja som slobodná a mohla by som povedať, že s ním chodím, ale nie je to tak. Skôr sme ako brat so sestrou. Takže zdanie klame.

1476828:fullwidth:true:true:trueTak si to ujasnime, s kým to teda spávate?

Akože s kým? No predsa s Bajzom! (smiech).

Ste stále sama alebo sa už objavil človek, ktorého by ste si vedeli predstaviť po svojom boku?

Poviem úprimne - neobjavil. Ale nerozmýšľam nad tým, nehovorím o tom, lebo si to človek môže privolať, ako hovoria veštkyne a liečitelia. Nesťažujem sa a nechávam túto tému otvorenú.

Chodíte k veštkyni?

Nie, ale mám kamarátky, ktoré sa venujú numerológii a niektoré veci im fakt sadnú. Každý rok mi hovoria, že ma čaká nejaký chlap. A ja sa ich vždy pýtam, kde je? Ešte neprišiel. Tak si ho predstavujem, že je na nejakej lodi s kuframi a už cestuje...

Aký by mal byť?

Môžete mať predstavy, ale potom príde niekto úplne iný. Je to o tom, či to medzi dvoma zaiskrí, či k sebe niečo cítia... V mojom veku pociťujem veľa atribútov, ktoré by mal mať muž voči mne. To nie je o kráse, ale o porozumení si vo všetkom, a najmä o dôvere. Dôvera a istota, to sú dnes podľa mňa dve najvzácnejšie veci. Oprieť sa o niekoho, kto by vás nezradil. Zrada, podvod, podraz bolia...

Zažili ste niečo z toho?

Všetko, preto viem, o čom hovorím. Ale to je dobre, lebo už to z muža vycítim a nie som naivná ako pätnásťročná. Zrada môže byť aj to, že vás partner nie že podvedie, ale oklame a sklame.

Napríklad?

Môže sa stať, že aj tomu najbližšiemu dáte peniaze a keď si ich pýtate späť, povie, že veď ste mu nič nedali. Vtedy vám padne sánka. A aj to sa mi stalo. Alebo, keď sa s niekým na niečom dohodnete a on vám potom povie, že o čom to rozprávam. To je niekedy horšie, ako keď vás muž podvedie, pretože dnes sa už aj to berie trochu inak ako kedysi.

Znamená to, že k podvádzaniu ste tolerantnejšia?

Ja som vždy každému chlapovi povedala, že ak chce podvádzať, nech to robí tak, aby som na to neprišla, pretože to nerobí dobre žiadnej žene. Musí byť v tom skúsený a aj ja to tak budem robiť. A oni sú z toho potom takí prekvapení. (smiech) No, čo si myslia, že len oni budú podvádzať? Ale ak je niekde so mnou, tak nech neflirtuje, pretože to sa nepatrí.

Narodili ste sa v znamení Vodnára, a tak si nemyslím, že ak milujete, podvádzate. Alebo sa mýlim?

Naozaj, ja keď niekoho milujem, a mala som krásne lásky, tak som absolútne oddaná. A v čínskom horoskope som ešte aj Pes. Normálne to sedí. Niekedy som si aj vravela, že som mala úder vrátiť, ale nerobím to. Keď som spokojná a na mne to vidieť, nepotrebujem nič iné. Niektoré veci však musíte povedať nahlas, lebo chlapi si myslia, že len oni sú tí, ktorí môžu. Ale doba sa zmenila.

Keď hovoríte o pekných láskach, jednu ste zažili s maďarským scénografom Kentaurom, boli ste spolu štyri mesiace. Aké to bolo?

Mala som 26 rokov, on o päť viac a bol ženatý. Jasné, že som trhať rodinu nechcela, ale oni mali problém, nakoniec sa rozviedli a dnes má úplne inú ženu. Prešiel po javisku, oči sa nám stretli a v tom pohľade to bolo. V očiach, nie v tom, ako kto vyzerá. Bol silnejšej postavy a mal dlhé kučeravé vlasy, no, môj antityp. Pozreli sme sa na seba a ja som bola hotová. Koktala som a ako sa hovorí, konečná. Potom odišiel a bolelo to...

Máte sa pracovne opäť stretnúť v Divadle Aréna. Viete si predstaviť, že by ste sa dali dokopy?

Nie, to už je tak dlho, že nie. Viem to. Ja som inde, on má rodinu. Tá energia, ktorá tam bola, keď sme mali byť spolu, sa vytratila.

Pýtate sa občas, prečo práve vy nemáte doma milujúceho muža, keď toľko zaľúbených dvojíc chodí po ulici?

Až teraz, keď som už dlhší čas sama, tak som sa pristihla, že si dám tú otázku. Aj si poviem, že celkom dobre vyzerám, že by ma mohol nejaký muž osloviť, ale neosloví. Ale nedávam to za vinu sebe ani mužom. Asi to tak teraz má byť. Kedysi som mala obdobie, keď som sa pýtala, v čom som iná alebo či som zlá. Na druhej strane, keď sa pozerám okolo seba, tak sa pýtam, či vážne chcem, aby ma nejaký chlap okolo mňa oslovil. No, nechcem. A to, keď máte v podvedomí, tak sa vám to ani nestane. Takže už na to nemyslím. Radšej premýšľam, ako vylepšiť svoju postavu v divadle, ako si spraviť radosť, niečo si kúpiť. Už keď ma nikto nerozmaznáva, musím sa rozmaznávať sama.

Je fajn, že má človek dieťa, ale nechýbajú vám nežné objatia?

Jasné, že chýbajú, ale koľko párov zas nemá deti? Tak čo je lepšie? No, jednoznačne dieťa. Ale ja verím, že raz budú aj tie objatia. Aj keď v mojom veku už asi slobodného nestretnem, lebo všetci máme za sebou nejaké vzťahy a nejaké deti. A mladého muža by som mohla brať tak akurát ako víkendového milenca. Na vzťah nie.

Je pravda, že taká silná žena ako vy, si aj poplače?

Tak to by ste sa čudovali. Som optimistka, nie je to na mne vidieť, ale moje vnútro plače. Vyplačem sa v kine alebo keď malý večer zaspí a som sama a bilancujem, čo som v živote zažila. Ale to je dobre, dám to von a neužieram sa. Je to taká moja očista.

Nevyšiel vám vzťah ani s Tomášom Maštalírom, ani s Jurom Mokrým. S oboma ste sa rozišli vy. Prečo?

Nemyslím si, že nevyšiel. Veď s Tomášom som zažila krásnych päť rokov, ako aj s Ďurom, s ktorým mám aj syna. Asi sme sa pre niečo mali v živote stretnúť a potom sa rozísť. Veď nič nie je večné. Zrazu záhrada dokvitla...

Aby mohol byť človek vo vzťahu šťastný, potrebuje aj slobodu. Je pravda, že vám Mokrý autorizoval ešte aj rozhovory?

Nebudem sa k tomu vyjadrovať.

Snažil sa dosiahnuť striedavú starostlivosť o syna. Dohodli ste sa na nej?

Nebudem sa k tomu vyjadrovať.

Berie si Quida aj mimo času, ktorý mu určil súd?

Má ho len vtedy, keď ho má mať.

Dokážete už spolu komunikovať?

Musíme sa o ňom baviť? Mňa to totiž irituje!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu