Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2012 07:55 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Larry Hagman (†81) je mŕtvy: Šialené posledné želanie!

Americký herec Larry Hagman prehral v piatok v dallaskej nemocnici svoj boj s chorobou.

Americký herec Larry Hagman, ktorý stvárnil bezohľadného ropného magnáta J.R. Ewinga v seriáli Dallas, zomrel v piatok v dallaskej nemocnici vo veku 81 rokov. S odvolaním sa na jeho rodinu o tom informovali noviny Dallas Morning News.

Hagman podľa správy podľahol v piatok popoludní komplikáciám súvisiacim s jeho bojom s rakovinou. Okrem nej trpel cirhózou pečene v 90. rokoch po desaťročiach problémov s alkoholom, uviedla agentúra Reuters.

Naposledy sa objavil tento rok v znova oživenom seriáli v rovnakej úlohe ako v 80. rokoch. "Larry bol späť vo svojom milovanom Dallase, kde znova hral kultovú úlohu, ktorú mal najradšej," citovali noviny rodinu, ktorá požiadala o zachovanie súkromia.

Seriál Dallas, ktorý mal premiéru v roku 1978, urobil z Hagmana superhviezdu. V súkromní však mal ďaleko od intrigánskeho "Džejára", keď ho priatelia opisovali ako dobrosrdečného a vtipného. A nebola mu blízka ani ropa: propagoval solárnu energiu, konštatovala agentúra DPA.

Intrigoval iba v seriáli

Podľa informácií NBC News Linda Gray, ktorá v seriáli Dallas hrala Larryho manželku Sue Ellen, zostala pri umierajúcom hercovi až do konca. „Larry bol môj najlepší priateľ 35 rokov,“ vyhlásila zronená herečka. „Dokázal každého rozveseliť, bol kreatívny, vtipný, talentovaný a milujúci. Bude mi nesmierne chýbať.“

Napriek svojmu krehkému zdraviu sa Larry vrátil do Texasu, aby natočil ďalšie pokračovanie populárneho seriálu Dallas. V pôvodnej sérii hral intrigánskeho podnikateľa, ktorého diváci súčasne milovali aj neznášali. Seriál bežal na obrazovkách v rokoch 1978 až 1991.

"Larry sa mohol vrátiť do svojho milovaného Dallasu a opäť sa vžiť do úlohy, ktorú najviac miloval," uviedla jeho rodina pre reportáž Morning News. V posledných hodinách pri ňom stála najbližšia rodina aj s priateľmi. Podľa ich slov odišiel v mieri, tak ako si to vždy prial.

Odsúdený na úspechLarry sa narodil 21. septembra v roku 1931 v meste Forth Worth v Texase. Jeho otec Benjamin Jack Hagman bol advokát a mama Mary Martin broadwayská herečka. Otec sa paradoxne zaoberal texaskými ropnými magnátmi. Práve úloha jedného z nich jeho syna preslávila na celom svete. Larry bol ešte chlapec, keď sa jeho rodičia rozviedli.

S matkou sa presťahovali do Los Angeles. Meno úspešnej Mary Martin poznal celý Hollywood, takže prostredie šoubiznisu bolo pre Larryho odmalička blízke. Keď ho obsadili do ústrednej úlohy v školskej hre This Girl Business, objavil v sebe lásku k herectvu. Pre otca advokáta bolo synovo rozhodnutie sklamaním.

Po príchode do New Yorku Larry debutoval vo filme The Taming of the Shrew (1967) po boku hviezd svetového formátu Elizabeth Taylor a Richarda Burtona. V roku 1954 sa oženil s Maj Axelssonovou, ktorá mu porodila dve deti, Heidi a Prestona.

Hagman strávil v Európe 5 rokov počas svojej vojenskej služby v letectve. Po návrate do Ameriky prijal úlohu v dennom seriáli The Edge of Night.

Pred získaním osudovej roly Džejára sa Hagman zviditeľnil aj v seriáli I Dream of Jeannie (Snívam o Jeanie) z roku 1965. Získal v ňom úlohu amerického astronauta Anthonyho Nelsona. Po návrate z vesmírnej výpravy skončil Tony v púšti a zaľúbil sa do krásnej Jeannie, ktorú stvárnila herečka Barbara Eden.

Hercovi diagnostikovali rakovinu pečene v roku 1995. Vzdal sa fajčenia a o mesiac neskôr podstúpil transplantáciu pečene. Aj keď musel obetovať svoje obľúbené zlozvyky, podľa vlastných slov sa nemienil vzdať radosti zo života. "Je to naš starý dobrý Larry Hagman," vyhlásil vtedy istý reportér. "Len je trochu triezvejší."

Vo svojich neskorších rokoch sa Hagman stal obhajcom transplantácie orgánov a propagoval aj nefajčiarsku kampaň. V snahe podporiť využívanie solárnej energie minul na výstavbu systému solárneho panelu na svojom statku Oaji 750-tisíc dolárov (v prepočte približne 581-tisíc eur). 

Uletené posledné želanieHerec sa pre denník Times zveril so svojím posledným želaním. Chcel, aby jeho pozostatky rozprášili na poli, na ktorom sa má pestovať marihuana a pšenica. Z týchto zvláštnych prísad vraj majú po rokoch upiecť tortu pre 200 až 300 ľudí...

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!