Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.11.2012 06:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Homolu obvinili z vraždy: Hrozí mu až doživotie!

Zvolenčana, ktorý vo štvrtok zastrelil troch ľudí, obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Poprava, ktorá nemá na Slovensku obdobu. Chladnokrvne ich zastrelil v kancelárii spoločnosti, v ktorej bol ešte do februára tohto roka konateľom. Motív činu nie je známy, pravdepodobne však išlo o financie. Svedkom streľby bola aj manželka jednej z obetí Gabriela, ktorá bola vo vedľajšej kancelárii. Tú však Homola ušetril. Polícia strelca spacifikovala, žena skončila na psychiatrii.

"Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie," uviedla pre agentúru SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Obeťami Ivana Homolu zo Sielnice sú jeho bývalí spoločníci Milan Požgay ( 62), jeho syn Marián Požgay ( 36) zo Zvolena a Adolf Petráni ( 46) z Banskej Bystrice. V spoločnosti TC Trade bol desať rokov konateľom, podľa obchodného registra v nej však vo februári skončil. Firma pracovala v strojárstve a v meste má aj prevádzku. V kanceláriách na Jesenského pracovalo asi sedem ľudí.

Hádka vyústila do streľby„Nerozišli sa v dobrom,“ povedal o odchode bývalého konateľa jeden zo zamestnancov spoločnosti. A to bol pravdepodobný motív jeho ohavného činu, podľa viacerých zdrojov sa mal týkať finančného vyrovnania. Podľa informácií Nového Času mu mali dlhovať vyššiu sumu peňazí. Hovorí sa o sume 300 000 eur. Včera krátko pred pol deviatou si to Homola namieril do sídla spoločnosti. Medzi mužmi došlo v kancelárii k hádke, ktorá vyvrcholila streľbou.

„Páchateľ vystrelil do tiel poškodených väčšie množstvo striel. Na následky týchto striel všetci traja skonali,“ povedal banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník. Homola na exkolegov vytiahol zbraň, ktorú mal v legálnej držbe od januára tohto roka. Streľbu začula Gabriela, manželka jednej z obetí, ktorá sedela vo vedľajšej kancelárii. Podľa zdroja Nového Času sa priamo na chodbe stretla s Homolom.

Vrah sa rozplakal„Stretli sa na chodbe pred dverami kancelárie, kde došlo k streľbe. Ivan Homola sa na ňu pozrel a povedal jej, že nech sa radšej ide starať domov o deti, lebo zastrelí aj ju,“ povedal zdroj Novému Času. Krátko po čine dal strelec svoju zbraň do puzdra a vložil do kufríka. Následne sám zavolal na políciu, ktorú medzitým zalarmovala aj Gabriela.

Muži zákona prišli do niekoľkých sekúnd, keďže polícia je od miesta incidentu vzdialená len niekoľko desiatok metrov. Pri zatýkaní nekládol odpor. „Polícia na mieste zaistila aj zbraň, z ktorej sa strieľalo,“ dodal Slobodník. Strelca z miesta činu odviedli kukláči. „Kľačali na ňom a mierili na neho brokovnicou, nezvládol to a rozplakal sa,“ zdôraznil zdroj Nového Času. Polícia viac informácií neposkytla, keďže prebiehajú procesné úkony.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila