Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2012 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Kontroverzné povolanie: Carole vynosila cudzím párom už 13 detí

Najplodnejšia matka na svete - to je titul, ktorý priniesol Carole Horlock (46) z Hertfordshire veľa popularity aj kontroverzných reakcií. 

Britka vynosila spolu 13 detí, z toho raz mala dvojičky a raz dokonca trojičky. Počaté boli umelým oplodnením, až na jednu výnimku, ktorá bola následkom jej vzťahu s partnerom, píše denník DailyMail.co.uk. Všetci novorodenci však putovali do rúk iných matiek a robia radosť deviatim rodinám.

"Niektorí ľudia sa ma pýtajú, ako sa dokážem vzdať dieťaťa, ktoré je biologicky moje. Nikdy by som s tým nesúhlasila, keby som nemala istotu, že páry, ktorým pomáham, budú perfektnými matkami a otcami," vysvetľuje žena pre mnohých nepochopiteľnú ľahkosť, akou sa vzdáva bábätiek. Najviac ju uspokojuje vedomie, že dáva utrápeným bezdetným rodinám ten najcennejší dar.

Stroskotané manželstváParadoxom je, že Carole sa do roly matky dostala z veľkej časti vplyvom okolností. Ako štvrtá z piatich detí sa vydávala skoro, ako 21-ročná. "Dieťa som v skutočnosti nechcela, kým som neotehotnela so Steffanie. Bola šťastnou náhodou," hovorí. Otec dieťaťa však podľa čerstvej mamičky nemal o dcéru dostatočný záujem, a tak ho po troch mesiacoch opustila.

O tri roky neskôr sa vedená túžbou mať ďalšieho potomka vydala druhýkrát. Aj tento vzťah stroskotal. Momentálne žije so svojím 55-ročným partnerom Paulom a veľkým zverincom v Bordeaux.

Spermie jej nechávajú v kúpeľniSlobodná mamička pracovala v práčovni, život jej zmenil až inzerát v novinách o náhradnom materstve. Na základe neho kontaktovala príslušnú agentúru a podstúpila niekoľko fyzických aj psychologických testov. Potom dostala zoznam párov, ktoré chcú mať deti a z neho si vybrala. Po úvodnom stretnutí prišli potenciálni rodičia ku Carole. Tá opisuje ďalší postup: "Po večeri sa muž odobral do kúpeľne, kde nechal v sterilnej nádobe vzorku spermií. Keď pár odišiel, zaviedla som si spermie injekčnou striekačkou."

A ako je to s peniazmi za službu náhradnej matky? Poplatky sú ilegálne, ale matky dostávajú preplatené "tehotenské náklady", ktoré môžu dosahovať až 10 000 libier. Platia ich páry, ktorým bude dieťatko patriť. Carole je zhrozená z podozrenia, že by to mohla robiť pre peniaze. Tvrdí, že ju poháňa len túžba pomáhať a perspektívni rodičia jej platia toľko, koľko si môžu dovoliť.

Viacnásobná matka sa teraz chystá na dôchodok. "Musím s tým skončiť pre môj vek, aj keď si želám, aby to tak nebolo," priznáva.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory