Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2012 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Parišková: Nový byt! Kto to celé platil? A prečo je Mark mimo...

Aneta Sedlmair Parišková (39) sa z domu v Ivanke pri Dunaji presťahovala s manželom Markom (33) a dvoma synmi do štvorizbového bytu v Dúbravke.

Rodinka ešte v týchto dňoch premiestňuje posledné veci a spotrebiče. Zrejme chcú mať nové bývanie na poriadku pred príchodom ďalšieho člena rodiny, ktorý sa môže vypýtať na svet každú chvíľu.

Zvláštne však je, že v liste vlastníctva figuruje len Pariškovej meno. Pritom cena za podobnú nehnuteľnosť v tejto lokalite sa šplhá nad 200 000 €.

Parišková si so synmi Danielkom a Gabrielkom a s manželom Markom doteraz rodinný dom len prenajímali. Nikdy sa netajili, že je to len dočasné riešenie a časom sa začnú obzerať po vlastnom. Napokon tak aj urobili a kúpili 4-izbový byt v novostavbe v bratislavskej Dúbravke. „Akurát ešte sťahujeme posledné veci. Aj teraz idem do bytu s práčkou. Už sme však kompletne presťahovaní a dolaďujeme iba detaily,“ povedala ešte predvčerom Novému Času Parišková.

To, že zmena adresy sa uskutočnila čisto v jej réžii, však už ostalo za dverami ich nového príbytku. Na liste vlastníctva totiž figuruje len meno moderátorky a pri spoluvlastníckom podiele svieti kolónka 1/1. Vyzerá to teda tak, že všetko zacvakala práve Aneta. A o zanedbateľnú sumu rozhodne nejde. „Cena štvorizbových bytov v tejto lokalite sa môže pohybovať okolo 200-tisíc eur. Samozrejme, všetko závisí od počtu štvorcových metrov,“ vysvetlil odborník z oblasti predaja nehnuteľností. Nový Čas sa včera skontaktoval s moderátorkou, no tej veľmi nebolo do reči. "Je to súkromná záležitosť. My vieme, prečo sme sa tak s Markom dohodli," povedala Parišková.

Ako je to s rodinným rozpočtom u Sedlmairovcov a prečo s bývaním nešli manželia fifty-fifty, však objasnil právnik. „Ak je v liste vlastníctva uvedený iba jeden z manželov, znamená to, že ho ten kúpil len na seba,“ povedal Novému Času advokát Juraj Bizoň. Zaujímavosťou však je, že Aneta a Mark sa do všetkého hrnuli „po hlave“. Svadba po necelom roku randenia, dve tehotenstvá, no teraz to vyzerá, akoby Aneta myslela na zadné dvierka.

Prečo Mark nefiguruje v liste vlastníctva?

„Ak je v liste vlastníctva (LV) uvedený iba jeden z manželov, znamená to, že ho ten kúpil len na seba. Inak by v LV muselo byť uvedené aj meno druhého manžela. V tomto prípade zrejme manželia podpísali pred kúpou vyhlásenie, že fi nančné prostriedky, ktoré boli použité na zaplatenie nehnuteľnosti, nadobudol len ten z manželov, ktorý je uvedený aj v liste vlastníctva, ale to ešte pred uzavretím manželstva. Druhou možnosťou je, že peniaze boli získané dedičstvom alebo darovaním len jedným manželom. Z príjmu ani jedného manžela počas manželstva nemohol byť použitý na kúpu ani cent, lebo každý príjem patrí do bezpodielového spoluvlastníctva, a teda by obaja museli byť uvedení aj v liste vlastníctva. Zákon sa v tomto prípade nedá žiadnou dohodou obísť,“ objasnil celú situáciu právnik Juraj Bizoň.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Na snímke zľava Michal Šimečka a Branislav Gröhling.
Opozícia kritizuje zákon o telerozhlase: Šimečka hovorí o štátnej televízii, Gröhling tvrdí, že naráža na predpisy EÚ
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú