Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2012 08:00 | Správy | Domáce správy

Ukážte svoje Srdce pre deti, odneste starý mobil do O2!

Slováci majú srdce pre deti a do predajní O2 čoraz viac ľudí prináša staré nepoužívané mobilné telefóny.

Mobilný operátor sa stal nový partnerom charitatívneho projektu Nového Času a za každý starý mobil prispeje malým pacientom alebo deťom s ťažkým osudom 1 €. Nový Čas si spolu s čitateľmi trúfa poraziť aj nemeckú verziu projektu Ein Herz für Kinder. K iniciatíve sa pridal aj známy moderátor Martin Pyco Rausch.


„Dozvedel som sa, že je taká možnosť zbaviť sa starých telefónov, tak som prišiel. Tento mobil som si bol vyhrabať v starej škatuli a ja ho vlastne nepotrebujem. Takže, ak môže pomôcť niekomu ďalej, že sa nejakým spôsobom reštartuje alebo sa len recykluje a nejaký ten poplatok z toho sa použije na veci, ktoré môžu niekomu pomôcť, tak prečo nie,“ povedal Novému Času Pyco, prečo zavítal do predajne mobilného operátora.

Nový Čas, ktorý spolu s televíziou JOJ aj tento rok pripravuje slávnostný galavečer Srdce pre deti, si trúfa v počte odovzdaných telefónov tromfnúť aj nemeckú verziu charitatívneho projektu Ein Herz für Kinder. Nemci vlani vyzbierali 585 758 použitých telefónov, čo znamená, že mobil „daroval“ každý 140. obyvateľ tejto krajiny. Aby sme ich na Slovensku pri porovnaní počtu obyvateľov porazili, musíme vyzbierať 38 849 telefónov.


Všetky peniaze poputujú na dobrú vec, pomoc malým pacientom a deťom s ťažkým osudom. Tak ako v Nemecku, kde sa k akcii pridali známe tváre ako moderátor Thomas Gottschalk či spreváčka Sarah Connor, aj na Slovensku sa k iniciatíve hlásia aj celebrity. Okrem Pyca si to do O2 už namierili aj Adela a Sajfa, Stanka Pavolová, Erika Barkolová, Andy Kraus a mnohé ďalšie tváre. S jediným cieľom - pomôcť dobrej veci. 

Srdce pre deti je charitatívny projekt denníka Nový Čas, ktorý spravuje Nadácia Pontis. Vlani sme počas galavečera v televízii JOJ vyzbierali vďaka esemeskám čitateľov a divákov neuveriteľných 760 645 €. Do posledného centa tieto peniaze putujú na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú.

Máte doma starý mobil? Ponáhľajte sa do O2

Eva Muchová (55), živnostníčka, Bratislava

Starý mobil som hodila o zem. Zostal dobitý, ale funkčný a je v šuflíku. Odovzdám ho kvôli deťom.

 

Jozef Vávro (39), Hurbanovo

Mobil som už hľadal takmer všade, no najkurióznejšie som ho vyberal zo smetného koša, pričom ani sám neviem, ako sa tam dostal. Starým telefónom určite rád pomôžem dobrej veci, odnesiem ho do O2.

Silvia Fialová (43), predavačka, Piešťany

Telefón sa aj mne ako každému zatúla kade-tade. Raz som ho hľadala takmer všade, no nenašla som. Až keď som sa išla obúvať, zistila som, že ma niečo tlačí, a to môj zatúlaný mobil.

Erika Babicová (45), predavačka, Veľký Kýr

Mobil som nedopatrením hodila do záchodu, už je nepoužiteľný, ale pomôže dobrej veci.

Lívia Baranyaiová (59), predavačka, Žihárec

Telefón sa stráca aj mne pravidelne. Raz sme ho po prezvonení našli v skleníku. Odtiaľ ho priniesol náš pes a po ceste stihol aj vytočiť kamarátku.

Peter Ivanov (61), dôchodca, Moravany

Najkurióznejšie som mobil hľadal v záhrade. Kopal som tak usilovne, že som si ho takmer zakopal a keď zvonil, stále som nevedel, kde je. Svoj starý telefón rád posuniem na dobrú vec.

Daniel Dadej (30), živnostník, Prešov

Dobrej veci, samozrejme, rád pomôžem. Myslím, že by tak mal urobiť každý, kto má na to príležitosť. Starý telefón, ktorý mám odložený pod posteľou, rád odovzdám.

Dávid Pilka (22), predajca, Bratislava

Môj starý mobil som minulú zimu počas párty stratil v snehu, kde zamrzol. Našiel som ho až na jar, bol premrznutý a pokazený. Rád ho teraz odnesiem do O2, ak to pomôže deťom.

Vladimír Kotian (30), vedúci kvetinárstva, Diviacka Nová Ves

Pred pár týždňami som si spomenul na svoj starý telefón, keď som ho zbadal pohodený v sekretári medzi alkoholom a pokazeným foťákom. Samozrejme, ho rád odovzdám v predajni.

Petra Čtvrtníčková (20), študentka, Prešov

Starých mobilov mám doma niekoľko. Sú v skrini. Každý, kto môže, by mal pomáhať slabším, tak ich odovzdám do O2.

Ján Lelák (40), inšpektor, Prešov

Som rád, že sa tu organizujú takéto projekty. Keďže staré telefóny mám doma schované v pivnici, určite ich odovzdám, aby som deťom v núdzi pomohol.

Eva Tulejová(45), odbytová pracovníčka, Prešov

Srdce pre deti určite podporím, myslím si, že by to mal urobiť každý, kto má príležitosť. Telefón, ktorý odovzdám, je zatiaľ schovaný v najspodnejšej zásuvke v skrini.

Rado Grich (40), živnostník, Veľký Šariš

Srdce pre deti považujem za dobrý projekt a ako asi každý, mám doma, konkrétne v garáži, odložených niekoľko starých telefónov, takže ich určite odovzdám.

Ľudmila Molnárová (57), učiteľka, Bratislava

Projekt Srdce pre deti by som s radosťou podporila. To by som však musela nájsť svoj opotrebovaný mobil, ktorý sa voľne povaľuje na povale našej chalupy medzi rárohmi.

Ako funguje recyklačný program Nový za starý:

  • Stačí, ak do O2 Predajne zákazník prinesie svoj starý telefón.
  • Telefón bude ohodnotený. Ohodnotenie môže zákazník uskutočniť online prostredníctvom oceňovača telefónov, telefonicky na 949 alebo v O2 Predajniach.
  • Pri jeho odovzdaní získa zákazník kupón so zvýhodnením na nákup nového smartfónu.
  • Kupón môže použiť na nákup telefónu v hotovosti, ale aj na platbu priamo v predajni pri službe O2 Paušál a O2 Mobil. Jeho platnosť je 3 mesiace od dátumu odkúpenia mobilného telefónu.
  • Výhodou je aj kombinovateľnosť s poskytovanými zľavami. Navyše kupón je možné uplatniť si čiastkovo alebo je možné kumulovať viacero kupónov na nákup jedného mobilného telefónu.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS