Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2012 07:30 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Vysokoškolský docent šoféroval s takmer 3 promile alkoholu!

S alkoholom v dychu za volantom už chytili hasiča, dopravnú policajtku, lekára a najnovšie aj docenta vysokej školy. Ten nafúkal takmer tri promile.

Policajti v Bratislave v nedeľu približne o 20. hodine kontrolovali v blízkosti križovatky ulíc Bratská a Panónska vodiča Nissanu. Vodič (50) pri dychovej skúške nafúkal 1,38 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,88 promile alkoholu. Informáciu potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa  Petra Hrášková.

Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, opitým šoférom bol docent jednej z bratislavských vysokých škôl. "Mrzí ma, že som šoféroval pod vplyvom alkoholu. Neuvedomoval som si, že by som mal toľko alkoholu v dychu," povedal vysokoškolský docent, ktorý tvrdí, že bol kupovať rodine večeru. "Sudca mi uložil pokutu 500 eur a prišiel som o vodičák na 18 mesiacov. Viac také niečo už neurobím," dodal docent.

Tento mesiac v Nitre dopravná policajtka (24) za volantom auta nezvládla zákrutu, s vozidlom vyletela na stredový ostrovček a zdemolovala dopravnú značku. Na mieste nafúkala dve promile alkoholu. V Senci hasič s viac ako dvoma promile alkoholu v dychu nabúral do plota rodinného domu. V Nových Zámkoch v blízkosti nemocnice chytili opitého lekára (52), ktorý mal v dychu 1,15 mg/l alkoholu, čo je 2,4 promile alkoholu.

Policajné prezídium je spokojné

Od začiatku minulého roka do konca prvého polroka tohto roka polícia na slovenských cestách chytila vyše 10-tisíc vodičov, cyklistov a chodcov, ktorým v dychu namerali alkohol.

"Výsledky práce polície pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, ako aj prevenciu v tejto súvislosti hodnotíme pozitívne. Kým v prvom polroku minulého roku v porovnaní s rokom 2010 klesol počet dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu o 75 prípadov, v tomto roku je pokles až o 171. Efektívnym využívaním síl a prostriedkov polície sa neustále darí znižovať počet dopravných nehôd zapríčinených alkoholom," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka, ktorý uviedol, že preventívny charakter má už zákon, ktorý určuje sankciu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Za prevenciu možno považovať aj odborné poradenstvo u psychológa. Tomu sa musí vodič podrobiť v prípade, ak jazdí pod vplyvom alkoholu. Aj polícia v týchto prípadoch pôsobí preventívne. Okrem dopravno-bezpečnostných akcií a činností polície, informujeme verejnosť prostredníctvom médií o tragických následkoch porušovania pravidiel cestnej premávky a teda aj jazdy pod vplyvom alkoholu. "Alkohol je totiž jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd s nepriaznivými následkami na životoch, zdraví a majetku," dodal hovorca.

Ministerstvo vnútra pripravuje koncepciu stratégie vzdelávacej činnosti vo vzťahu k mládeži ako účastníkov cestnej premávky a potenciálnych vodičov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?