Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2012 00:00 | Správy | Domáce správy

Zúfalý Oskar Dobrovodský: Nečinnosť štátu mi zničila život!

Zúfalý príbeh človeka, na ktorého sa všetci vykašľali! Oskar Dobrovodský (41) už takmer štyri roky znáša ponižovanie a útoky zo strany 40 rómskych susedov.

Situácia sa natoľko vyostrila, že užíva antidepresíva a zvažuje odchod z rodného domu. O pomoc požiadal desiatky úradov, politikov, ministrov či samotného premiéra Fica. Všetci prisľúbili pomoc, ale nikto problém neriešil. Svojou nemohúcnosťou a odmietavým postojom tak zničili život slušnému človeku, ktorý celý život pracuje, platí dane a žije usporiadaným životom.

Meno Oskara Dobrovodského z Družstevnej ulice pozná celé Slovensko. Kvôli medializácii jeho prípadu so skupinou neprispôsobivých Rómov. Na rozdiel od celebrít Oskar nerozdáva úsmevy do fotoaparátov, ale najvyšším ústavným činiteľom a úradníkom nastavuje zdrvenú tvár a už štyri roky prosí o pomoc. Márne! Oskar Dobrovodský sa v dome na Družstevnej ulici narodil.

Lukratívna ulica neďaleko centra mesta žila pokojným životom, kým tam neprišli Rómovia. „Pred Silvestrom 2008 sa sem nasťahovalo 40 Rómov z Gajár. Vlastnia len 47 štvorcových metrov pozemku, no okupujú takmer 500 metrov a stavajú načierno chatrče. Začalo to nadávkami a vyhrážkami, že nás pozabíjajú. Potrebu vykonávali na ulici a močovku vylievali pod základy. Statika domu je narušená, je zdevastovaný a nepredajný,“ vymenúva len pár vecí z vyčíňania Rómov Oskar Dobrovodský.

Oskar žil 10 rokov za hranicami. Skúsil život v Nemecku, Španielsku a Juhoafrickej republike. Domov sa vrátil kvôli zlému zdravotnému stavu otca Oskara (80).

Za ten čas chcel pomoc od úradníkov, primátora Malaciek, ministrov či premiéra Fica. Nikto z nich, napriek prísľubom situáciu nevyriešil. „Nemám už ani komu napísať a neviem, čo robiť. Táto vláda sa naším problémom odmieta zaoberať. Písal som aj Ficovi, no nereagoval. Už roky užívam antidepresíva a navštevujem lekárov, aby som to zvládal. Nečinnosť štátu mi proste zničila život,“ priznal Oskar.

Na dvore domu už nemôže tráviť čas. Ruší ho vykrikovanie ratolestí od susedov. V dome sa kvôli špine navôkol premnožili šváby.

V snahe upozorniť na nečinnosť zorganizoval protest za slušný život a dodržiavanie zákonov. Zúčastnilo sa na ňom takmer 500 ľudí. Živou reťazou sa ho snažila zastaviť europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová so sympatizantmi, kvôli čomu sa dostala s Dobrovodským do konfliktu. „Na protest neprišli len skupiny označované za extrémistov, ale aj slušní ľudia platiaci dane a dôchodcovia. Označila nás za hajzlov, fašistov a extrémistov. Niektorých sa to dotklo, urazilo ich to a zvažujú trestné oznámenie,“ povedal pohoršený Dobrovodský.

K celej situáciu sa čoraz častejšie vyjadrujú prívrženci rôznych extrémistických skupín a zaujímajú sa o Dobrovodského problémy. Oskara táto situácia vôbec neteší, no je rád, že aspoň niekto sa oňho zaujíma. „Mne osobne neublížili, ale viem, že sa snažia zviditeľniť a nedokážu mi nijako pomôcť. Nesúhlasím s ich názormi, sú za seba zodpovední sami. Oni môžu na celú situáciu len upozorniť,“ reaguje na spájanie s extrémistami Dobrovodský.

Napriek tomu, že Oskar je pripravený z domu na Družstevnej odísť a mesto požiadal o sociálny byt, jeho otec je odhodlaný ostať. „Nemám kam odísť. Rád by som si to vymenil s Flašíkovou, Ficom, alebo Kaliňákom. Nech si to prídu vyskúšať a uvidia, ako tu žijeme. Ja sa k nim rád nasťahujem,“ vyzýva kompetentných Oskar Dobrovodský starší.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?
(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo