Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2012 10:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Neuveriteľné podmienky! Tu žila úbohá Lianka († 5 týž.)

Ďalšie šokujúce úmrtie malého dievčatka v Bratislave! Otrasný pohľad sa vo štvrtok ráno naskytol cestujúcim na zastávke v Dúbravke.

Bezdomovci Ján a Henrieta mali v kočiariku mŕtve päťtýždňové bábätko. Podľa privolaného lekára bola Lianka mŕtva už niekoľko hodín. Rodičia tvrdia, že boli na ceste do nemocnice. Otrasné na celom prípade je, že dievčatko vyrastalo v hrozných podmienkach záhradnej chatky bez elektriny, kúrenia, tečúcej vody a v priam neuveriteľnej špine. A to len niekoľko dní po Liankinom pôrode. Sociálny úrad tvrdí, že o prípade nevedel.

Rodičia zistili, že s ich Liankou niečo nie je v poriadku až nadránom. Spolu sa teda vybrali na autobusovú zastávku MHD a chceli ísť do nemocnice. Matka tu však začala kričať, že jej dieťa je mŕtve. Náhodný okolo­idúci potom privolal záchranku. „Lekár skonštatoval, že bábätko je mŕtve už niekoľko hodín,“ povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. Podľa predbežného názoru lekára však dievčatku nikto násilím neublížil.

 

Matka Henrieta mužov zákona zaviedla aj do provizórnej chatky, kde malú Lianku s Jánom vychovávali. Policajtom sa naskytol hrôzostrašný pohľad. Otrasné životné podmienky, všade navôkol smeti, špina, neumytý riad v provizórnom interiéri či zvyšky jedla. A len jedna hrkálka a plyšový macko na zemi.

Tak to vyzeralo v zdevastovanej chatke len 100 metrov od zastávky, kam rodičia s dieťaťom prišli. Trojčlenná rodina bezdomovcov žila v chatovej oblasti približne pol roka. „Žena sem prišla už tehotná, porodila niekedy koncom augusta,“ prezradil Novému Času jeden z bezdomovcov. Podľa neho nikto z rodiny nepracoval, živili sa žobraním a vyberaním odpadkov. Malé bábätko vozili celé dni so sebou v kočíku. Ten jediný bol čistý a Lianka v ňom mala aj fľašu s mliekom.


Čo sa malému dievčatku-bezdomovkyni v osudnú noc na štvrtok stalo, teraz vyšetruje polícia. „Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, ktorá v piatok informovala, že "podľa predbežných výsledkov znaleckého skúmania nenastala smrť v dôsledku cudzieho zavinenia a jej príčinou by mal byť syndróm náhleho úmrtia. "Ak aj ďalšie znalecké posudky potvrdia smrť dieťaťa bez cudzieho zavinenia, vyšetrovateľ trestné stíhanie zastaví. Dovtedy však bude vyšetrovanie pokračovať," dodala hovorokyňa .

Po hrôzostrašnom prípade spred dvoch týždňov, keď rodičia v Bratislave tri roky schovávali telo malej Lucky ( 5), ide o ďalší prípad, ktorý odkrýva nedokonalosť sociálneho systému. Ako je možné, že matku Henrietu po pôrode pustili z nemocnice s malým bábätkom bývať do chatrče? Lianka vyrastala v strašných hygienických podmienkach.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny tvrdí, že pomery a zázemie rodiny, do ktorej má prísť dieťa, zisťuje. Robí tak len vtedy, ak majú konkrétny podnet, na základe ktorého vyšetrovanie vykonajú. „V tomto konkrétnom prípade žiadny podnet, či už zo strany zdravotníckeho zariadenia, miestnej časti, susedov, prípadne anonymný podnet Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave nedostal,“ reagoval Peter Zeman, hovorca Ústredia PSVR.

Mŕtvu Lucku († 5) našli v byte po troch rokoch

Len pred niekoľkými týždňami otriasla Slovenskom smrť malej Lucky v Bratislave. Zarážajúce na prípade bolo, že mŕtve dievčatko ležalo v byte rodičov až 3 roky. Polícia z utýrania Lucky obvinila jej otčima Juraj (32).

Jej matka na ňu brala prídavky a niekoľkokrát ju prepoistila. Prípad odhalil nedokonalosť sociálneho systému na Slovensku, keď Lucka tri roky nikomu nechýbala, a to napriek tomu, že dva roky už mala chodiť do základnej školy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO