Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.09.2012 11:00 | Správy | Domáce správy

Malému Edkovi zabrala chemoterapia: Konečne vyhrávam!

Liečba, našťastie, zaberá! Edko Deák (5) zo Ždane pri Košiciach sa po troch rokoch patálií so zákernou chorobou teší z lepšieho zdravia.

Spolu s rodičmi sa nepoddáva osudu a urputný zápas so zhubnými nádormi začína vyhrávať. Veľký fanúšik Mareka Hamšíka dostal na jar vďaka projektu Srdce pre deti Nadácie Pontis a Nového Času novú detskú izbičku s polohovateľnou posteľou, v ktorej je plno futbalových motívov. Po náročnom lete, keď choroba opäť udrela, už ukončil náročnú a nepríjemnú chemoterapiu. Teší sa, že si opäť zahrá futbal a pôjde do škôlky. Praje si jediné - aby bol už zdravý!


Konečne už aj vyhrávam! Do nemocnice chodím len na kontroly a doma beriem iba vitamíny,“ prezradil Edko. Jeho mama Melánia (37) dodala, že spomínané vitamíny sú síce lieky, ale ohľadom liečby syna majú Deákovci skôr len dobré správy. „Absolvovali sme až tri kompletné dávky chemoterapie, ktoré mu dali poriadne zabrať. Striedali sme úspešné chvíle s plačom, ale z najhoršieho by už Edko mal byť vonku. Nádory síce celkom nezmizli, ale už sa nezväčšujú, čo je dobrý signál. Spoločne dúfame, že zdravotné patálie raz a navždy už pominú,“ verí Edkova mama.


Otec Cyril (42) prezradil, že majú doma bojovníka na pohľadanie: „Ešte pred dvoma mesiacmi ležal na „jiske“ na prístrojoch a teraz už behá ako šarkan. Najmä za loptou, ale vyzná sa aj v rôznych hrách. Najnovšie ho bavia monopoly. A veľmi rád vyhráva!“ Nielen jeho rodičia si prajú, aby Edkovi prial osud a vyhral ten najdôležitejší boj.


Jeho menovec a zároveň košický ošetrujúci lekár Ladislav Deák je zatiaľ opatrným optimistom: „Všetci veríme, že liečba zaberie. Edko je dnes v stabilizovanom stave a cíti sa veľmi dobre.“ Malý pacient a veľký fanúšik futbalistu Mareka Hamšíka, ktorý ho v Ždani pred dvoma rokmi aj osobne navštívil, už chodí do nemocnice len na vyšetrenia a nevie sa dočkať, kedy pôjde do škôlky. „Poznám už aj písmenká a teším sa na nových kamarátov,“ netajil Edko.

Odkaz mamy Eduška Ivane Boórovej: Nevzdávajte sa, bojujte o svoje deti!

„Prípad odobratia detí našej matke v Anglicku pozorne sledujem v médiách. Veľmi ma to šokovalo. Celej rodine držím palce, lebo sama dobre viem, aké trápenie sme zažili počas choroby s Edkom. Môj odkaz je jasný: nikdy sa netreba vzdávať. Bojovať až do samotného konca o svoje deti či vnúčatá má vždy zmysel,“ takto podporila na diaľku Melánia Deáková rodinu Boórovcov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej