Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2012 10:30 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Prokuratúra o Znamenákovej: Kumpánov naviedla na vraždu Motýľa!

Zuzana Znamenáková, šéfka jednej zo skupín bytovej mafie, je odsúdená za podvody s nehnuteľnosťami na 18 rokov. 

Rozsudok však nie je právoplatný, o jej odvolaní ešte bude rozhodovať druhostupňový súd. Najnovšie má však na krku oveľa vážnejšie obvinenie, návod na úkladnú vraždu Viliama Andrášika († 47) z Bratislavy, prezývaného Motýľ. Stalo sa tak viac ako štyri roky po tom, čo muž zmizol a viac ako dva roky po tom, ako kriminalisti našli jeho telo vo vodnej nádrži pri Bytči.

Informáciu potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. V prípade dokázania viny na súde Zuzane Znamenákovej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie. Starý mládenec Viliam Andrášik zmizol 31. marca 2007 a jeho rodinný dom na Kľukatej ulici v bratislavskom Prievoze krátko nato získal nový majiteľ. Policajti v prázdnom dome našli už len čapicu obete. Telo Andrášika našli kriminalisti v decembri 2009 vo vodnej nádrži pri Bytči. „DNA z čapice z domu však nestačila na porovnanie s DNA z vylovenej mŕtvoly a tak kriminalisti museli exhumovať Andrášikovo telo,“ spomenul zdroj Nového Času.


Vyšetrovateľ z jeho vraždy v máji 2010 obvinil Juraja Minárika (38), Radoslava Štefánka (32) a Miloša Švaňu (32) a vlani vo februári aj Milana Strúhala (47), prezývaného Tiger. Zdroj Nového Času tvrdí, že Tiger bol sprostredkovateľom medzi Znamenákovou a obvinenými z vraždy. „Znamenáková za to, že sa postarali, aby sa Andrášik do svojho domu nikdy nevrátil, zaplatila 26 555 eur,“ uviedol vyšetrovateľ s tým, že Radoslav spolu s kumpánom vylákali Andrášika z jeho domu, naložili ho do auta a odišli s ním k jazeru pri Bytči.

Radoslav ho vytiahol z vozidla a ďalší muž Andrášikovi priviazal okolo pása šesťdesiatkilové závažie lanom. Obeť hodili do vodnej nádrže. Tiger a Juraj sa tomu všetkému prizerali. „Mali sme muža (Andrášika, pozn. red.) odviesť z domu, aby podpísal nejaké papiere. Odviezol som ho do Považskej Bystrice na čerpaciu stanicu, tam prestúpil do iného auta. Uistili ma, že sa muž vráti domov živý,“ vypovedal Štefánka.

Na prípady rozsiahlych podvodov s nehnuteľnosťami, kde pôvodní vlastníci zmizli, alebo skončili na ulici či v starobincoch, upozornil v novembri 2007 Nový Čas. Podľa obžaloby Znamenáková a jej ďalší kumpáni stoja za podvodmi s nehnuteľnosťami z obdobia rokov 2003 - 2006 s celkovou škodou 200-tisíc eur. V tejto kauze súd v júli tohto roka poslal Znamenákovú do basy na 18 rokov. Rozsudok ešte nie je právoplatný, keďže sa odvolala.

Vzdala sa zásady špeciality

Zuzana Znamenáková bola na úteku od začiatku roka 2009. Sudca na ňu vydal zatykač pre obvinenie z podvodov s nehnuteľnosťami a obmedzovanie osobnej slobody. V decembri 2009 ju dolapili v Rakúsku a vydali na Slovensko. Keďže ju teraz obvinili z vraždy, vzťahuje sa na ňu zásada špeciality. To znamená, že Znamenákovú môžu stíhať len za podvody s nehnuteľnosťami, kvôli ktorým nám ju Rakúšania vydali. Naša prokuratúra by teda mala žiadať rakúske úrady o súhlas, aby ju mohli stíhať aj za Andrášikovu vraždu. „Podľa dostupných informácií sa obvinená v konaní pred orgánmi Rakúskej republiky vzdala zásady špeciality,“uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila