Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.09.2012 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Polícia: Lucku († 5) utýral otčim! To, čo s ňou robil, je hrozné!

Z týrania Lucie († 5), ktorej mŕtve telo našli v Bratislave po troch rokoch, obvinili jej otčima (32). V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na 7 až 15 rokov. 

Upozornenie: Nasledujúce riadky nie sú vhodné pre slabšie povahy a maloletých! Dráma v rodine sa začala, keď sa na jar roku 2009 Luckin nevlastný otec Juraj H. (32) vrátil z väzenia. Podľa polície sa k nevlastnému dieťaťu začal správať neprimerane. Krátko po pôrode ďalšieho dieťaťa jeho žena zistila, že Lucka má modriny a zaschnutú krv na tvári. Luckina matka Alexandra H. (42) tvrdí, že keď svoju dcérku pred manželom bránila, zbil aj ju až do bezvedomia! Vyšetrovateľ tvrdí, že manželku kopal do rozličných častí tela a zakazoval jej telefonovať.  

Ako Lucka zomierala? Podľa informácií od polície jedného dňa na jeseň 2009 matka počula z izby krik... Potom našla Lucku bezvládnu na posteli. Matka sa nevedela zmieriť s faktom, že dieťa je mŕtve a tak ju na posteli prezliekla do pekných šatočiek. Otčim jej k mŕtvej Lucii zakázal privolať políciu. Z izby sa šíril zápach... Neskôr, keď matka Lucie nebola doma, Juraj H. dvere na izbe s mŕtvou Luckou zamkol, zakryl dekou a zatarasil skriňou. Manželke pod hrozbou zabitia zakázal o smrti Lucky komukoľvek povedať.

Nehybné telíčko v izbe bytu v bratislavskom Ružinove na Koceľovej ulici našli po troch rokoch policajti. Obvinenie v stredu popoludní potvrdila bratislavská krajská olicajná hovorokyňa Tatiana Kurucová. Jurajovi H. v prípade dokázania viny na súde hrozí trest od 7 do 15 rokov. Po obvinení z týrania nevlastnej dcérky a manželky sa Juraj H. k činu priznal. 

"Je to strašný pocit, že sme tri roky bývali v dome, kde bolo v jednom z bytom mŕtve dieťa. Na Lucku sme sa vypytovali jej matky, ale tvrdila, že je u príbuznej v Košiciach. Odkedy tú Lucku našli v dome mŕtvu, nemôžeme poriadne ani spávať," povedala pani z domu hrôzy.    

Úradníci pochybili, vyšetrovanie pokračuje!  

Prípad priniesol rad otáznikov. Jednou z najdôležitejších je, či úradníci sociálky pochybili.

"Na základe dôsledného a detailného prešetrenia spisu nadobudlo vedenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny dôvodné podozrenie, že v procese konania vo veci podaných podnetov došlo zo strany konkrétnych osôb k porušeniu presne stanovených interných metodických postupov, týkajúcich sa podobných prípadov. Vedenie ústredia preto dospelo k rozhodnutiu pokračovať v ďalšom vyšetrovaní prípadu v súčinnosti s orgánmi činnými v trestnom konaní, ktoré posúdia do akej miery mali tieto skutočnosti priamy vplyv na tragické vyvrcholenie prípadu," uviedol Peter Zeman, hovorca Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. 

Podľa hovorcu zamestnanci, v prípade ktorých toto podozrenie vzniklo, prípadne v priebehu ďalšieho vyšetrovania vznikne, budú až do definitívneho ukončenia vyšetrovania preradení na pracovné miesta mimo priameho styku s klientami a po jeho ukončení budú voči nim vyvodené dôsledky v zmysle záverov vyšetrovania. "Ústredie práce má záujem na tom, aby vyšetrovanie tohto prípadu bolo nestranné, bez vonkajšieho negatívneho ovplyvňovania vyšetrovania a aby dospelo k pravdivému záveru a spravodlivým následkom," dodal hovorca.

Dievčatko nechýbalo lekárom a školským úradom. Už dva roky mala Lucia chodiť do školy! Úradníci nezistili, že rodičia Lucku neprihlásili do školy!. Pritom obce dohliadajú,  či sú všetky školopovinné deti zapísané do školy. Zákonný zástupca, ktorý dieťa do školy nezapíše, má byť potrestaný.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je neprejazdná!
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde
Ilustračné foto
Z basy ušli väzni, odpadnete, ako to spravili: Jedného stále nenašli!
Okatá Linduška sa napriek neľahkej diagnóze teší zo života.
Foto
Linduška z Hlohovca trpí zriedkavým ochorením: Problémy s liekom! V ťažkej situácii pomáhajú dobrí ľudia
Kramár si prišiel po svoju novopečenú dcérku a jej mamičku.
FotoVáš Tip
Dojatý Maroš Kramár s novorodenou dcérkou: Nechcel som si na tomto stavať popularitu
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a ruský prezident Vladimir Putin
Blinkenov drsný odkaz do Kremľa: Putin sa v tomto MÝLIL!
Prezidentka Zuzana Čaputová
Prezidentka odcestovala na rozlúčkovú návštevu: Zamieri k našim susedom! Dočká sa obrovskej pocty
Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany vojenský vrtuľník Ka-52 ruských vzdušných síl vystreľuje rakety na cieľ na Ukrajinu z neznámeho miesta 12. apríla 2024.
Rokovanie o „spravodlivom mieri“ na Ukrajine: Podarí sa docieliť ukončenie vojny?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
Východoslovenské mesto ostalo bez vody! Dokedy problém potrvá, podarí sa ho odstrániť?
V Rusku čelia prírodnej katastrofe už niekoľko dní.
Katastrofa v Rusku: Pri Urale sa schyľuje k najhoršiemu, stovky ľudí ostali bez domova